Gör urvalstesterna nu!
Läs mer

En vanlig dag som processtekniker på Octapharma

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Jag lär mig någonting nytt varje dag"

Efter sin examen i ekonomi på Södertörnshögskola blev Kevin Cheraghi, 26, erbjuden ett jobb på Octapharma. Under studierna jobbade han extra på transportpackningen där han tog emot och packade ner de läkemedel som Octapharma producerar. Där började ett intresse gro och en nyfikenhet om hur dessa läkemedel producerades.

- Jag har ändå en naturvetenskaplig bakgrund i och med att jag läste det på gymnasiet och när jag såg att de sökte fler processtekniker så tvekade jag inte på att söka, säger Kevin.

Han fick jobbet och nu har han jobbat som processtekniker på cellodlingsavdelningen i två år.

- Tiden flyger när man har roligt, konstaterar han.

Hur ser en vanlig dag ut?

- Det finns nästan inte en vanlig dag. Det tar 13 dagar till det att vi kan skörda cellerna och skicka vidare till nästa avdelning. Det innebär att vi gör lite olika saker varje dag, beroende på vart vi är i processen. Men generellt sett brukar jag komma in runt 8 och då går jag direkt in i produktion och kollar reaktorerna och förbereder för att kunna göra en provtagning för att se cellmängden. Sen har vi ett morgonmöte och efter det är det dags för provtagning. Är det sista dagen i processen behöver vi föra över produkten ur reaktorn för att nästa avdelning ska kunna ta över (proteinrening).

Jobbet som processtekniker innebär inte endast arbete inom produktion, utan innehåller även en hel del vanligt kontorsjobb.

- På eftermiddagarna är det vanligtvis jobb på kontoret och hnatera en del administration, bland annat behöver vi ofta skapa avvikelserapporter. Innan jag går hem går jag alltid tillbaka till reaktorerna och kollar så att allting ser bra ut inför morgondagen.

Vad är det bästa med att jobba som processtekniker på Octapharma?

- Jag lär mig fortfarande någonting nytt varje dag, utvecklingspotentialen här är enorm. Dessutom känner jag att jag har ett jobb som gör skillnad, jag vet att vi producerar läkemedel som räddar så många liv. Sen har jag även fantastiska kollegor och vi har väldigt roligt ihop.

Är du också intresserad av en karriär som processtekniker på Octapharma? Missa inte chansen att söka till Octapharmas program på Academy som ger dig möjligheten att på 12 veckor skola om dig och efter examen ger dig en garanterad tillsvidareanställning på Octapharma, via Academic Work. Läs mer här.

Octapharma
Läkemedelsföretaget Octapharma är ett svenskt, familjeägt företag och en av de största aktörerna på den internationella marknaden för proteinbaserade läkemedel. Företaget, som grundades 1983, har idag ca 7.100 anställda i 50 länder. Totalt bearbetas mer än 5 miljoner liter blodplasma i företagets fabriker varje år och produkterna används sedan huvudsakligen inom tre behandlingsområden: blödarsjuka, intensivvård och sjukdomar i immunförsvaret.

Mer på temat 

#samarbeten

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-10-16
Reskilling i praktiken – så funkar det

Andreas Olsson är en av våra mest erfarna lärare på AW Academy. Han har varit huvudlärare på vårt Javaprogram och hjälpt hundratals karriärbytare till en flygande start in i IT-branschen. Sedan ett par veckor tillbaka är han ansvarig lärare för ett Reskill-program vi gör med en av våra kunder. Under 16 veckor utbildar vi 26 interna medarbetare på bolaget inom systemutveckling. Efter utbildningen går de tillbaka till sin arbetsgivare men i nya roller på IT-avdelningen, ett win-win upplägg!

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-06-01
Tillsammans i kampen mot Covid-19

Vissa utbildningsinsatser vi gör känns lite extra bra i magen. Som det tillsammans med Werlabs och Academic Work där vi nu drar ett litet strå till stacken i kampen mot Covid-19. Sissel Gade, ställföreträdande VD för AW Academy, berättar mer om samarbetet.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-02-08
"Några få kodrader kan göra tusentals resenärers vardag lättare"

Just nu har du chans att lära dig C#.NET på bara 12 veckor med Academy. Efter examen får du en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag hos Trafikverket i Borlänge. Men vad gör man egentligen som programmerare på Trafikverket? Vi har träffat Emil som jobbar som Senior Systemutvecklare, för att höra mer om hans vardag.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-04-19
Så ser en vanlig dag som ServiceNow-konsult ut

Just nu rekryterar vi 15 personer till en intensivutbildning i samarbete med ServiceNow och deras partnerbolag, Service Management Academy. Under 12 veckor får du de verktyg du behöver för att börja jobba som Service Now-konsult. Vi har pratat med Henrik Svanberg som har den rollen idag på ett av partnerbolagen, Sofigate.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-04-24
Därför borde du jobba som ServiceNow-konsult

Är du intresserad av teknik och tycker om att bygga långsiktiga relationer? Vårt program Service Management Academy utbildar dig till ServiceNow-konsult på 12 veckor vilket möjliggör ett snabbt karriärbyte där du blir bryggan mellan ServiceNow-plattformen och det partnerföretag du jobbar på. Efter examen får du en garanterad tillsvidareanställning via Academic Work i Stockholm eller Göteborg.

Läs mer