Läs mer

Academyalumnen Björn om första tiden som IT-konsult

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Det en enorm trygghet att bli garanterad en fast anställning vid ett karriärsbyte, det kan ju inte bli mycket bättre än så!

Just nu söker vi 30 personer till vårt första lokala C#.NET-program i Malmö. Under 12 intensiva veckor blir du riktigt vass på programmering och förbereds för att börja jobba i rollen som IT-konsult i Skåne. En som tidigare genomfört denna resa är alumnen Björn som vi har träffat för en intervju.

Hej Björn, vem är du?

- Jag är 30 år gammal och bor i Malmö med min flickvän. Just nu jobbar jag på Svep Design Center i Lund för Academic Works räkning.

Vad har du gjort innan Academy?

- Jag har bott en vända i Oslo där jag jobbade som försäljare i en möbelbutik. Senare bestämde jag mig för att utbilda mig till civilingenjör inom teknisk fysik eftersom jag alltid haft ett intresse för teknik och av hur saker och ting fungerar. Jag specialiserade mig inom reglerteknik vilket används mer eller mindre överallt. Mitt examensarbete gick ut på att evaluera och validera en ny typ av kalibreringsmetod för industrirobotar, där användes bland annat Python för att modellera roboten och simulera dess rörelser. Det var här mitt intresse för programmering tog fart. Jag gillar känslan av att det inte finns några begränsningar för vad man kan åstadkomma med programmering.

Varför valde du att gå Academy?

- Efter mina studier vid universitetet ville jag lära mig ännu mer för att på ett bättre sätt utnyttja mina tidigare kunskaper. Till en början övervägde jag att läsa in mer programmering på egen hand men insåg att det kommer ta mycket tid och det är svårt att veta vad som är relevant. Därför kändes 12 veckor med ett skräddarsytt program som en perfekt väg att gå. Ett annat skäl var tryggheten av en fast anställning efter avslutad utbildning, detta fick mig att våga ta steget till min nya karriär!

Vad arbetar du med idag?

- Idag arbetar jag på Svep Design Center, vilket är ett företag som arbetar med utveckling av elektronikprodukter. De har spetskompetens inom IoT, inbyggda system och trådlös kommunikation bland annat. Just nu är jag involverad i ett spännande projekt där jag får använda i princip alla färdigheter som jag lärde mig på Academy vad gäller både front end och back end utveckling. Vi utvecklar och underhåller en plattform för att hantera en stor mängd trygghetstelefoner i Sverige och utomlands där kraven är höga på stabilitet och funktionalitet. Jag lär mig nya saker varje dag och försöker suga i mig så mycket kunskap som möjligt från mina kunniga kollegor.

Varför ska man söka Academy?

- Det finns många orsaker till varför man ska söka Academy. För min del handlade det om att få ut mer av min universitetsutbildning, men även att få in en fot i IT-branschen. Den stora skillnaden jag kände gentemot programmering vid universitetet var att man på Academy hade ett större fokus mot verktyg och ramverk som faktiskt används och är eftertraktade på arbetsmarknaden. Utöver det är det en enorm trygghet att bli garanterad en fast anställning vid ett karriärsbyte, det kan ju inte bli mycket bättre än så!

Just nu söker Björn och hans team på Svep nya kollegor från Academy. Mer information och hur du gör för att söka till Malmö Academy C#.NET hittar du här.

Björn Green
Björn har en civilingenjörsutbildning i teknisk fysik med specialisering inom reglerteknik. Utbildningen har gett Björn ökad problemlösningsförmåga och inlärningsteknik. Vilket gynnat Björn då han har hög ambitionsnivå och kunskapshunger. Med bakgrund inom detaljhandeln samt lagsport har Björn god känsla för service och laganda. Björn brinner för problemlösning och att effektivisera processer. Hans utbildningsbakgrund i kombination med Academy utgör en utmärkt grund för att arbeta med detta inom IT-branschen
Acando
Teknologi driver förändring, men det är användarens vilja och förmåga att använda den som skapar värde. Med lika delar teknisk spetskompetens och insikt i mänskliga beteenden och triggers - och såklart ett rågat mått kreativitet - skapar Acando idéer, löser problem och mobiliserar organisationer till förändring. Våra 1 200 konsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Borlänge/Falun har en lokal branschkunskap, och vi är extra stolta att våra kunder rankar oss högt när det gäller personligt engagemang och samarbetet med deras organisation. Totalt är vi 1 900 konsulter i fem länder, Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Lettland.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-11-30
We have graduated our first Online Coding Bootcamp!

This autumn we went on a learning journey with a team of brave participants on our first remote international JavaScript program – the Online Coding Bootcamp. They just graduated and we met up with tired but happy learner Artur Krauze and head teacher Philip Nagler-Frank for their view on this journey.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-08-19
Shubhams väg via AW Academy till jobbet inom Cyber Security

Just nu rekryterar vi till vår första intensivutbildning inom Cyber Security. Under 12 intensiva veckor lär sig deltagarna IT-säkerhet för att kunna hjälpa bolag minimera digitala risker. Cyber Securitymarknaden väntas växa med nästan 10% under 2020 och är högprioriterat hos svenska företag. Vi träffade Shubham Mittal, alumn från AW Academy som idag jobbar med Cyber Security på Swedbank.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-05
Felix hittade hem till programmeringen

Longboardåkaren Felix Alm gick från pipetter i labbet till IT-branschen på 12 veckor via Javaprogrammet 2017. Idag jobbar han som systemutvecklare på den digitala mobiloperatören Telness.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-10
Lokföraren som såg en annons på pendeltåget och byter spår via AW Academy

Ludwig Havasi går just nu Javaprogrammet på Campus i Kista, Stockholm. Den här konsulten har tidigare jobbat som lokförare och spenderat många timmar på spåret. Det var det starka IT-intresset i samband med annonserna på pendeltågen om ett 12 veckorsprogram som gjorde att han tillslut bestämde sig för att söka till AW Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-02-24
Från säljare till programmerare på 12 veckor!

Patrik Fridström gick AW Academys utbildning i Java hösten 2017, nu jobbar han i ett team som förbättrar kundupplevelsen i en apotekskedja. Vi träffade Patrik för att höra mer om varför han ville ge sig in i IT:s föränderliga värld.

Läs mer