Gör urvalstesten nu!
Läs mer

Från butikssäljare till IT-konsult på 12 veckor

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Kunde inte vara mer nöjd! Jag har fått precis det jag önskade mig: en utmaning i arbetet, bra kollegor, en väldigt stabil arbetsgivare i ryggen och mer tid till mina barn!"

Pontus Segerstad testade på programmering och blev direkt intresserad. När han såg en annons från Academy var det självklart – han tog ditt pick och pack och flyttade från Linköping till Stockholm för att lära sig programmering och för att byta karriär. Efter 12 veckor flyttade han hem till Linköping igen för att börja sitt nya jobb som IT-konsult på SundaHus.

Vad gjorde du innan Academy?

Innan Academy så arbetade jag som butikssäljare i 13 år. Jag pluggade även till flygingenjör för ganska många år sedan, men läste aldrig färdigt.

Hur kommer det sig att du ville skola om dig och bli IT-konsult?

Jag ville utmana mig själv i mitt arbete. Jag ser mig själv som teknisk och problemlösande och hade under några år funderat på vad jag skulle kunna skola om till. Men som ensamstående småbarnsförälder så är det inte enkelt att börja ett flerårigt universitetsprogram. Så när jag trillade över Academyutbildningen så kändes det så klockrent!

När bestämde du dig för att det var just kod du ville lära dig? Och varför?

Ett år innan så läste jag Programmering A på distans, bara för att testa på om det var något för mig. Och det var det! Jag tyckte att det både var utmanande och roligt!

Vad tänkte du när du hörde om Academy?

Jag har en vän, och numera kollega som gick på Academy när jag var i rekryteringsprocessen, så jag hade ganska bra insikt i hur det funkade. Jag var redan positivt inställd till intensivutbildningar, och jag gillade verkligen hela konceptet med Academy!

Hur hittade du till Academy?

Jag vill minnas att det var en annons på Facebook. Och jag älskar tester, så det var bara att köra på!

Vad tyckte du om din tid på Academy?

Det var otroligt spännande, givande och tufft! Vi hade en väldigt bra sammanhållning i våran klass och utan att överdriva så var lärarna toppklass!

Jag visste sen innan att det krävdes mycket av en själv, så jag fokuserade all min tid i veckorna på studierna, för att kunna vara ledig med mina barn på helgerna. Självklart var det tufft, men verkligen värt det!

Vad gör du nu?

Nu är jag på ett uppdrag på SundaHus som gör miljöbedömningar av produkter på uppdrag av företagskunder. Min roll skulle jag beskriva som fullstack, vilket innebär att jag både skriver bakomliggande kod, men även det visuella. Projektet jag arbetar i är ett nytt system som kunder använder för att administrera sina projekt i.

En vanlig dag så sitter jag och skriver kod för en funktion i projektet. Det kan ta allt från några dagar till flera veckor beroende på omfattningen och komplexiteten i funktionen. Då jag är väldigt färsk så har jag tre andra fantastiska kollegor i rummet att fråga, varav två av dom faktiskt har gått på Academy.

Är du glad över att ha bytt karriär?

Kunde inte vara mer nöjd! Jag har fått precis det jag önskade mig: en utmaning i arbetet, bra kollegor, en väldigt stabil arbetsgivare i ryggen och mer tid till mina barn!

Vad skulle du ge för tips till någon som kanske står i samma vägskäl just nu?

Fundera på vad som är viktigt för just dig! Är du beredd att lägga fullt fokus i 12 veckor på att lära dig något helt nytt, för att göra livet bättre för dig själv? Kör!

Vill du också byta karriär och lära dig programmering? Vänta inte - gör urvalstesterna nu! Rekryteringen sker löpande.

Pontus Segerstad
Pontus har en lång bakgrund inom detaljhandel och kundservice från sin tid på Phonehouse. Under sina studier på Mälardalens högskola läste han kurser inom matematik, fysisk samt mekanik. IT och programmering har fångat Pontus intresse under det senaste året och han ser Academy som en fantastisk möjlighet att utvecklas inom framför allt programmering. Efter utbildningen vill Pontus utvecklas på en ny arbetsplats och kombinera sina tidigare kunskaper inom försäljning samt service med sina nyvunna kunskaper.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-11-30
We have graduated our first Online Coding Bootcamp!

This autumn we went on a learning journey with a team of brave participants on our first remote international JavaScript program – the Online Coding Bootcamp. They just graduated and we met up with tired but happy learner Artur Krauze and head teacher Philip Nagler-Frank for their view on this journey.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-08-19
Shubhams väg via AW Academy till jobbet inom Cyber Security

Just nu rekryterar vi till vår första intensivutbildning inom Cyber Security. Under 12 intensiva veckor lär sig deltagarna IT-säkerhet för att kunna hjälpa bolag minimera digitala risker. Cyber Securitymarknaden väntas växa med nästan 10% under 2020 och är högprioriterat hos svenska företag. Vi träffade Shubham Mittal, alumn från AW Academy som idag jobbar med Cyber Security på Swedbank.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-05
Felix hittade hem till programmeringen

Longboardåkaren Felix Alm gick från pipetter i labbet till IT-branschen på 12 veckor via Javaprogrammet 2017. Idag jobbar han som systemutvecklare på den digitala mobiloperatören Telness.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-10
Lokföraren som såg en annons på pendeltåget och byter spår via AW Academy

Ludwig Havasi går just nu Javaprogrammet på Campus i Kista, Stockholm. Den här konsulten har tidigare jobbat som lokförare och spenderat många timmar på spåret. Det var det starka IT-intresset i samband med annonserna på pendeltågen om ett 12 veckorsprogram som gjorde att han tillslut bestämde sig för att söka till AW Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-02-24
Från säljare till programmerare på 12 veckor!

Patrik Fridström gick AW Academys utbildning i Java hösten 2017, nu jobbar han i ett team som förbättrar kundupplevelsen i en apotekskedja. Vi träffade Patrik för att höra mer om varför han ville ge sig in i IT:s föränderliga värld.

Läs mer