Läs mer

Examensdags för Niklas och konsulterna på C#.NET VT17

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Lärarna är briljanta! Man lär sig otroligt mycket och det går väldigt fort.

Det börjar närma sig examen för Academys sjunde intensivutbildning inom programmering, C#.NET VT17. Under en intensiv vår har deltagarna lärt sig programmering, Visual Studio, .NETplattformen, HTML, CSS och JavaScript, UX och SCRUM. Förutom de tekniska delarna av utbildningen har även ”soft skills” ingått i utbildningsplanen i form av kommunikation, projektledning och säljträning. Allt för att förbereda konsulterna på rollen som juniora systemutvecklare på morgondagens arbetsmarknad.

En av deltagarna från programmet är Niklas Redgert från Kumla. Efter ingenjörsstudier från Chalmers och Örebro Universitet ville han komplettera sitt tekniska intresse och lära sig programmering. Han sökte in till Academy och bor nu inneboende i Uppsala under utbildningen innan han efter examen flyttar hem för uppdrag som IT-konsult.

Hej Niklas, vad gör ni nu under sista delen av utbildningen?

Just nu jobbar vi med våra slutprojekt som ligger under de två sista veckorna i programmet. Allt vi lärt oss hittills ska vi nu implementera och använda oss av i skarpa projekt, vilket är jättekul. Nu blir det tydligt hur mycket man lär sig under denna intensiva period.

Berätta om ert projekt?

I vår grupp är vi fyra personer och vi utvecklar en glosbok för elever och lärare som syftar till att öva upp sin språkförmåga, vi börjar med svenska och engelska men planen är att lägga in fler språk framöver. Vi kör stora delar MOB-programmering så alla är involverade i stora delar av projektet men även en hel del par-programmering plus enstaka saker var för sig. Vi använder också GitHub för att publicera och jobba gemensamt med versionshantering, idégenerering via klassisk white board och själva projektet är fullstack så vi använder många tidigare tekniker vi gått igenom under utbildningen.

Hur har du upplevt din tid på Academy?

Det har varigt otroligt roligt! Det är en härlig klass med många olika bakgrunder på oss konsulter. Lärarna är briljanta! Man lär sig otroligt mycket och det går väldigt fort. Det är 10 veckor av nytt lärande som man sedan implementerar under två veckor. Det ger en mycket bra grund på en kort tid och vi lär oss den senaste tekniken vilket är väldigt värdefullt när utvecklingen går så snabbt i branschen. Den praktiska inriktningen att du hela tiden faktiskt provar de moment vi går igenom gör att man lär sig väldigt bra, det plus stödet från lärarna gör så att man faktiskt lär sig programmering på 12 veckor. Jag var lite skeptisk från början men nu vet jag att det funkar!

Varför sökte du till Academy?

Jag sökte ett annat jobb på Academic Work och fick via en konsultchef tips om Academy, jag har länge haft ett mål att lära mig åtminstone ett programmeringsspråk, så jag chansade!

Vad ser du fram emot nu efter utbildningen, i rollen som IT-konsult?

Det känns lite vemodigt att lämna alla, det har varit en sån rolig tid. Men samtidigt ser jag fram emot att få praktisera det man lärt sig i ett nytt yrke. Lite nervöst är det men jag vet ju att jag bevisligen kan lära mig fort och få fortsätta utvecklas hos en kund känns inspirerande. Jag har varit på en hel del intervjuer under sista delen av utbildningen så nu hoppas jag att jag snart landar mitt första uppdrag.  

Vad har du för tips till andra som funderar på att gå Academy?

Våga! Ta chansen och investera i detta. Vill man utmanas och utvecklas så är Academy för dig.  Och gör förstudierna! Under utbildningen tipsar jag om att ställa många frågor och se till så du förstår. Ta hjälp av varandra i klassen, alla har olika synvinklar och erfarenheter så det finns stora möjligheter att dra nytta av klasskamraterna.

Tack Niklas och lycka till med redovisningen av slutprojektet och starten på din nya karriär som junior systemutvecklare!

Fredag 19 maj är det alltså examen för C#.NET VT17. Samtliga grupper redovisar sina slutprojekt inför lärarna och en jury bestående av medarbetare på Academic Work, tidigare gästföreläsare under utbildningen och gamla alumner från Academy. Dagen avslutas traditionsenligt med middag och firande på restaurang Grill i Stockholm.

Vill du också lära dig programmering på 12 veckor och starta en ny karriär som junior systemutvecklare? Rekryteringen för höstens program på Academy startar måndag 22 maj.

Niklas Redgert
Niklas har en bakgrund inom ingenjörsstudier från både Chalmers tekniska högskola samt Örebro universitet. Han tycker om att utmana sina kunskaper. Han har ett stort allmänt intresse för teknik och lär sig gärna hur saker fungerar från grunden. Han har tidigare även jobbat som säljare och trivts otroligt bra med att möta nya människor. Niklas känner nu att han har hittat rätt i rollen som IT-konsult där han får kombinera tekniken med det sociala.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-08-19
Shubhams väg via AW Academy till jobbet inom Cyber Security

Just nu rekryterar vi till vår första intensivutbildning inom Cyber Security. Under 12 intensiva veckor lär sig deltagarna IT-säkerhet för att kunna hjälpa bolag minimera digitala risker. Cyber Securitymarknaden väntas växa med nästan 10% under 2020 och är högprioriterat hos svenska företag. Vi träffade Shubham Mittal, alumn från AW Academy som idag jobbar med Cyber Security på Swedbank.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-05
Felix hittade hem till programmeringen

Longboardåkaren Felix Alm gick från pipetter i labbet till IT-branschen på 12 veckor via Javaprogrammet 2017. Idag jobbar han som systemutvecklare på den digitala mobiloperatören Telness.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-10
Lokföraren som såg en annons på pendeltåget och byter spår via AW Academy

Ludwig Havasi går just nu Javaprogrammet på Campus i Kista, Stockholm. Den här konsulten har tidigare jobbat som lokförare och spenderat många timmar på spåret. Det var det starka IT-intresset i samband med annonserna på pendeltågen om ett 12 veckorsprogram som gjorde att han tillslut bestämde sig för att söka till AW Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-02-24
Från säljare till programmerare på 12 veckor!

Patrik Fridström gick AW Academys utbildning i Java hösten 2017, nu jobbar han i ett team som förbättrar kundupplevelsen i en apotekskedja. Vi träffade Patrik för att höra mer om varför han ville ge sig in i IT:s föränderliga värld.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer