Alla program
Läs mer

7 nyårsmål för att boosta din karriär

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Koppla ned och reflektera över din situation. Är du på rätt väg? Har du roligt längs vägen? Är svaren nej? Då är det dags att tänka om!

Nytt år, ny karriär? Vilka mål du sätter för året kan ha stor inverkan på din karriär. Här är nyårsmålen du borde ha för att öka möjligheterna till ett nytt jobb eller ny karriär.

1. Nätverka mera!

Ha som mål att försöka lära känna 3 nya kontakter i månaden. Titta på LinkedIn och se om du hittar någon som gjort en liknande resa som du gjort, skicka ett meddelande och säg att du vill bjuda på lunch för att få höra om deras erfarenheter. Du kommer bli förvånad över hur många som tackar ja! Det finns även flera olika nätverksgrupper, gör lite research och se vilka som passar dig!

2. Lägg till kompetens

Vad behöver du kunna för att nå dit du vill? Addera eller vässa dina kunskaper genom att gå på frukostseminarier, skriva upp dig på en kurs eller konferenser.

3. Spara undan pengar

För att du ska nå ditt karriärsmål kanske det krävs att du går tillbaka till skolbänken vilket kommer innebära att ekonomin blir knaper. Se till att möjliggöra det för dig själv genom att redan nu spara undan pengar. Har du svårt att spara generellt är ett tips appen Dreams.

4. Läs branschnyheterna

Håll koll på vad som händer i branschen för att när du landar en intervju eller när du minglar med kollegor i branschen bättre kunna skapa intressanta diskussioner och visa att du är intresserad och har koll.

5. Lär dig nya teknologier

Oavsett vad vi tycker om det så kommer samhället att digitaliseras, jobb försvinna och ersättas av nya. Våra tekniska kompetenser kommer bli allt viktigare så du kan lika gärna börja redan nu. Lär dig till exempel affärssystem eller grunderna till programmering.

6. Läs fler böcker

Utmana dig själv till att läsa mer! Det behöver inte vara en bok i veckan och det behöver inte vara tråkig facklitteratur. Välj ett ämne du tycker är kul och sikta på att läsa ut en bok varannan månad.

7. Ta mer tid åt att reflektera

Stäng av wi-fi. Koppla ned och reflektera över din situation. Är du på rätt väg? Har du roligt längs vägen? Är svaren nej? Då är det dags att tänka om!

Mer på temat 

#bytkarriär

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-08-25
Meet Erik from Online Coding Bootcamp

Erik Bergman is one of the lucky few that got a spot in our new Remote Coding Bootcamp in JavaScript. After injuring his back in an accident he had to quit his studies at the university and now he´s taking the fast track to a new career in IT with AW Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-01-28
4 tips för att öka dina chanser att byta karriär med Academy

Academys Accelerated learning program gör det möjligt för dig att byta eller boosta din karriär på bara 12 veckor. Efter examen garanteras du alltid en tillsvidareanställning som konsult hos Academic Work. Men intresset för dessa utbildningar är stort! Därför är det extra viktigt att sticka ut från mängden – här är våra bästa tips för att öka dina chanser att komma in på något av våra program.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-29
”Att få komma ut på ett stort stålverk och se produktionen är häftigt”

Just nu rekryterar vi blivande besiktningsingenjörer till en intensivutbildning vi skapar tillsammans med Kiwa Inspecta. En som redan har rollen idag är Ronja Radevik som gillar friheten, variationen och kundkontakten rollen innebär. Vi tog en pratstund med henne för att höra mer om hennes dagar och varför hon rekommenderar yrket.

Läs mer