Läs mer om våra IT-program här
Läs mer

Accelerated Learning blev startskottet för Markus livslånga lärande

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Det roligaste i vardagen är att det är enormt stimulerande att tänka i arbetet. En uppgift man tar sig an kan till en början kännas jobbig och svårlöst, men den tillfredsställelsen som man känner när man väl lyckats knäcka den och ser ett resultat framför sig är svår att överträffa - Markus, C#.NET VT18

För ett år sedan tog Markus examen från ett av Academys Accelerated Learning-program. Nu är han tillbaka i Göteborg där han jobbar som en utvecklare på ett stort rederi. Vi har träffat honom för att höra mer om hans karriärsresa.

Hej Markus! Vad gjorde du innan du lärde dig koda?

Jag hade tidigare studerat Industriell Ekonomi men valde inte långt efter studierna att åka och jobba utomlands som reseledare. När jag sedan kom tillbaka till Sverige efter 1,5 år så hade jag fortsatt ingen tydlig bild av vad jag ville jobba med. Jag började snart på ett företag som sålde IT-system och fick då lära mig en del om databaser. Jag tyckte att det var kul och stimulerande att skriva databasfrågor och blev i och med det intresserad av att lära mig programmera. Eftersom jag inte var speciellt sugen på att gå en ny högskoleutbildning så var det väldigt lockande med Academys utbildning på 12 veckor som dessutom garanterade mig ett jobb när jag var färdig.  

Fanns det någon oro för dig innan du började Academy?

Självklart fanns där en oro över att 12 veckor inte var tillräckligt med tid för att lära sig koda. Den största oron var egentligen vilka förväntningar min framtida arbetsgivare skulle ha på mig när jag började jobba. När utbildningen väl började så insåg man att det skulle bli tufft, men oron över att inte klara av den försvann rätt fort. I och med att jag inte bor i Stockholm så fanns det även lite andra bitar att lösa så som att hitta boende och att hyra ut min egen lägenhet för att få ihop det ekonomiskt. Men allt löste sig rätt smidigt och jag hyrde in mig i ett rum med gångavstånd till Academys campus.

Vad jobbar du med idag?

Idag jobbar jag som utvecklare på ett välkänt rederi. Jag sitter i ett team bestående av fyra andra utvecklare, en SCRUM-master och en produktägare. Vi utvecklar ett internt verktyg som tar fram beslutsunderlag för att företaget ska kunna optimera sin fartygskapacitet och i slutändan göra en större vinst på sina avgångar. Vi arbetar som team där vi tillsammans diskuterar vad som ska göras och hur vi bör göra det, men i de flesta fall så skriver vi koden individuellt.

Vilka språk kodar du i?

Sedan jag började har jag nästintill uteslutande skrivit kod i JavaScript. Några av de tekniker och miljöer som vi använder är Node.Js, React, TypeScript, GraphQL och Docker, samt även lite C#. Det mesta var i princip nytt för mig när jag började på uppdraget, eftersom jag kunde C#.NET bäst efter Academy. Men när man väl har förstått de grundläggande principerna i ett språk så blir det lättare att förstå nästa och idag skulle jag tveklöst säga att JavaScript är det jag kan bäst. Det är roligt att man ständigt utmanas, utvecklas och att lärandet hela tiden fortsätter.

Vad är det absolut roligaste med ditt jobb?

Det roligaste i vardagen är att det är enormt stimulerande att tänka i arbetet. En uppgift man tar sig an kan till en början kännas jobbig och svårlöst, men den tillfredsställelsen som man känner när man väl lyckats knäcka den och ser ett resultat framför sig är svår att överträffa.

Just nu är det sista chansen att söka till ett av våra fyra IT-program på Academy, där du kan lära dig Java, C#.NET eller RPG. Rekryteringen sker löpande så se till att göra våra urvalstester idag om du vill byta karriär!

Mer på temat 

#aktuellt

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-27
Inställda utbildningar

Vi behöver dessvärre meddela att våra sommarprogram i Java och C#.NET har blivit inställda. Detta är en effekt av den rådande situationen med Covid-19 och hur det utvecklat sig och påverkat det svenska samhället.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-18
Onlineutbildning i Coronatider

Sedan utbrottet av Coronaviruset har AW Academy följt utvecklingen noggrant via Folkhälsomyndigheten, WHO och svenska regeringen. Med den senaste rekommendationen från regeringen att all vuxenutbildning bör ske på distans har vi nu övergått till onlineutbildning med samma fokus på kvalitet och effektivitet som tidigare.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-02-07
Academy i Zambia

Två av våra medarbetare, Mattias och Frida, var i november i Zambia på en CSR-resa för att besöka byar där Academic Work bygger skolor för att möjliggöra för fler barn att få en utbildning. Här berättar Mattias om sina intryck.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-12-19
Leontina bytte till en karriär inom automation med Academys 12 veckors utbildning

Efter att ha jobbat inom juridik och fastighetsbranschen i drygt 10 år ville Leontina prova på något helt nytt. Hon valde därför utbilda sig till Automationsingenjör på Academy. Hör henne berätta om varför hon sökte sig till automationsbranschen och hur det var att gå denna intensiva utbildning.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-11-27
Så blev Miriam Software Engineer och Team Lead

Tidigare i år gick Miriam en intensivutbildning i Java på Academy. Idag jobbar hon som Software Engineer på Swedbank. Det var under Miriams tid på en startup som hon fick upp ögonen för programmering och ville lära sig ännu mer. Hör mer om hennes resa här.

Läs mer