Läs mer

Academy samarbetar med Solskär och Mobaraki för att få fler intresserade av tech och byggbranschen

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Vi gillar att Academy, likt oss, är en uppstickare som utmanar sättet vi utbildar oss på.

Stockholm, 30 januari 2020. Carolin Solskär och Sandra Mobaraki startar nu en podd tillsammans i syfte att stärka branscherna som de båda brinner för.

“Vi vill lyfta upp det häftiga, coola och positiva med bygg och techbranschen”.

Målsättningen är att de genom deras resa, perspektiv samt röster ska kunna skapa en ny plattform. Lyssnarna kommer få ta del av inspiration, kunskap samt lyssna på häftiga nyheter från respektive bransch.

- Vi gör detta för att vi är övertygade om att det behövs, ska branscherna hålla sig relevanta behöver fler vara intresserade av att skapa en karriär inom respektive sektor. Annars kommer vi aldrig kunna utveckla de och det är ett stort hot. Vi vill slå hål på den stereotypiska bilden som folk kan ha om branscherna, främst genom att visa att om vi har en plats här - så har även andra det, säger Carolin Solskär.  

- Vi tror på att om vi hade haft förebilder från dessa branscher, kanske vi hade övervägt att se över de. Nu hamnade vi båda här av en slump, och det vill vi ändra på, fortsätter Sandra Mobaraki.

Carolin Solskär är utsett till årets IT-kvinna 2019, är tidigare innovationschef och har korsat Atlanten 9 gånger. Hon tog initiativet till #metoo manifestationerna som skedde i 14 städer i Sverige 2017. Utöver detta är hon en TEDxTalare som drivs av frågor som rör jämställdhet och mångfald.

Sandra Mobaraki är Sveriges första etablerade bygginspiratör som brinner för att förändra synen av byggbranschen. Hon är en entreprenör och driver företaget ByggSandra där hon konsultar samt föreläser inom byggsektorn. Hon har även synts i tv-rutan flertalet gånger i hennes roll som bygginspiratör, bland annat hos Tv4 Nyhetsmorgon.  

- Vi är otroligt tacksamma över att Academy väljer att stötta oss i vårt arbete och tror på vår vision. Ska branscherna hålla sig attraktiva och vara ett alternativ för karriärväxlare och nya medarbetare behöver man se över utbildningsalternativen. Vi gillar att Academy, likt oss, är en uppstickare som utmanar sättet vi utbildar oss på, säger Carolin och Sandra.

Första poddavsnittet släpps 30 januari och går att lyssna på via Spotify eller iTunes.

Kontaktuppgifter Carolin Solskär 073-947 67 07

Kontaktuppgifter Sandra Mobaraki 070-212 20 45

Kontaktuppgifter Emelie Bernhardsson, VD Academy 073-644 85 55

Om Academy
Academy, ett systerbolag till Academic Work, erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. Syftet är att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Academy kombinerar en rekryteringsprocess som lägger vikt vid kandidaternas personliga egenskaper med skräddarsydda utbildningspaket som är framtagna tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Academy grundades 2015 och är verksamt i Sverige, Finland, Norge och Tyskland med huvudkontor i Stockholm. www.academy.se

Mer på temat 

#pressmeddelande

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-06-15
AW Academy skapar ny kompetens inom Cyber Security – på 12 veckor!

Marknaden för Cyber Security förväntas växa med 8,7% under 2020 och informationssäkerhet är den tredje viktigaste prioriteringen hos svenska verksamheter enligt en rapport från Radar Ecosystem. En ökad digitaliseringstakt i kombination med en alltmer komplex hotbild gör kompetens inom Cyber Security till en bristvara. Därför samarbetar nu AW Academy, ett systerbolag till Academic Work, med CGI, Swedbank och Trafikverket för att säkra deras kompetensförsörjning inom området.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-25
AW Academy stöttar företag som satsar på att ställa om sin personal genom utbildning

Behovet av skräddarsydda utbildningar med syfte att hjälpa organisationer och individer att ställa om är något som har diskuterats flitigt den senaste tiden. På AW Academy har man märkt av ett skifte och att allt fler förfrågningar handlar om kompetenshöjande insatser för befintlig personal.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-09-16
Salesforce-partners i Norden går ihop – utbildar konsulter via Academy

Salesforce är idag en av de snabbast växande tekniska plattformarna för kundrelationer. Den snabba tillväxten har lett till en enorm brist på kompetens inom Salesforce. För att råda bot på det går nu några av Salesforce kunder och partners ihop och tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att få fram ny kompetens.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-26
STANLEY Security tar hjälp av Academy för att säkra behovet av IT-kompetens

Säkerhetsleverantören STANLEY Security tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att säkra deras långsiktiga kompetensförsörjning inom IT. Under ett 12 veckor långt skräddarsytt program, med stort fokus på programmering, ska 17 personer förberedas för en karriär inom driftsättning och systemunderhåll hos STANLEY Security.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-06-24
Kiwa Inspecta utbildar besiktningsingenjörer i samarbete med Academy

Stockholm, 24 juni 2019 - För att säkra långsiktig kompetensförsörjning tar Kiwa Inspecta hjälp av Academy för att hitta och utbilda 20 personer till besiktningsingenjörer. Kiwa är en global organisation ledande inom provning, besiktning och certifiering med 750 medarbetare i Sverige. Utbildningen kräver inga tidigare kunskaper, bygger på metoden Accelerated Learning och startar i oktober.

Läs mer