Läs mer

Academy i Zambia

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Genom att skänka 1% av min månadslön kan jag via Response Network sponsra utbildning för barn i Zambia som annars inte skulle ha råd att gå i skolan.

Två av våra medarbetare, Mattias och Frida, var i november i Zambia på en CSR-resa för att besöka byar där Academic Work bygger skolor för att möjliggöra för fler barn att få en utbildning. Här berättar Mattias om sina intryck.

Hej Mattias! Du var nyligen en vecka i Zambia, berätta vad gjorde du där?

Det stämmer bra! Varje år skänker Academic Work 1 % av sin vinst till vårt CSR-arbete i Zambia och vi var på plats för att få en bättre förståelse för de utmaningar som finns i landet och för att ta del av hur våra bidrag gör skillnad. Bland annat så fick vi möjlighet att besöka två av de 100-tals skolor som Academic Work har varit med och startat via hjälporganisationen Response Network.

Varför har Academic Work valt att satsa på just Zambia och #onepercentmovement?

Zambia är ett av världens fattigaste länder där mer än halva befolkningen lever i fattigdom. Vi tror på att utbildning och hjälp till självhjälp är vägen framåt. Tillsammans med Response Network kan vi bidra till att barn får utbilda sig, lära sig att läsa och skriva och på så sätt även blir mer medvetna om sina rättigheter men även få upp ögonen för de möjligheter som en utbildning kan leda till.

Du sponsrar ju Kubala Boys & Girls med 1% av din nettolön varje månad, berätta mer om det projektet?

Precis som Academic Work skänker 1% av sin vinst till CSR-arbetet ges jag som medarbetare en fantastisk möjlighet att bidra. Genom att skänka 1% av min månadslön kan jag via Response Network sponsra utbildning för barn i Zambia som annars inte skulle ha råd att gå i skolan. Under resan fick jag med egna ögon se vilken skillnad mitt och mina kollegors bidrag faktiskt gör för några av de unga flickor och pojkar som vi sponsrar. För många av eleverna är stödet skillnaden mellan total hopplöshet och en framtid med målsättningar och drömmar om att bli lärare, advokater och läkare. Att få träffa barnen ansikte mot ansikte och få höra deras livshistoria var en mycket stark upplevelse.

Hur såg er vecka ut i Zambia?

Schemat var fullmatat med aktiviteter och vi såg verkligen till att ta vara på tiden. Vi hann bland annat med att besöka Response Networks lokaler och lära oss mer om deras olika insatser för att förbättrande levnadsförhållanden för unga i Zambia. Vi besökte två olika byar där vi fick möjlighet att delta i byrådet, mingla (dansa!) med byborna och besöka de nybyggda utbildningslokalerna. Den ena skolan hade färdigställt en ny skolbyggnad alldeles nyligen, och invigningsceremonin innefattade inte bara 200+ bybor utan även närvaro av den lokala hövdingen och en journalist från rikstäckande media. En ny skolbyggnad är något som påverkar många i omgivningen och därav det starka uppbådet. Lite extra kul var det att jag i egenskap av tourleader för vårt sällskap fick äran att hålla ett tal för samtliga närvarande om hur tacksamma vi var över deras gästfrihet och hur kul det var att se att de förvaltar våra bidrag på ett så bra vis. Vi var även hembjudna till ett antal värdfamiljer för att lära oss mer om deras vardag och de utmaningar och glädjeämnen som de möts av dagligdags. Resans stora final var när vi fick träffa några av de 670 barnen som Academic Works medarbetare sponsrar. Barnen var så oerhört vetgiriga, framtidshungriga och framförallt tacksamma. Detta yttrade sig bland annat i både sång och dans vilket var väldigt kul att ta del av.

Vad tar du med dig hem igen till verkligheten och vardagen?

En rejäl dos av nya perspektiv, men även glädje över att en så förhållandevis liten insats som att skänka 1 % av min månadslön till dessa barn kan göra så stor skillnad i deras liv.

Här kan du läsa mer om Academic Works CSR-arbete.

Mer på temat 

#aktuellt

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-27
Inställda utbildningar

Vi behöver dessvärre meddela att våra sommarprogram i Java och C#.NET har blivit inställda. Detta är en effekt av den rådande situationen med Covid-19 och hur det utvecklat sig och påverkat det svenska samhället.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-18
Onlineutbildning i Coronatider

Sedan utbrottet av Coronaviruset har AW Academy följt utvecklingen noggrant via Folkhälsomyndigheten, WHO och svenska regeringen. Med den senaste rekommendationen från regeringen att all vuxenutbildning bör ske på distans har vi nu övergått till onlineutbildning med samma fokus på kvalitet och effektivitet som tidigare.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-12-19
Leontina bytte till en karriär inom automation med Academys 12 veckors utbildning

Efter att ha jobbat inom juridik och fastighetsbranschen i drygt 10 år ville Leontina prova på något helt nytt. Hon valde därför utbilda sig till Automationsingenjör på Academy. Hör henne berätta om varför hon sökte sig till automationsbranschen och hur det var att gå denna intensiva utbildning.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-11-27
Så blev Miriam Software Engineer och Team Lead

Tidigare i år gick Miriam en intensivutbildning i Java på Academy. Idag jobbar hon som Software Engineer på Swedbank. Det var under Miriams tid på en startup som hon fick upp ögonen för programmering och ville lära sig ännu mer. Hör mer om hennes resa här.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-11-13
Emma: ”Det känns självklart jättebra när man löst ett problem åt en kund”

Emma jobbar som servicetekniker på STANLEY Security. Vi ville träffa henne för att höra mer om vardagen inom säkerhetsbranschen och låta henne slå hål på några vanliga fördomar hon stött på.

Läs mer