Läs mer

Academyalumnen Björn om första tiden som IT-konsult

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Det en enorm trygghet att bli garanterad en fast anställning vid ett karriärsbyte, det kan ju inte bli mycket bättre än så!

Just nu söker vi 30 personer till vårt första lokala C#.NET-program i Malmö. Under 12 intensiva veckor blir du riktigt vass på programmering och förbereds för att börja jobba i rollen som IT-konsult i Skåne. En som tidigare genomfört denna resa är alumnen Björn som vi har träffat för en intervju.

Hej Björn, vem är du?

- Jag är 30 år gammal och bor i Malmö med min flickvän. Just nu jobbar jag på Svep Design Center i Lund för Academic Works räkning.

Vad har du gjort innan Academy?

- Jag har bott en vända i Oslo där jag jobbade som försäljare i en möbelbutik. Senare bestämde jag mig för att utbilda mig till civilingenjör inom teknisk fysik eftersom jag alltid haft ett intresse för teknik och av hur saker och ting fungerar. Jag specialiserade mig inom reglerteknik vilket används mer eller mindre överallt. Mitt examensarbete gick ut på att evaluera och validera en ny typ av kalibreringsmetod för industrirobotar, där användes bland annat Python för att modellera roboten och simulera dess rörelser. Det var här mitt intresse för programmering tog fart. Jag gillar känslan av att det inte finns några begränsningar för vad man kan åstadkomma med programmering.

Varför valde du att gå Academy?

- Efter mina studier vid universitetet ville jag lära mig ännu mer för att på ett bättre sätt utnyttja mina tidigare kunskaper. Till en början övervägde jag att läsa in mer programmering på egen hand men insåg att det kommer ta mycket tid och det är svårt att veta vad som är relevant. Därför kändes 12 veckor med ett skräddarsytt program som en perfekt väg att gå. Ett annat skäl var tryggheten av en fast anställning efter avslutad utbildning, detta fick mig att våga ta steget till min nya karriär!

Vad arbetar du med idag?

- Idag arbetar jag på Svep Design Center, vilket är ett företag som arbetar med utveckling av elektronikprodukter. De har spetskompetens inom IoT, inbyggda system och trådlös kommunikation bland annat. Just nu är jag involverad i ett spännande projekt där jag får använda i princip alla färdigheter som jag lärde mig på Academy vad gäller både front end och back end utveckling. Vi utvecklar och underhåller en plattform för att hantera en stor mängd trygghetstelefoner i Sverige och utomlands där kraven är höga på stabilitet och funktionalitet. Jag lär mig nya saker varje dag och försöker suga i mig så mycket kunskap som möjligt från mina kunniga kollegor.

Varför ska man söka Academy?

- Det finns många orsaker till varför man ska söka Academy. För min del handlade det om att få ut mer av min universitetsutbildning, men även att få in en fot i IT-branschen. Den stora skillnaden jag kände gentemot programmering vid universitetet var att man på Academy hade ett större fokus mot verktyg och ramverk som faktiskt används och är eftertraktade på arbetsmarknaden. Utöver det är det en enorm trygghet att bli garanterad en fast anställning vid ett karriärsbyte, det kan ju inte bli mycket bättre än så!

Just nu söker Björn och hans team på Svep nya kollegor från Academy. Mer information och hur du gör för att söka till Malmö Academy C#.NET hittar du här.

Björn Green
Björn har en civilingenjörsutbildning i teknisk fysik med specialisering inom reglerteknik. Utbildningen har gett Björn ökad problemlösningsförmåga och inlärningsteknik. Vilket gynnat Björn då han har hög ambitionsnivå och kunskapshunger. Med bakgrund inom detaljhandeln samt lagsport har Björn god känsla för service och laganda. Björn brinner för problemlösning och att effektivisera processer. Hans utbildningsbakgrund i kombination med Academy utgör en utmärkt grund för att arbeta med detta inom IT-branschen
Acando
Teknologi driver förändring, men det är användarens vilja och förmåga att använda den som skapar värde. Med lika delar teknisk spetskompetens och insikt i mänskliga beteenden och triggers - och såklart ett rågat mått kreativitet - skapar Acando idéer, löser problem och mobiliserar organisationer till förändring. Våra 1 200 konsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Borlänge/Falun har en lokal branschkunskap, och vi är extra stolta att våra kunder rankar oss högt när det gäller personligt engagemang och samarbetet med deras organisation. Totalt är vi 1 900 konsulter i fem länder, Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Lettland.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-21
Christoffer spetsade sin IT-kompetens med en 12 veckors intensivutbildning i C/C++

På fritiden varvar Christoffer Palm kampsport och husrenovering med ett av hans största intressen, nämligen IT. Han har alltid haft ett intresse för teknik, datorer och spel och han har även en utbildning som nätverks- och systemtekniker från Jönköping Tekniska Högskola. För drygt ett år sedan valde han att ta en annan riktning i karriären och började Academys intensivutbildning i C/C++. Vi är nyfikna på vad som gjorde honom intresserad av C/C++ och vad han jobbat med sedan examen från Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-25
1000 examinerade konsulter!

Idag har vi examinerat 1000 konsulter från Academy, det är vi enormt stolta över! Tack till alla våra konsulter som valt att göra denna karriärsresa tillsammans med oss.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-10
Från kundtjänstmedarbetare till utvecklingschef på 2 år

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att det inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-08-22
En språngbräda in i programmeringens värld

Nu har du som vill jobba i Göteborg fler möjligheter än någonsin att byta karriär och bli en efterfrågad IT-konsult på 12 veckor! Innan Academy gjorde Ida Ahlström lite av varje, som hon beskriver det själv, men jobbar sedan en tid tillbaka som utvecklare på Collector Bank. Vill du göra samma resa som Ida? Missa inte chansen att söka till höstens Academy program!

Läs mer