Läs mer

Academy skapar skräddarsydd utbildning åt Ericsson LSS

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Förutom den tekniska kompetensen kommer konsulterna även att utbildas inom specifika områden för att kunna börja arbeta på Ericsson LSS direkt efter utbildningen.

För att fylla ett växande anställningsbehov av projektörer och fibertekniker har Ericsson Local Services AB, ett dotterbolag till Ericsson AB, anlitat Academy för skräddarsydda intensivutbildningar. Första utbildningsomgången omfattar 37 personer som efter avslutad utbildning tillsvidareanställs som konsulter via Academys ägarbolag Academic Work.

Regeringen har satt som mål att 90 procent av Sveriges befolkning ska ha tillgång till höghastighetsbredband år 2020. En stor andel av den infrastruktur som ligger till grund för bredbandstjänster byggs och underhålls av Ericsson LSS, vilket gör att företaget är i en stark tillväxtfas. Företaget har i dag runt 700 anställda men behöver inom kort anställa många fler för att klara bredbandsmålet.

 Nu inleder Ericsson LSS en utbildningssatsning tillsammans med Academy, som har utvecklat ett unikt koncept för intensivutbildningar inom IT och teknik. Utbildningarna baseras på amerikanska metoden Accelerated Learning som fokuserar på praktisk tillämpning av det som lärs ut.

 – Upplägget med Academy är något nytt och precis vad vi behöver, säger Thomas Grundsten, Head of Build & Engineering på Ericsson LSS. Det gör att vi på mycket kort tid får tillgång till ett stort antal konsulter som vi vet har både rätt kompetens och rätt personliga egenskaper. Konsulterna kommer att kunna bidra hos oss från dag ett vilket är en stor fördel i en stor och snabbväxande organisation.

 Utbildningen är framtagen av Academy i nära samarbete med Ericsson LSS och Northlab, specialister på fiberoptik inom telekom- och bredbandsnätverk. Efter avslutad utbildning, på sex eller sju veckor beroende på inriktning, får deltagarna en tillsvidareanställning som konsult på Academic Work med uppdrag hos Ericsson LSS med ambitionen att bli rekryterad till Ericsson LSS på sikt. Första utbildningstillfället omfattar 37 konsulter och startade den 26 september. Ytterligare tillfällen planeras framöver.

 – Vi är otroligt glada över avtalet med Ericsson LSS. Skräddarsydda utbildningar åt kunder kommer att bli en allt större del hos oss och det betyder mycket att få förtroende från en så tung aktör, säger Micael Holmström, VD på Academy.

 Den praktiska tillämpningen är central hos Academy och därför varvas teori med utbildning i fält. Förutom den tekniska kompetensen kommer konsulterna även att utbildas inom specifika områden för att kunna börja arbeta på Ericsson LSS direkt efter utbildningen.

För mer information kontakta:
Micael Holmström, VD, Academy 0709-919 677, micael.holmstrom@academy.se

Om Academy
Academy, ett dotterbolag till Academic Work, erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. Syftet är att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Academy kombinerar en rekryteringsprocess som lägger vikt vid kandidaternas personliga egenskaper med skräddarsydda utbildningspaket som är framtagna tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Academy grundades 2015 och har huvudkontor i Stockholm. www.academy.se

Ericsson LSS
Ericsson Local Services är en marknadsledande leverantör av fälttjänster i Sverige. Företaget står för den lokala förankringen inom det globala Ericsson. Ericsson LSS bygger och underhåller nätinfrastruktur och levererar tjänster till alla delar av Sveriges fälttjänstmarknad.

Mer på temat 

#pressmeddelande

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-06-15
AW Academy skapar ny kompetens inom Cyber Security – på 12 veckor!

Marknaden för Cyber Security förväntas växa med 8,7% under 2020 och informationssäkerhet är den tredje viktigaste prioriteringen hos svenska verksamheter enligt en rapport från Radar Ecosystem. En ökad digitaliseringstakt i kombination med en alltmer komplex hotbild gör kompetens inom Cyber Security till en bristvara. Därför samarbetar nu AW Academy, ett systerbolag till Academic Work, med CGI, Swedbank och Trafikverket för att säkra deras kompetensförsörjning inom området.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-25
AW Academy stöttar företag som satsar på att ställa om sin personal genom utbildning

Behovet av skräddarsydda utbildningar med syfte att hjälpa organisationer och individer att ställa om är något som har diskuterats flitigt den senaste tiden. På AW Academy har man märkt av ett skifte och att allt fler förfrågningar handlar om kompetenshöjande insatser för befintlig personal.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-01-30
Academy samarbetar med Solskär och Mobaraki för att få fler intresserade av tech och byggbranschen

Stockholm, 30 januari 2020. Carolin Solskär och Sandra Mobaraki startar nu en podd tillsammans i syfte att stärka branscherna som de båda brinner för.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-09-16
Salesforce-partners i Norden går ihop – utbildar konsulter via Academy

Salesforce är idag en av de snabbast växande tekniska plattformarna för kundrelationer. Den snabba tillväxten har lett till en enorm brist på kompetens inom Salesforce. För att råda bot på det går nu några av Salesforce kunder och partners ihop och tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att få fram ny kompetens.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-26
STANLEY Security tar hjälp av Academy för att säkra behovet av IT-kompetens

Säkerhetsleverantören STANLEY Security tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att säkra deras långsiktiga kompetensförsörjning inom IT. Under ett 12 veckor långt skräddarsytt program, med stort fokus på programmering, ska 17 personer förberedas för en karriär inom driftsättning och systemunderhåll hos STANLEY Security.

Läs mer