Läs mer om programmet här!
Läs mer

"Redovisning kräver kreativitet och problemlösning"

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office

Äntligen är Academy tillbaka med ett program där du på 12 veckor blir redovisningsekonom! Efter avklarad examen är du garanterad ett jobb via Academic Work med uppdrag ute hos ett av deras spännande kundföretag. Vi tror att du med rätt förmågor och motivation kan bli en grym redovisningsekonom – oavsett om du har tidigare erfarenhet av ekonomi eller inte. Hur får vi det att fungera? Vi har träffat Johan Nilsson som är huvudlärare på programmet för att höra mer!

Hej Johan! Vem är du?

Jag har lång erfarenhet inom redovisning och har bland annat arbetat som redovisningsexpert på Finansinspektionen och Bokföringsnämnden. Jag har även jobbat som konsult under många år och bedrivit utbildning inom redovisning, analys, ekonomistyrning och beskattning i snart 20 år. Gemensamt för Academys lärare är att de har stor erfarenhet, både av att arbeta inom yrkesområdet och av att undervisa. Det var därför det kändes självklart för mig att jobba på Academy!

Vilken är den största skillnaden på Academy och traditionella utbildningar?

Först och främst har konsulterna på Academy väldigt olika bakgrund, där en del jobbat med eller studerat ekonomi, medan andra jobbat i helt andra branscher. Detta är väldigt lärorikt i gruppen och det ställer även högre krav på mig som lärare för att samla styrkorna och säkerställa att alla har tillräcklig kunskap när de ska ut i arbetslivet efter 12 veckor. Alla konsulter är motiverade och vill lära sig om redovisning men även om livet som konsult. De har ofta många frågor som rör arbetslivet och då känner jag verkligen att jag kan bidra med min erfarenhet både som konsult men också som anställd på olika ekonomiavdelningar och redovisningsbyråer.

Hur mycket ska konsulterna egentligen kunna efter 12 veckor?

När de tar examen ska de kunna hantverket och förstå den verklighet de ska ge sig ut i. De ska på egen hand klara av att göra det löpande arbetet på en ekonomiavdelning, men även ha en förståelse för mer komplicerade arbetsuppgifter. Under 12 veckor ser vi en enorm utveckling och vid examen kommer de ha rätt verktyg för att lyckas ute på sina uppdrag.

Vad kan konsulterna förvänta sig när de kommer ut på uppdrag?

Det beror på företaget de hamnar på och de kommer förmodligen hamna på helt skilda positioner som innebär ett brett spektrum av arbetsuppgifter. Något som man borde ta med sig in i konsultlivet är det hantverksmässiga – man måste ständigt vara kreativ och problemlösande.

Vi rekryterar löpande till programmet för Redovisningsekonom så se till att göra testerna redan idag! Efter examen får du chans att jobba som redovisningsekonom i en marknad som exploderar och där du som konsult kommer ha enorma utvecklingsmöjligheter!

Mer på temat 

#lärare

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-06
"Som utvecklare måste man hänga med i utvecklingen för att hålla sig aktuell"

Genom Academys unika koncept och tanke om livslångt lärande utmanar vi både utbildningsideal och individens eget ansvar, att man alltid måste arbeta med sin egen utveckling och sitt lärande! Men hur säkerställer vi att våra utbildningar alltid ligger i framkant? Och hur ser vi till att ge våra konsulter bra vanor för hur man även efter utbildningen fortsätter utmana sig själv och lära sig nytt?

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-06-03
Därför är Academy Jessicas favoritställe att utbilda på

Möt Jessica! En av våra fantastiska lärare på Academy som under de senaste 1,5 åren har undervisat i UX på våra IT-program. Förutom att vara lärare på Academy är hon en uppskattad föreläsare på konferenser och events runt om i världen och i övrigt beskriver hon sig själv som en nörd som älskar katter. I den här artikeln får ni läsa mer om varför Academy är Jessicas favoritställe att utbilda på!

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2015-09-25
”Ambition är det viktigaste”

Patrik Jönsson är lärare för Academy och berättar om sin upplevelse av utbildningen och ger tips till dem som söker sig till utbildningen.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2016-10-31
”Om man inte tyckte det var riktigt intensivt så har vi misslyckats”

Hur skiljer sig Academys utbildningar från andra programmeringsutbildningar och hur ser man till att deltagarna håller jämnt tempo under de intensiva veckorna. Vi tar ett snack med Pontus Wittenmark som är en av huvudlärarna för utbildningen i C#.NET på Academy.

Läs mer