Sök höstens program nu!
Läs mer

En språngbräda in i programmeringens värld

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Academy var perfekt för mig, en språngbräda in i det nya."

Nu har du som vill jobba i Göteborg fler möjligheter än någonsin att byta karriär och bli en efterfrågad IT-konsult på 12 veckor! Innan Academy gjorde Ida Ahlström lite av varje, som hon beskriver det själv, men jobbar sedan en tid tillbaka som utvecklare på Collector Bank. Vill du göra samma resa som Ida? Missa inte chansen att söka till höstens Academy program!

På Academy har vi inte några förkunskapskrav. Det innebär att alla över 18 år, med motivation och driv, kan bli antagen till utbildningen. Det gör att vi har stor variation i varje program med deltagare som aldrig sett kod förut till de som har mer erfarenhet och tidigare testat på kod. Den gemensamma nämnaren är dock alltid densamma – motivationen att lära sig kod och att starta en ny karriär inom IT.

-Jag hade inte speciellt mycket erfarenhet av kod. Innan jag började på Academy gjorde jag lite av varje. Jag har jobbat på bank, med bokföring och varit florist. Jag har haft egen firma i 10 år där jag har skapat virk- och stickmönster samt skrivit en korsstygnsbok. På universitetet läste jag Nationalekonomi och på gymnasiet till florist. En härlig blandning, säger Ida.

Hur kommer det sig att du blev intresserad av IT?

Jag har i många år jobbat med service och försäljning. Jag älskar att prata med människor och lösa problem. Jag vill fortsätta att lösa problem men jag vill göra det på ett nytt sätt. Jag gillar förändring och att lära mig nya saker, det var rätt tidpunkt helt enkelt. Programmering är både logiskt och kreativt och därför passar det mig. 

Vad skulle du ge för tips till någon som vill lära sig koda?

Alla kan lära sig programmering. Det är inte så svårt, bara mycket. Programmering är logiskt och därför är det bara ta ett steg i taget. Googla fram en "tutorial" och sätt igång. Lär dig del för del och när man minst anar det så har du förstått. 

Vad tyckte du om din tid på Academy?

Academy var krävande, frustrerande och jätteroligt. Varannan dag kände jag att jag hade koll och varannan dag inte. Jag lärde mig otroligt mycket men samtidigt är jag helt grön på mitt nya jobb. Jag har fått verktyg för att fortsätta att utvecklas och lära mig nya saker. Nu jobbar jag som backend utvecklare på Collector bank. Jag ingår i ett team på sju personer. Jag har fått kunniga, trevliga, roliga, snälla jobbarkompisar och det känns jättebra. Det är fortfarande så att varannan dag har jag koll och varannan inte. 

Vad skulle du ge för tips till den som är intresserad av att byta karriär men ännu inte tagit steget?

Jag ville lära mig något nytt men kände samtidigt inte för att sätta mig i skolbänken några år. Academy var perfekt för mig, en språngbräda in i det nya. Sedan tänkte jag "vad kan gå fel", lite ny kunskap har ju aldrig skadat. Så mitt tips är att våga, det är klart värt det. 

Är du också intresserad av en ny karriär inom IT? Sista ansökningsdatum är 7 september med vi rekryterar löpande och platserna kan komma att fyllas innan sista ansökningsdatum. Här hittar du programmen vi rekryterar till just nu.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-21
Christoffer spetsade sin IT-kompetens med en 12 veckors intensivutbildning i C/C++

På fritiden varvar Christoffer Palm kampsport och husrenovering med ett av hans största intressen, nämligen IT. Han har alltid haft ett intresse för teknik, datorer och spel och han har även en utbildning som nätverks- och systemtekniker från Jönköping Tekniska Högskola. För drygt ett år sedan valde han att ta en annan riktning i karriären och började Academys intensivutbildning i C/C++. Vi är nyfikna på vad som gjorde honom intresserad av C/C++ och vad han jobbat med sedan examen från Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-25
1000 examinerade konsulter!

Idag har vi examinerat 1000 konsulter från Academy, det är vi enormt stolta över! Tack till alla våra konsulter som valt att göra denna karriärsresa tillsammans med oss.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-10
Från kundtjänstmedarbetare till utvecklingschef på 2 år

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att det inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-02-11
Johanna blev QA manager efter Academy

Johanna tog examen från Academy hösten 2016. Sedan dess har mycket hänt och vi har träffat henne för att höra vad hon gör idag.

Läs mer