Läs mer

Academys första skräddarsydda intensivutbildning är igång!

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Mycket bra information och kul att träffa alla inblandade i projektet, både från Infratek och Academic Work Academy, man känner att man verkligen satsar på det här programmet och oss som deltagare.

Förra veckan var det uppstartskväll för 15 deltagare som efter en intensivutbildning via Academy börjar som konsulter inom teknisk beredning på Infratek. Det är ett skräddarsytt utbildningsupplägg Academic Work Academy har tagit fram tillsammans med Infratek och energibranschens utbildningscenter.

Bakgrunden är att Infratek och energibranschen står inför ett stort rekryteringsbehov och en omfattande föryngringsprocess är på gång. Enligt Svensk Energi behöver branschen runt 8 000 ingenjörer och tekniker fram till 2018.

Samarbetet initierades efter årsskiftet och under våren har utbildningen tagits fram i tät dialog med inblandade parter samtidigt som en omfattande rekryteringsprocess har pågått. Intresset har varit stort och bland ca 400 sökande runt om i landet har 15 personer valts ut som påbörjar intensivutbildningen 22 augusti på Åsbro Kursgård. Utbildningen förbereder deltagarna inför att jobba med teknisk projektledning inom framtidens energiförsörjning. Den innehåller moment rörande både den eltekniska kompetensen samt ekonomi, miljö-/arbetsmiljö och ledarskap samt konflikthantering. Praktiska delar av utbildningen utförs på Åsbro kursgård och det ingår även praktik på konsulternas framtida hemmakontor på Infratek.

Sara Lysell Appelquist, HR Business Partner på Infratek berättar om bakgrunden till samarbetet.

”Vi har haft svårt att rekrytera på grund av kompetensbrist inom branschen, det är en liten ankdamm och bolagen tar talanger från varandra. Vi har många vakanser och därför såg vi möjligheten i att bygga ett skräddarsytt program tillsammans med Academic Work Academy. Det känns extra kul att vi som entreprenörsbolag är de som gör detta och bidrar till en ökning av kompetens och nytt blod till branschen, kul att vara först ut.”

Vad tycker du om konsulterna och uppstartskvällen?

”Det är jättekul att vi är igång! Det är ett dynamiskt team med många olika bakgrunder och särskilt kul att vi fått in 8 tjejer på programmet. En förhoppning vi hade när vi startade detta projekt var att öka mångfalden inom företaget vilket vi nu har lyckats med! När konsulterna är klara med den 13 veckor långa utbildningen så kommer de bidra med både kompetens men också till att utveckla företaget till ett nytt Infratek.”

Niklas Hansen, konsult på programmet berättar varför han sökt.

”Jag har pluggat till energiingenjör i Uppsala och tyckte att det här såg spännande ut och kändes som ett naturligt steg. En bra start på karriären att gå en intensivutbildning och både lära sig bransch- och företagsspecifik kompetens men även lära känna Infratek. Sen känns det såklart kul att göra denna resa tillsammans med 14 andra deltagare. Jag ser ljust på framtiden, det ska bli jättekul att bli en del av Infratek.”

Hur har du upplevt kvällen?

”Den har varit fantastisk! Mycket bra information och kul att träffa alla inblandade i projektet, både från Infratek och Academic Work Academy, man känner att man verkligen satsar på det här programmet och oss som deltagare. Jag ser fram emot att köra igång på riktigt i höst.”

Under sommaren läser deltagarna förberedande studier för att kunna få ut maximalt av intensivutbildningen som startar 22 augusti på Åsbro kursgård. Under 13 veckor förbereds de sedan för att kunna komma ut i sina nya roller inom teknisk projektledning på Infratek.

Vi önskar dem såklart stort lycka till på resan mot sina nya karriärer! Är du intresserad av skräddarsydda intensivutbildningar och hur Academy kan hjälpa ert företag med strategisk kompetensförsörjning? Kontakta Gabriel Fogelsjöö, Education Program Specialist.

Mer på temat 

#samarbeten

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-10-16
Reskilling i praktiken – så funkar det

Andreas Olsson är en av våra mest erfarna lärare på AW Academy. Han har varit huvudlärare på vårt Javaprogram och hjälpt hundratals karriärbytare till en flygande start in i IT-branschen. Sedan ett par veckor tillbaka är han ansvarig lärare för ett Reskill-program vi gör med en av våra kunder. Under 16 veckor utbildar vi 26 interna medarbetare på bolaget inom systemutveckling. Efter utbildningen går de tillbaka till sin arbetsgivare men i nya roller på IT-avdelningen, ett win-win upplägg!

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-06-01
Tillsammans i kampen mot Covid-19

Vissa utbildningsinsatser vi gör känns lite extra bra i magen. Som det tillsammans med Werlabs och Academic Work där vi nu drar ett litet strå till stacken i kampen mot Covid-19. Sissel Gade, ställföreträdande VD för AW Academy, berättar mer om samarbetet.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-23
En vanlig dag som processtekniker på Octapharma

Efter sin examen i ekonomi på Södertörnshögskola blev Kevin Cheraghi, 26, erbjuden ett jobb på Octapharma. Under studierna jobbade han extra på transportpackningen där han tog emot och packade ner de läkemedel som Octapharma producerar. Där började ett intresse gro och en nyfikenhet om hur dessa läkemedel producerades.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-02-08
"Några få kodrader kan göra tusentals resenärers vardag lättare"

Just nu har du chans att lära dig C#.NET på bara 12 veckor med Academy. Efter examen får du en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag hos Trafikverket i Borlänge. Men vad gör man egentligen som programmerare på Trafikverket? Vi har träffat Emil som jobbar som Senior Systemutvecklare, för att höra mer om hans vardag.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-04-19
Så ser en vanlig dag som ServiceNow-konsult ut

Just nu rekryterar vi 15 personer till en intensivutbildning i samarbete med ServiceNow och deras partnerbolag, Service Management Academy. Under 12 veckor får du de verktyg du behöver för att börja jobba som Service Now-konsult. Vi har pratat med Henrik Svanberg som har den rollen idag på ett av partnerbolagen, Sofigate.

Läs mer