Till programmet
Läs mer

Christoffer spetsade sin IT-kompetens med en 12 veckors intensivutbildning i C/C++

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Jag kan definitivt rekommendera Academy för dig som känner att du vill byta karriär men inte vill spendera flera år på högskolan för att komma dit!

På fritiden varvar Christoffer Palm kampsport och husrenovering med ett av hans största intressen, nämligen IT. Han har alltid haft ett intresse för teknik, datorer och spel och han har även en utbildning som nätverks- och systemtekniker från Jönköping Tekniska Högskola. För drygt ett år sedan valde han att ta en annan riktning i karriären och började Academys intensivutbildning i C/C++. Vi är nyfikna på vad som gjorde honom intresserad av C/C++ och vad han jobbat med sedan examen från Academy.

Varför valde du att byta riktning i karriären?

Jag trivdes med att jobba med datorer men kände att jag hamnat på fel bana som systemtekniker. Då tipsade en nära vän mig om Academy, som själv hade gått en av deras intensivutbildningar och var nöjd med både utbildningen och jobbet han fick efteråt. Det som lockade mig mest till att söka Academy var den snabba utbildningstakten, att kunna byta bana inom IT utan att gå tillbaka till högskolan i flera år och att sedan vara garanterad jobb direkt efter avslutad utbildning.

Vad gjorde dig intresserad av C och C++?

Innan jag sökte till Academy läste jag på om olika programspråk och vad som lockade med C och C++ var dess enorma flexibilitet. Du kan bygga styrsystem för maskiner och industrirobotar, bygga plattformar för appar och göra tv-spel för att nämna några saker. Adobe och Google utvecklar många av sina applikationer i C++, liksom mycket inom Linux communityt, exempelvis Firefox och Thunderbird.

Hur var det att gå denna intensivutbildning?

Academy kändes helt annorlunda från tidigare utbildningar jag gått. Redan från första dagen fanns ett smittsamt engagemang hos deltagare, lärare och programansvariga från Academy som höll i sig hela vägen genom programmets gång. Tempot var alltid högt men efter ett tag kändes det naturligt. Man hinner inte med så mycket annat än att plugga under tiden man går programmet, men det var också skönt på ett sätt då man fick släppa all annan vardagsstress och bara fokusera på en sak under 12 veckor.

Vad jobbar du med idag?

Sedan examen har jag jobbat som utvecklare på ITAB Scanflow i Jönköping. Jag fick möjligheten att börja koda från dag ett och har medverkat i flera ny- och vidareutvecklingsprojekt. Jobbet som junior IT-konsult har varit både spännande och krävande. Det har inneburit ett antal intensiva månader av konstant lärande, informationssamlande och utveckling av det jag lärde mig på Academy. Och inlärningstakten är fortfarande hög nu nästan ett år senare. Fördelen med detta är att jobbet sällan känns tråkigt eller repetitivt.

Kan du rekommendera andra att följa dina fotspår?

Jag kan definitivt rekommendera Academy för dig som känner att du vill byta karriär men inte vill spendera flera år på högskolan för att komma dit – men var förberedd på att det är en tuff resa du ger dig in på.

Just nu är antagningen öppen till den andra omgången av programmet C/C++ i Linköping. Efter examen kan du jobba som IT-konsult i Linköping eller Stockholm. Som alltid får du en tillsvidareanställning hos Academic Work efter denna 12 veckors intensivutbildning.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-08-19
Shubhams väg via AW Academy till jobbet inom Cyber Security

Just nu rekryterar vi till vår första intensivutbildning inom Cyber Security. Under 12 intensiva veckor lär sig deltagarna IT-säkerhet för att kunna hjälpa bolag minimera digitala risker. Cyber Securitymarknaden väntas växa med nästan 10% under 2020 och är högprioriterat hos svenska företag. Vi träffade Shubham Mittal, alumn från AW Academy som idag jobbar med Cyber Security på Swedbank.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-05
Felix hittade hem till programmeringen

Longboardåkaren Felix Alm gick från pipetter i labbet till IT-branschen på 12 veckor via Javaprogrammet 2017. Idag jobbar han som systemutvecklare på den digitala mobiloperatören Telness.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-10
Lokföraren som såg en annons på pendeltåget och byter spår via AW Academy

Ludwig Havasi går just nu Javaprogrammet på Campus i Kista, Stockholm. Den här konsulten har tidigare jobbat som lokförare och spenderat många timmar på spåret. Det var det starka IT-intresset i samband med annonserna på pendeltågen om ett 12 veckorsprogram som gjorde att han tillslut bestämde sig för att söka till AW Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-02-24
Från säljare till programmerare på 12 veckor!

Patrik Fridström gick AW Academys utbildning i Java hösten 2017, nu jobbar han i ett team som förbättrar kundupplevelsen i en apotekskedja. Vi träffade Patrik för att höra mer om varför han ville ge sig in i IT:s föränderliga värld.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer