Läs mer

Därför borde du jobba som ServiceNow-konsult

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Rollen som ServiceNow-konsult är kommersiellt tekniskt och man hjälper företag ta beslut så att de anställda får det lättare på jobbet genom teknik.

Är du intresserad av teknik och tycker om att bygga långsiktiga relationer? Vårt program Service Management Academy utbildar dig till ServiceNow-konsult på 12 veckor vilket möjliggör ett snabbt karriärbyte där du blir bryggan mellan ServiceNow-plattformen och det partnerföretag du jobbar på. Efter examen får du en garanterad tillsvidareanställning via Academic Work i Stockholm eller Göteborg.

Vi pratade med Kerem Aktas som idag jobbar som Senior Solution Consultant på ServiceNow för att höra vad jobbet som IT-konsult inom ServiceNow plattformen innebär.

Kerem läste data- & systemvetenskap på Stockholms Universitet för att sedan börja jobba som implementationskonsult. Han berättar att han på jobbet började höra mer och mer om ServiceNow vilket gjorde honom intresserad av att ta reda på mer om uppstickaren.

- Så som Spotify var en uppstickare inom musikindustrin är ServiceNow en uppstickare när det gäller enterprise mjukvara vilket gör det väldigt spännande.

Att jobba med ServiceNow är inget han ångrar. Han beskriver sin roll som kommersiellt tekniskt och att han hjälper företag att ta beslut så att de anställda får det lättare på jobbet genom teknik vilket är precis det en IT-konsult inom ServiceNow plattformen kommer att jobba med. 

- Det bästa med ServiceNow utöver idén är att tekniken och plattformen sällan är den begränsande faktorn i de diskussioner vi har.

Vad gör man som konsult inom ServiceNow plattformen?

- Att jobba med ServiceNow handlar om att förstå kundernas behov – varför vill kunden göra en förändring? Vad vill de åstadkomma och vilket värde är det som de vill ha ut av den förändringen? Det handlar i mångt och mycket om agera konsultativt genom hela processen och guida kunden genom att ge råd, det handlar inte bara om att hjälpa till med den tekniska kompetensen runt implementation utan snarare hur tekniken bäst kan appliceras på de behoven som finns. Som konsult stöttar du kunder genom en digitaliserings- och förbättringsresa och hjälper de förstå hur just teknologin kan stötta dom för att kunna bli ännu bättre. När du vet vad det är kunden vill ha ut för värde av ditt arbete, handlar det mycket om att konfigurera för att hjälpa just den specifika kunden, men lika mycket också att hjälpa kunden förändra sitt eget arbetssätt för att anpassa sig till de mer moderna arbetssätten som de kanske inte anammar idag. Det handlar helt enkelt om att förenkla vardagen för medarbetare och göra det lättare för dom att leverera värde in i sina organisationer.

Varför ska man jobba med ServiceNow-plattformen?

- Tidigare när jag jobbade som implementationskonsult så fanns det alltid tekniska begränsningar för vad man kunde göra med teknologin. Framför allt så fanns behovet av att vilja göra mycket med teknologin, kanske för att den inte var byggt för den moderna medarbetaren. ServiceNow har inte samma begränsning, plattformen är byggd för att fungera för de moderna arbetssätten och teknologin är flexibel samt redo att konfigureras. Ibland diskuteras det om hur vi utvecklar på plattformen, men det är sällan behovet finns. ServiceNow är en plattform som gör det lätt at hantera sina processer vilket i sin tur tillåter företagen som använder plattformen att gynnas av snabba implementationer, kunna kontinuerligt förbättras och fokusera på sin kärnverksamhet.

Hur ser framtiden ut inom branschen?

- IT har gått från att vara ett nödvändigt ont till att bli en del av kärnverksamheten för de flesta bolag. Oavsett vilken bransch – Aftonbladet, SJ, MCDonalds eller IKEA - allt drivs av IT. Titta på bolag vi refererar till som förändrar branscher, Uber är ett IT bolag som förändrade taxi-branschen, AirBnB är ett IT bolag som sätter press på hotellbranschen. Vi är i ett spännande skifte där även ”traditionella” bolag går från att hantera IT som ett kugghjul i maskineriet till att lära sig från deras erfarenheter och låta IT driva innovation. Jag tror 2018 och 2019 är viktiga år för många bolag som kommer att visa vilka som investerar i teknologi så som machine learning eller plattformar som kommer att kunna hjälpa till just i den förändring som behövs för att överleva. För att inte tala om AI, tänk att slippa göra saker som att maila, manuellt använda system eller göra saker som att tidsrapportera?

Vem borde bli IT-konsult inom ServiceNow plattformen?

- Om en person är genuint intresserad av att vara med i förändringsresan och digitaliseringen som bolagen går igenom just nu och många år framåt så tror jag att ServiceNow den absolut bästa teknologin att investera i och den som definitivt är den som är roligast att jobba med.

Är du intresserad av en karriär som IT-konsult och vill jobba med ServiceNow plattformen? Läs mer och gör urvalstesterna här!

Mer på temat 

#samarbeten

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-10-16
Reskilling i praktiken – så funkar det

Andreas Olsson är en av våra mest erfarna lärare på AW Academy. Han har varit huvudlärare på vårt Javaprogram och hjälpt hundratals karriärbytare till en flygande start in i IT-branschen. Sedan ett par veckor tillbaka är han ansvarig lärare för ett Reskill-program vi gör med en av våra kunder. Under 16 veckor utbildar vi 26 interna medarbetare på bolaget inom systemutveckling. Efter utbildningen går de tillbaka till sin arbetsgivare men i nya roller på IT-avdelningen, ett win-win upplägg!

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-06-01
Tillsammans i kampen mot Covid-19

Vissa utbildningsinsatser vi gör känns lite extra bra i magen. Som det tillsammans med Werlabs och Academic Work där vi nu drar ett litet strå till stacken i kampen mot Covid-19. Sissel Gade, ställföreträdande VD för AW Academy, berättar mer om samarbetet.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-23
En vanlig dag som processtekniker på Octapharma

Efter sin examen i ekonomi på Södertörnshögskola blev Kevin Cheraghi, 26, erbjuden ett jobb på Octapharma. Under studierna jobbade han extra på transportpackningen där han tog emot och packade ner de läkemedel som Octapharma producerar. Där började ett intresse gro och en nyfikenhet om hur dessa läkemedel producerades.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-02-08
"Några få kodrader kan göra tusentals resenärers vardag lättare"

Just nu har du chans att lära dig C#.NET på bara 12 veckor med Academy. Efter examen får du en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag hos Trafikverket i Borlänge. Men vad gör man egentligen som programmerare på Trafikverket? Vi har träffat Emil som jobbar som Senior Systemutvecklare, för att höra mer om hans vardag.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-04-19
Så ser en vanlig dag som ServiceNow-konsult ut

Just nu rekryterar vi 15 personer till en intensivutbildning i samarbete med ServiceNow och deras partnerbolag, Service Management Academy. Under 12 veckor får du de verktyg du behöver för att börja jobba som Service Now-konsult. Vi har pratat med Henrik Svanberg som har den rollen idag på ett av partnerbolagen, Sofigate.

Läs mer