Läs mer

4 tips för att öka dina chanser att byta karriär med Academy

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Det är därför viktigt att du ger dig själv rätt förutsättningar för att klara testerna genom att sitta helt ostört och allra helst göra de via en dator istället för mobilen.

Academys Accelerated learning program gör det möjligt för dig att byta eller boosta din karriär på bara 12 veckor. Efter examen garanteras du alltid en tillsvidareanställning som konsult hos Academic Work. Men intresset för dessa utbildningar är stort! Därför är det extra viktigt att sticka ut från mängden – här är våra bästa tips för att öka dina chanser att komma in på något av våra program.

1. Se över ekonomi och boende

Vad kul att du är intresserad av Academy! Under studietiden hos oss kommer du inte få lön eller CSN. Det är därför viktigt att du har en plan för hur du ska finansiera denna tid utan inkomst. Om du söker till ett program som hålls i en annan stad än där du bor måste du även tänka på din boendesituation. Här är våra bästa tips för boende i Stockholm.

2. Testerna är A och O

Rekryteringen till alla våra program börjar med tester som mäter om du har det som krävs för att byta karriär på 12 veckor. Du kan bara göra testerna en gång per program och för att söka till en utbildning måste du klara testerna. Det är därför viktigt att du ger dig själv rätt förutsättningar för att klara testerna genom att sitta helt ostört och allra helst göra de via en dator istället för mobilen. Testerna består av ett personlighetsformulär som kartlägger din personlighet utifrån en rad påståenden. Det andra testet mäter logisk problemlösande förmåga där du under tidsbegränsning får hitta logiska mönster. Detta test har en tidsgräns och kan därför upplevas stressande.

3. Lägg krut på motivationsbrevet

När vi rekryterar till våra program tittar vi inte på dina tidigare erfarenheter. Detta gäller oavsett om du vill bli IT-konsult, lönekonsult eller automationsingenjör. Istället tittar vi på vad du brinner för och vad du vill åstadkomma framåt. Därför är det viktigt att du satsar på ditt motivationsbrev. Se till att läsa igenom programsiten på academy.se och annonsen på academicwork.se för att se att du förstått vad rollen innebär och säkerställ att detta är en framtid du tycker lockar dig. Försök att vara så konkret som möjligt när du förklarar varför konceptet lockar dig, varför du vill jobba inom branschen och vad som lockar dig i rollen som konsult. Tänk på att vi rekryterar på motivation och driv – säkerställ att du får fram detta i ditt motivationsbrev.

4. Förbered dig inför telefonintervju och vanlig intervju

Våra rekryterare kommer ställa kompetensbaserade frågor till dig under intervjuerna. Detta innebär att du kommer berätta om situationer där du använt dig av olika egenskaper som är viktiga för den rollen du sökt. Dessa egenskaper finns alltid i jobbannonsen på academicwork.se. Du kan läsa mer om kompetensbaserad intervjuteknik och andra tips som rör intervjun här.

Så, varför inte ta med dig dessa tips och söka vårens program hos Academy? 3e februari öppnar ansökan till våra populära program inom C#.NET och Java där du lär dig programmera på 12 veckor.

Mer på temat 

#bytkarriär

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-08-25
Meet Erik from Online Coding Bootcamp

Erik Bergman is one of the lucky few that got a spot in our new Remote Coding Bootcamp in JavaScript. After injuring his back in an accident he had to quit his studies at the university and now he´s taking the fast track to a new career in IT with AW Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-29
”Att få komma ut på ett stort stålverk och se produktionen är häftigt”

Just nu rekryterar vi blivande besiktningsingenjörer till en intensivutbildning vi skapar tillsammans med Kiwa Inspecta. En som redan har rollen idag är Ronja Radevik som gillar friheten, variationen och kundkontakten rollen innebär. Vi tog en pratstund med henne för att höra mer om hennes dagar och varför hon rekommenderar yrket.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-01-13
7 nyårsmål för att boosta din karriär

Nytt år, ny karriär? Vilka mål du sätter för året kan ha stor inverkan på din karriär. Här är nyårsmålen du borde ha för att öka möjligheterna till ett nytt jobb eller ny karriär.

Läs mer