Läs mer

Academy intensivutbildar energi- och miljötekniker åt Siemens

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office

Siemens Building Technologies inleder ett samarbete med Academy för att utbilda energi- och miljötekniker inom byggnadsautomation. Efter 12 veckor startar deltagarna nya karriärer på orter över hela Sverige.

Siemens  är ett globalt teknikföretag som har stått för ingenjörskonst, innovation, kvalitet, pålitlighet och internationalitet i mer än 165 år. De är verksamma i mer än 200 länder och har ca 350 000 anställda i världen och fokuserar på områdena elektrifiering, automation och digitalisering. Inom divisionen Building Technologies arbetar man med service- och entreprenadverksamhet inom byggnadsautomation, energibesparande åtgärder för fastigheter, säkerhet och brandlarm.

För att möta behovet av ytterligare kompetens har Siemens anlitat Academy för att tillsammans starta Siemens BT Academy. Den 30 oktober påbörjar ett 20-tal deltagare en skräddarsydd intensivutbildning som på 12 veckor utbildar dem till energi- och miljötekniker inom byggnadsautomation. Utbildningen omfattar bland annat elkonstruktion och ellära, systemkunnande inom ventilation, värme- och kylsystem, samt programmering. Utöver teknisk kompetens får deltagarna även lära sig om projektledning, självledarskap och kundbemötande.

– Rollen som energi- och miljötekniker är bred och utbildningen speglar detta. Vi har tagit fram en utbildning med högt tempo som ger deltagarna den kunskap som krävs i arbetet med smarta fastigheter och att energieffektivisera byggnader. Det innefattar även delar som arbetsmiljö, entreprenadjuridik och budget, säger Sissel Gade, ansvarig för utbildningen hos Academy.

Academys utbildningar bygger på den amerikanska inlärningsmetodiken Accelerated Learning. Det innebär praktiskt lärande, samarbeten i team och ständig feedbackdialog. Academy lägger stor vikt vid rekryteringsprocessen, där kandidatens egenskaper, motivation och passion väger tyngre än tidigare erfarenheter och betyg.

Rekryteringen till den kostnadsfria utbildningen inleds omgående. Direkt efter examen fortsätter deltagarna som tillsvidareanställd konsult hos Siemens Building Technologies, via Academic Work, med ambitionen att Siemens överrekryterar deltagarna efter 12 månader.

Deltagarna placeras efter utbildningen i Arenastaden i Solna, Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Örebro, Karlstad, Norrköping, Sundsvall, Umeå/Skellefteå, Kiruna, Malmö, Helsingborg, Halmstad, Göteborg, Borås, Växjö, Jönköping eller Karlskrona.

För mer information kontakta:

Sissel Gade, Program Manager, Academy
0736-409 259, sissel.gade@academy.se

Om Academy

Academy, ett systerbolag till Academic Work, erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. Syftet är att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Academy kombinerar en rekryteringsprocess som lägger vikt vid kandidaternas personliga egenskaper med skräddarsydda utbildningspaket som är framtagna tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Academy grundades 2015 och har huvudkontor i Stockholm. www.academy.se

Siemens
Siemens är ett globalt teknikföretag som har stått för ingenjörskonst, innovation, kvalitet, pålitlighet och internationalitet i mer än 165 år. Vi är verksamma i mer än 200 länder och har ca 350 000 anställda i världen och fokuserar på områdena elektrifiering, automation och digitalisering.

Mer på temat 

#pressmeddelande

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-06-15
AW Academy skapar ny kompetens inom Cyber Security – på 12 veckor!

Marknaden för Cyber Security förväntas växa med 8,7% under 2020 och informationssäkerhet är den tredje viktigaste prioriteringen hos svenska verksamheter enligt en rapport från Radar Ecosystem. En ökad digitaliseringstakt i kombination med en alltmer komplex hotbild gör kompetens inom Cyber Security till en bristvara. Därför samarbetar nu AW Academy, ett systerbolag till Academic Work, med CGI, Swedbank och Trafikverket för att säkra deras kompetensförsörjning inom området.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-25
AW Academy stöttar företag som satsar på att ställa om sin personal genom utbildning

Behovet av skräddarsydda utbildningar med syfte att hjälpa organisationer och individer att ställa om är något som har diskuterats flitigt den senaste tiden. På AW Academy har man märkt av ett skifte och att allt fler förfrågningar handlar om kompetenshöjande insatser för befintlig personal.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-01-30
Academy samarbetar med Solskär och Mobaraki för att få fler intresserade av tech och byggbranschen

Stockholm, 30 januari 2020. Carolin Solskär och Sandra Mobaraki startar nu en podd tillsammans i syfte att stärka branscherna som de båda brinner för.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-09-16
Salesforce-partners i Norden går ihop – utbildar konsulter via Academy

Salesforce är idag en av de snabbast växande tekniska plattformarna för kundrelationer. Den snabba tillväxten har lett till en enorm brist på kompetens inom Salesforce. För att råda bot på det går nu några av Salesforce kunder och partners ihop och tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att få fram ny kompetens.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-26
STANLEY Security tar hjälp av Academy för att säkra behovet av IT-kompetens

Säkerhetsleverantören STANLEY Security tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att säkra deras långsiktiga kompetensförsörjning inom IT. Under ett 12 veckor långt skräddarsytt program, med stort fokus på programmering, ska 17 personer förberedas för en karriär inom driftsättning och systemunderhåll hos STANLEY Security.

Läs mer