Läs mer

Dino från Linköping blev IT-konsult på 12 veckor

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Att få sitta och koda större delarna av dagarna passade mig för jag gillar att få öva praktiskt och testa det man har fått höra.

Dino är civilekonomen som gick Academy sommaren 2016, idag jobbar han som systemutvecklare på Nethouse i Linköping. Vill du göra samma resa som Dino? Just nu rekryterar vi till Linköping Academy C/C++, vårt första lokala program. Efter utbildningen kan du jobba i Linköping eller Jönköping.

Hej Dino, vem är du och vad har du gjort innan Academy?

Jag studerade till att bli civilekonom vid Linköpings Universitet. Jobbade som skyddsvakt på ett kärnkraftverk och bedrev ett eget bolag inom marknadsföring för att få känna på arbetslivet mer.

Du gick C#.NETprogrammet sommaren 2016, varför valde du att bli IT-konsult via Academy?

Jag hade utvecklat en förkärlek till programmering via mina studier till civilekonom. Där vi fick prova på Visual Basics, ett programmeringsspråk för att kunna skapa och lägga in våra formler för att bättre kunna analysera data. Jag upptäckte hur kul det var med programmering och att det handlade om att lösa problem. Sen hittade jag Academy och kände att det kunde bli en språngbräda för mig för att få börja jobba med programmering och i IT-branschen, där allting utvecklas så snabbt och som jag verkligen tror på. Upplägget med intensivutbildning under 12 veckor passade mig och framför allt så lockade urvalstesten till utbildningen då jag älskar utmaningar.

Vad har hänt sedan Academy?

Jag har fått möjligheten att få jobba hos en fantastisk arbetsgivare, Nethouse, där jag har fått förtroendet att få vara med i flertal olika projekt. Om jag minns rätt så fick jag sitta i två dagar med att installera min miljö innan det blev skarpt läge direkt och jag fick hoppa på ett Xamarin.Forms-projekt. Vi skapade en app som skulle ut till marknaden för att hjälpa en välgörenhetsförening att kunna samla in pengar via budgivning. Det var riktigt häftigt att få använda allt man lärt sig under utbildningen och se hur mycket man faktiskt kunde från första dagen.

Hur ser en vanlig dag på jobbet som IT-konsult ut för dig?

Jag möts av fantastiska kollegor på morgonen, har ett stand-up där vi går igenom vad vi jobbar med och hur läget ser ut och därefter blir det att sätta sig ner och jobba mot den kunden som man har. En får sitta och klura på problem, lösa uppgifter och därefter fundera på kan man göra koden snyggare och snabbare för att kunderna skall få mervärde. Ibland tar jag hjälp av kollegor och diskuterar kring olika typer av lösningar och vad som skulle kunna förbättras och vad som är bra. Det är fantastiskt att få tänka i nya banor eller rent av få lära sig lösa problem på ett bättre sätt. Det går inte en dag där man inte lär sig något nytt eller att man får sig några goda skratt under dagen.

Rekommenderar du Academy till andra som vill lära sig programmering och bli IT-konsult på 12 veckor?

Det kan jag verkligen, det var nog ett utav de bästa valen i mitt liv att gå Academy. Det var fantastiskt att få studera med kollegor som var drivna och som ständigt sökte mer. Trots det höga tempot och det tuffa innehållet så hade man roligt varje dag. Vi hjälpte varandra, fanns alltid nya insikter att hämta från sina medstudenter och lärarna fanns alltid nära till hands för att förklara eller vägleda en ytterligare. Att få sitta och koda större delarna av dagarna passade mig för jag gillar att få öva praktiskt och testa det man har fått höra. Dessutom fick man träning inför intervjuer vilket hjälpte en att komma ut på arbetsmarknaden efter utbildningen.

Är man en person som vill lära sig koda och ha sjukt roligt på vägen så är Academy det självklara valet skulle jag säga.

Vill du också göra samma resa som Dino? Just nu rekryterar vi till Linköping Academy C/C++, vårt första lokala program i Linköping. Efter utbildningen blir du tillsvidare anställd som konsult med uppdrag i antingen Linköping eller Jönköping. Här hittar du all information om programmet.

Vill du hellre gå ett program i Stockholm? Både Java sommar18 och JavaScript sommar18 har platser i Linköping och Jönköping efter utbildningen. Läs mer här.

Dino Petrovic
Dino har alltid varit fascinerad och intresserad av datorer och de möjligheter som teknik medför. Hans intresse för IT har vuxit sig starkare och under hans utbildning inom internationell ekonomi vid Linköpings Universitet har han fått möjlighet att se hur VBA-programmering fungerar. Dino har ett öga för siffror och älskar att grotta sig in i kluriga problem och detaljer. Dino vill nu satsa helhjärtat på att bli utvecklare och ser det som en perfekt kombination att kunna addera IT-kompetensen till sin ekonomibakgrund.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-08-19
Shubhams väg via AW Academy till jobbet inom Cyber Security

Just nu rekryterar vi till vår första intensivutbildning inom Cyber Security. Under 12 intensiva veckor lär sig deltagarna IT-säkerhet för att kunna hjälpa bolag minimera digitala risker. Cyber Securitymarknaden väntas växa med nästan 10% under 2020 och är högprioriterat hos svenska företag. Vi träffade Shubham Mittal, alumn från AW Academy som idag jobbar med Cyber Security på Swedbank.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-05
Felix hittade hem till programmeringen

Longboardåkaren Felix Alm gick från pipetter i labbet till IT-branschen på 12 veckor via Javaprogrammet 2017. Idag jobbar han som systemutvecklare på den digitala mobiloperatören Telness.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-10
Lokföraren som såg en annons på pendeltåget och byter spår via AW Academy

Ludwig Havasi går just nu Javaprogrammet på Campus i Kista, Stockholm. Den här konsulten har tidigare jobbat som lokförare och spenderat många timmar på spåret. Det var det starka IT-intresset i samband med annonserna på pendeltågen om ett 12 veckorsprogram som gjorde att han tillslut bestämde sig för att söka till AW Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-02-24
Från säljare till programmerare på 12 veckor!

Patrik Fridström gick AW Academys utbildning i Java hösten 2017, nu jobbar han i ett team som förbättrar kundupplevelsen i en apotekskedja. Vi träffade Patrik för att höra mer om varför han ville ge sig in i IT:s föränderliga värld.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer