Läs mer

Academy intensivutbildar IT-konsulter åt ServiceNow

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Programmet för ServiceNow är riktigt spännande och ytterligare ett exempel på hur Accelerated Learning kan användas för att lösa kompetensbristen inom IT-sektorn"

Amerikanska ServiceNow är ett av världens snabbast växande mjukvaruföretag med verksamhet i över 70 länder. Nu får Academy i uppdrag att intensivutbilda konsulter åt ServiceNow för att säkerställa kompetenstillförseln hos deras svenska partnerbolag.

Stockholm, 28 mars 2018 – ServiceNow är en marknadsledande leverantör som hjälper företag att digitalisera och automatisera tjänster och affärsprocesser. Företaget startade 2004 i USA och har idag 5 600 anställda i över 70 länder. 2016 etablerade sig ServiceNow i Sverige där man precis som i övriga världen är på stark frammarsch och redan har skaffat sig en imponerande kundlista. Ett resultat av tillväxten är att de lokala partnerföretagen har svårt att hitta tillräckligt många konsulter med rätt kompetens att rekrytera.  

Nu kommer Academy att intensivutbilda 28 personer med rätt personliga egenskaper och motivation. Efter programmet kommer de att jobba som konsulter på sex av ServiceNows partnerföretag: Advania, Axians, Fujitsu, Materna, Procori och Sofigate.

– Konsulterna kommer att fungera som en brygga mellan vår teknik och det partnerföretag de jobbar för, säger Jan Nordström, partnerchef på ServiceNow i Sverige. Det handlar om att vägleda och stötta partnerföretagens kunder vid implementering eller konfigurering av vår plattform, vilket kräver teknisk kompetens men även förmågor inom kundrelationer och projektledning. Vår starka tillväxt i Norden, i kombination med den hårda konkurrensen om utbildad IT-personal på arbetsmarknaden, gör samarbetet med Academy till en viktig faktor för att fortsätta kunna växa snabbt.

Utbildningen på 12 veckor sker på Academy Campus i Kista och bygger likt Academys andra utbildningar på amerikanska metodiken Accelerated Learning. Det innebär praktiskt lärande i mycket högt tempo och med tät feedbackdialog. Programmet utformas i samarbete med ServiceNow och även partnerbolagen har varit delaktiga när programinnehållet har tagits fram. Utbildningen ger en grundläggande teknisk förståelse för ServiceNows plattform men även kunskaper inom exempelvis projektledning, kommunikation och kravhantering. 

– Programmet för ServiceNow är riktigt spännande och ytterligare ett exempel på hur Accelerated Learning kan användas för att lösa kompetensbristen inom IT-sektorn, säger Micael Holmström, vd på Academy. Vi känner oss väldigt priviligierade som får hjälpa till att både säkra kompetensförsörjningen för ServiceNows partnerföretag samtidigt som vi skapar nya karriärvägar för personer som idag inte befinner sig i IT-branschen.

Academy lägger stor vikt vid rekryteringsprocessen, där egenskaper som motivation och passion väger tyngre än tidigare erfarenheter och betyg. Efter den kostnadsfria utbildningen får deltagarna en tillsvidareanställning som IT-konsult hos bemanningsföretaget Academic Work, Academys systerbolag, och kan välja att jobba hos ServiceNows partnerbolag i Stockholm eller Göteborg. Ambitionen är att konsulterna blir överrekryterade till partnerbolagen efter 12 månader.

Utbildningen startar 11 juni. Mer information finns här.

Bild på Micael Holmström går att ladda ner här

Mer på temat 

#pressmeddelande

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-06-15
AW Academy skapar ny kompetens inom Cyber Security – på 12 veckor!

Marknaden för Cyber Security förväntas växa med 8,7% under 2020 och informationssäkerhet är den tredje viktigaste prioriteringen hos svenska verksamheter enligt en rapport från Radar Ecosystem. En ökad digitaliseringstakt i kombination med en alltmer komplex hotbild gör kompetens inom Cyber Security till en bristvara. Därför samarbetar nu AW Academy, ett systerbolag till Academic Work, med CGI, Swedbank och Trafikverket för att säkra deras kompetensförsörjning inom området.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-25
AW Academy stöttar företag som satsar på att ställa om sin personal genom utbildning

Behovet av skräddarsydda utbildningar med syfte att hjälpa organisationer och individer att ställa om är något som har diskuterats flitigt den senaste tiden. På AW Academy har man märkt av ett skifte och att allt fler förfrågningar handlar om kompetenshöjande insatser för befintlig personal.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-01-30
Academy samarbetar med Solskär och Mobaraki för att få fler intresserade av tech och byggbranschen

Stockholm, 30 januari 2020. Carolin Solskär och Sandra Mobaraki startar nu en podd tillsammans i syfte att stärka branscherna som de båda brinner för.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-09-16
Salesforce-partners i Norden går ihop – utbildar konsulter via Academy

Salesforce är idag en av de snabbast växande tekniska plattformarna för kundrelationer. Den snabba tillväxten har lett till en enorm brist på kompetens inom Salesforce. För att råda bot på det går nu några av Salesforce kunder och partners ihop och tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att få fram ny kompetens.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-26
STANLEY Security tar hjälp av Academy för att säkra behovet av IT-kompetens

Säkerhetsleverantören STANLEY Security tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att säkra deras långsiktiga kompetensförsörjning inom IT. Under ett 12 veckor långt skräddarsytt program, med stort fokus på programmering, ska 17 personer förberedas för en karriär inom driftsättning och systemunderhåll hos STANLEY Security.

Läs mer