Läs mer

EVRY Sverige intensivutbildar applikationskonsulter genom Academy

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office

Academy har fått i uppdrag av EVRY Sverige, ett av landets största IT-tjänsteföretag, att på tolv veckor utbilda deltagare till applikationskonsulter inom affärssystemen IFS Applications och Unit4 Business World.

Stockholm, 26 mars 2018 – EVRY är ett av Nordens största IT-tjänsteföretag med över 10 000 medarbetare fördelade på 50 kontor i regionen. EVRY och Unit4 har sedan tidigare ett starkt samarbete i Norge och nyligen blev det klart att EVRY blir den centrala implementationspartnern för Unit4s affärssystem även på den svenska marknaden. EVRY Sverige har redan sedan tidigare flera av landets främsta konsulter även inom IFS Applications.

För att möta den ökande efterfrågan på konsulttjänster kring dessa affärssystem behöver EVRY Sverige snabbt stärka organisationen med ytterligare kompetens. Därför har man gett Academy i uppdrag att ta fram och genomföra en skräddarsydd intensivutbildning som på tolv veckor omskolar 15 deltagare till applikationskonsulter inom Unit4 Business World och IFS Applications. Konsulterna kommer bland annat att arbeta mot EVRYs kunder med kravställning, implementation av nya system och konfiguration av moduler.

– Det här är ett jättespännande koncept som vi har väldigt höga förväntningar på. Genom samarbetet med Academy löser vi inte bara vår långsiktiga kompetensförsörjning utan får på bara ett par månader in konsulter som kan leverera från dag ett, något som gör stor skillnad i ett dynamiskt och snabbväxande konsultföretag som EVRY, säger Marit Gisslar, Head of Recruitment på EVRY Sverige.

Programmet kräver inga tidigare IT-kunskaper men däremot en bakgrund inom HR, ekonomi, underhåll eller logistik för att kunna hjälpa kunderna med dessa delar i affärssystemen. Efteråt kommer deltagarna att jobba som konsulter hos EVRY i Stockholm eller Linköping via Academys systerbolag Academic Work. Ambitionen är att konsulterna överrekryteras till EVRY efter sex månader.

– Utbildningen är en spännande möjlighet för deltagare att kombinera sin tidigare bakgrund med nyvunna kunskaper inom affärssystem och projektledning för att skapa sig en ny karriär inom IT-branschen. Utbildningen är riktigt tuff men efteråt kommer deltagarna inte bara ha en gedigen grund att stå på och ett stort nätverk inom branschen, utan även praktisk kunskap inom det arbete som förväntas av dem i deras nya konsultroll, säger Micael Holmström, vd på Academy.

Utbildningen sker på Academy Campus i Kista och bygger likt Academys andra utbildningar på amerikanska metodiken Accelerated Learning. Det innebär praktiskt lärande i mycket högt tempo och med tät feedbackdialog. Academy lägger stor vikt vid rekryteringsprocessen, där egenskaper som motivation och passion väger tyngre än tidigare erfarenheter och betyg.

Programmet startar 11 juni. Mer information finns här.

Bild på Micael Holmström går att ladda ner här.

För mer information kontakta:

Micael Holmström, VD, Academy
0709-919 677, micael.holmstrom@academy.se

Marit Gisslar, Head of Recruitment, EVRY Sverige
0730-572 300, marit.gisslar@evry.com

Om Academy

Academy, ett systerbolag till Academic Work, erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. Syftet är att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Academy kombinerar en rekryteringsprocess som lägger vikt vid kandidaternas personliga egenskaper med skräddarsydda utbildningspaket som är framtagna tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Academy grundades 2015 och har huvudkontor i Stockholm. www.academy.se

EVRY

Mer på temat 

#pressmeddelande

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-06-15
AW Academy skapar ny kompetens inom Cyber Security – på 12 veckor!

Marknaden för Cyber Security förväntas växa med 8,7% under 2020 och informationssäkerhet är den tredje viktigaste prioriteringen hos svenska verksamheter enligt en rapport från Radar Ecosystem. En ökad digitaliseringstakt i kombination med en alltmer komplex hotbild gör kompetens inom Cyber Security till en bristvara. Därför samarbetar nu AW Academy, ett systerbolag till Academic Work, med CGI, Swedbank och Trafikverket för att säkra deras kompetensförsörjning inom området.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-25
AW Academy stöttar företag som satsar på att ställa om sin personal genom utbildning

Behovet av skräddarsydda utbildningar med syfte att hjälpa organisationer och individer att ställa om är något som har diskuterats flitigt den senaste tiden. På AW Academy har man märkt av ett skifte och att allt fler förfrågningar handlar om kompetenshöjande insatser för befintlig personal.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-01-30
Academy samarbetar med Solskär och Mobaraki för att få fler intresserade av tech och byggbranschen

Stockholm, 30 januari 2020. Carolin Solskär och Sandra Mobaraki startar nu en podd tillsammans i syfte att stärka branscherna som de båda brinner för.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-09-16
Salesforce-partners i Norden går ihop – utbildar konsulter via Academy

Salesforce är idag en av de snabbast växande tekniska plattformarna för kundrelationer. Den snabba tillväxten har lett till en enorm brist på kompetens inom Salesforce. För att råda bot på det går nu några av Salesforce kunder och partners ihop och tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att få fram ny kompetens.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-26
STANLEY Security tar hjälp av Academy för att säkra behovet av IT-kompetens

Säkerhetsleverantören STANLEY Security tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att säkra deras långsiktiga kompetensförsörjning inom IT. Under ett 12 veckor långt skräddarsytt program, med stort fokus på programmering, ska 17 personer förberedas för en karriär inom driftsättning och systemunderhåll hos STANLEY Security.

Läs mer