Läs mer

Academyalumnen Nils söker fler kollegor till Collector Academy i Göteborg

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Efter bara 12 veckor är man mitt i smeten och jobbar som utvecklare på riktiga projekt.

Just nu söker vi 15 personer till Collector Academy i Göteborg. Under 12 veckor blir du riktigt vass på programmering och förbereds för att börja jobba i ett av utvecklingsteamen på banken. Nils Grashorn gick Academys intensivutbildning i C#.NET hösten 2016 och jobbar nu som systemutvecklare på Collector Bank. Här berättar han om vad han gör på dagarna och varför han trivs så bra på sitt uppdrag.

Hej Nils, vad har hänt sen examen på Academy?

Jag tog examen från Academy för nästan ett år sen och ganska snart efter började jag mitt konsultuppdrag som systemutvecklare på Collector Bank. Det fortsatte med samma höga tempo och stora, roliga utmaningar som jag blev van vid på Academy. Redan under dag två fick jag ett eget projekt där jag byggde ett web-API helt från början. Det var ingen upplärningsövning utan utveckling på riktigt och det satts i produktion efter några månader. Efter det utvecklade jag en backend-del för appen ”Spira” som gick live för några veckor sen. Det är kul att kunna visa för sina kompisar ”det här har jag byggt!”

Hur blev du intresserad av programmering?

Jag trodde att man måste vara en riktig nörd för att kunna vara programmerare, jag tyckte inte riktigt att det var min grej. Jag läste maskinteknik och energisystem på Chalmers, men för exjobbet var jag tvungen att skriva ett skript för datahantering som blev större och större med tiden. När jag skrev programmet kom jag lätt in i en flow, jag glömde tiden och kodade till sent på kvällen – något jag inte hade upplevt så ofta i mina tidigare studier. Då visste jag att jag verkligen ville lära mig programmera och jobba med detta.

Berätta vad du gör på Collector Bank?

Jag är utvecklare på avdelningen ”Solutions”, vi är lite av en alltiallo-grupp. Vi gör tjänster som ska nyttjas av de andra teamen – och det som inte helt passar in hos någon annan. Det medför att jag utvecklar på många olika kodprojekt, det kan vara en signeringstjänst, stora databaser, loggningsinfrastruktur – allt möjligt. Förutom att sitta och koda, diskuterar jag lösningar med de andra utvecklarna eller med ”beställarna”, alltså andra avdelningar eller verksamheten. Väldigt mycket händer i dialog här och man får vara beredd på att utvecklingssättet är väldigt dynamiskt. Och sen finns det såklart här och där tid för en runda Mario Kart ;)

Vad är roligast och mest utmanande i ditt jobb?

Att det finns så mycket att lära sig. Nästan varje dag hanterar jag något jag aldrig har gjort tidigare. Alla är väldigt hjälpsamma och det finns väldigt mycket kunskap bland utvecklarna som de gärna delar med sig av. Det kräver att man håller upp energin, men det är väldigt spännande att kunna utvecklas så mycket.

Berätta om hur det är att jobba på Collector?

Det märks att det ska vara kul att jobba här. Vi har de senaste verktygen och det mesta vi gör är nyutveckling. Man får mycket frihet i hur man jobbar och i vad man vill jobba med. Det finns en stor framåt-anda i hela företaget, en bra lagkänsla även mellan avdelningarna och en engagerande atmosfär. På samma gång känner jag alltid ett stort förtroende från resten av teamet för det jag gör, det skapar en trygghet som möjliggör att jag vågar ta mig an utmanande projekt. Och det tycker jag är väldigt värdefullt för en nybörjare.

Varför tycker du man ska gå Collector Academy?

Om man är nybörjare - som jag var för ett år sedan - så finns det ingen kortare väg till ett av de roligaste jobben som finns. Efter bara 12 veckor är man mitt i smeten och jobbar som utvecklare på riktiga projekt. Atmosfären, hjälpsamheten och förtroendet som man upplever på Collector skapar fantastiska förutsättningar för att utvecklas snabbt till en vass programmerare. Och det känns väldigt motiverande att kunna bidra till roliga projekt direkt från början.

Låter det intressant? Läs mer om Collector Academy och sök till programmet via testerna som inleder rekryteringsprocessen.

Nils Grashorn
Nils nyfikenhet och intresse för människor och andra kulturer har lett honom till att bo i flera länder och lära sig flera språk. Efter en utbildning inom maskinteknik flyttade Nils till Sverige för en master inom Hållbara energisystem på Chalmers tekniska högskola och under utbildningstiden blev han mer och mer intresserad av programmering. I sitt mastersarbete simulerade Nils eldrivna vägnät och fångades fullständigt av programmeringens möjligheter. I Academy ser han chansen att nå fördjupad kunskap inom sin nya passion och bli flytande även i programmeringens språk.
Collector
Collector Bank AB är en svensk digital nischbank som erbjuder finansiella lösningar för privat- och företagskunder. Privatsidan innefattar sparkonton, kreditlösningar och digitala finansprodukter.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-08-19
Shubhams väg via AW Academy till jobbet inom Cyber Security

Just nu rekryterar vi till vår första intensivutbildning inom Cyber Security. Under 12 intensiva veckor lär sig deltagarna IT-säkerhet för att kunna hjälpa bolag minimera digitala risker. Cyber Securitymarknaden väntas växa med nästan 10% under 2020 och är högprioriterat hos svenska företag. Vi träffade Shubham Mittal, alumn från AW Academy som idag jobbar med Cyber Security på Swedbank.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-05
Felix hittade hem till programmeringen

Longboardåkaren Felix Alm gick från pipetter i labbet till IT-branschen på 12 veckor via Javaprogrammet 2017. Idag jobbar han som systemutvecklare på den digitala mobiloperatören Telness.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-10
Lokföraren som såg en annons på pendeltåget och byter spår via AW Academy

Ludwig Havasi går just nu Javaprogrammet på Campus i Kista, Stockholm. Den här konsulten har tidigare jobbat som lokförare och spenderat många timmar på spåret. Det var det starka IT-intresset i samband med annonserna på pendeltågen om ett 12 veckorsprogram som gjorde att han tillslut bestämde sig för att söka till AW Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-02-24
Från säljare till programmerare på 12 veckor!

Patrik Fridström gick AW Academys utbildning i Java hösten 2017, nu jobbar han i ett team som förbättrar kundupplevelsen i en apotekskedja. Vi träffade Patrik för att höra mer om varför han ville ge sig in i IT:s föränderliga värld.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer