Gör urvalstestet nu!
Läs mer

"Det är helt absurt att tänka på att jag satt i skolbänken för mindre än ett år sedan"

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Oavsett i vilken bransch du vill arbeta i så går det alltid att kombinera med programmering."

Adam flyttade från Malmö till Stockholm för att byta karriär och lära sig programmera på 12 veckor. Nu har han flyttat tillbaka och jobbar heltid som IT-konsult på Verisure. Innan han fick upp ögonen för Academy så jobbade han med allt från att vara målare och arkitektassistent till att vara kameraman. Nu senast kommer han från en roll som digitaliseringsansvarig för ett företag i byggbranschen.

- Där fick jag upp ögonen för programmering och kände att det var ett naturligt steg i min karriär att söka efter nya utmaningar.

 Hur kommer det sig att du ville in i IT-branschen?

- Jag har alltid haft ett begär att skapa saker. Att ha programmeringskunskaper i verktygslådan innebär att du oavsett var du befinner dig alltid kan skapa nya saker.

Varför valde du att lära dig programmeringsspråket Java?

- Anledningen till att jag valde Java över C# var att jag inte kände mig bekväm med att låsa in mig i Microsofts ekosystem. Men efter min tid på Academy växte mitt intresse för spelutveckling och i den världen så är det nästan uteslutande C# som gäller. Som tur är så är båda språken objektorienterade och väldigt lika varandra vilket gjort att jag kunnat bygga på mina kunskaper.

Vad tyckte du om din tid på Academy?

- Min tid på Academy var intensiv och förmodligen de snabbaste 12 veckorna i mitt liv. Innan starten var jag skeptisk till konceptet att kunna lära mig allt som utlovats på sån kort tid, men efter över 400 kodtimmar blev jag motbevisad. Inte bara hade jag lärt mig att programmera i Java utan jag hade även lärt mig nyttiga front end verktyg som CSS och JavaScript, databaser och SQL, principerna bakom UX samt blivit Scrum master-certifierad. Jag träffade många nya vänner med helt olika bakgrunder och med den gemensamma nämnaren att alla ville börja programmera på heltid. 

Vad gör du nu?

- Nu arbetar jag på Verisure / Securitas Direct där vi tillverkar och utvecklar smarta larm och tjänster för både hem och kommersiella fastigheter. Varje dag lär jag mig nya saker av mina kompetenta kollegor och det är helt absurt att tänka på att jag satt i skolbänken för mindre än ett år sedan.

Hur ser en vanlig dag ut för dig nu?

- Vi arbetar efter Scrum-filosofin vilket innebär att mitt team är väldigt självgående. En vanlig dag börjar med "Daily stand up" där mitt team diskuterar vad vi gjorde igår och vad som ska göras under dagen. Efter det så börjar jag arbeta med någon utav de uppgifter som finns tillgängliga i våran backlog. Jag ser till att vara flexibel och försöker plocka uppgifter som skiljer sig åt för att bredda mina kunskaper så mycket som möjligt.

Vad skulle du ge för tips till den som är intresserad av att byta karriär men ännu inte tagit steget?

- Mitt tips till den som är intresserad av att byta karriär är att vara beredd på att du går in i en värld som ständigt förändras och att oavsett i vilken bransch du vill arbeta i så går det alltid att kombinera med programmering.

Vill du också byta karriär och lära dig programmering? Sök våra program Java eller C#.NET så har du en ny karriär till årsskiftet!

Adam Berntsson
Adam har en bakgrund inom utveckling av processer och ledningssystem. Hans senaste roll som digitaliseringsansvarig väckte intresset för programmering. Med sin kreativitet samt sitt öga för design och funktionalitet tror Adam att hans tidigare livserfarenheter kombinerat med Academys koncept kan ge intressanta resultat. Adam är examinerad i Business Management samt Marketing efter sina studier i USA.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-11-30
We have graduated our first Online Coding Bootcamp!

This autumn we went on a learning journey with a team of brave participants on our first remote international JavaScript program – the Online Coding Bootcamp. They just graduated and we met up with tired but happy learner Artur Krauze and head teacher Philip Nagler-Frank for their view on this journey.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-08-19
Shubhams väg via AW Academy till jobbet inom Cyber Security

Just nu rekryterar vi till vår första intensivutbildning inom Cyber Security. Under 12 intensiva veckor lär sig deltagarna IT-säkerhet för att kunna hjälpa bolag minimera digitala risker. Cyber Securitymarknaden väntas växa med nästan 10% under 2020 och är högprioriterat hos svenska företag. Vi träffade Shubham Mittal, alumn från AW Academy som idag jobbar med Cyber Security på Swedbank.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-05
Felix hittade hem till programmeringen

Longboardåkaren Felix Alm gick från pipetter i labbet till IT-branschen på 12 veckor via Javaprogrammet 2017. Idag jobbar han som systemutvecklare på den digitala mobiloperatören Telness.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-10
Lokföraren som såg en annons på pendeltåget och byter spår via AW Academy

Ludwig Havasi går just nu Javaprogrammet på Campus i Kista, Stockholm. Den här konsulten har tidigare jobbat som lokförare och spenderat många timmar på spåret. Det var det starka IT-intresset i samband med annonserna på pendeltågen om ett 12 veckorsprogram som gjorde att han tillslut bestämde sig för att söka till AW Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-02-24
Från säljare till programmerare på 12 veckor!

Patrik Fridström gick AW Academys utbildning i Java hösten 2017, nu jobbar han i ett team som förbättrar kundupplevelsen i en apotekskedja. Vi träffade Patrik för att höra mer om varför han ville ge sig in i IT:s föränderliga värld.

Läs mer