Läs mer

Från lärare till elev, så tog Åsa steget in i en ny bransch på 12 veckor!

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Det roligaste har varit att man lär sig så mycket nytt varje dag tillsammans med helt fantastiska människor!"

Vi ger människor möjligheten att på 12 veckor omskola sig och istället få möjligheten att starta en ny karriär där arbetsmarknaden skriker efter kompetens. Åsa Tysk har under våren gått vårt program i C#.NET och har nyligen tagit examen och påbörjat sin karriär som IT-konsult. Vi har pratat med henne för att höra hur hon upplevt utbildningen och hur hennes väg hit har sett ut.

Vad gjorde du innan Academy?

Tidigare har jag arbetat som utbildare och undervisat bland annat Svenska för invandrare, matte och engelska. I rollen som utbildare nosade jag på Accelerated Learning och digitala verktyg. Vi lade stort fokus på praktiskt arbete, något som jag upplever är mer utvecklande än traditionell undervisning med långa genomgångar. Detta väckte ett intresse för pedagogiken som man tillämpar på Academy, där just Accelerated Learning står i fokus.

Hur kom det sig att du bytte inriktning till IT?

Trots att jag trivdes i rollen som utbildare var jag intresserad av att jobba inom IT. Intresset väcktes när jag läste en Javakurs vid universitetet där jag fick kunskaper inom back-end programmering. Först letade jag efter IT-relaterade jobb på Academic Works hemsida men då hittade jag Academys intensivutbildningar och tyckte det lät riktigt spännande. I programinnehållet fanns flera delar som jag skulle vilja lära mig mer om, som C#, Scrum och .NET. Jag tyckte även konceptet om 12 veckor var något som skulle passa mig bra eftersom jag har lätt för att lära. C# kändes som ett modernt språk och för mig var det värdefullt att bredda mina kunskaper till front-end utveckling också.

Var har varit roligast och mest utmanande?

För mig som bara jobbat med back-end utveckling tidigare har det varit utmanande att tänka front-end. Förut har jag varit nöjd med att en graf visas, men nu måste man även tänka på att sidan ska se snygg ut, vara responsiv och en massa annat. Det roligaste har varit att man lär sig så mycket nytt varje dag tillsammans med helt fantastiska människor!

Hur såg vardagen ut på Academy?

En dag på Academy är inte den andra lik. En fredag skrev vi applikationer som kommunicerade med Web API:n och några dagar senare jobbade vi med UX. Det är intensivt tempo med långa dagar och även kvällar. Ibland anordnas även kvällsföreläsningar, after works och på rasterna spelar många pingis inför den avslutande turneringen mellan klasserna. Det är superroligt att det hela tiden är något nytt på gång!

Var ser du dig själv jobba i framtiden?

Jag vill jobba i en roll som .NET utvecklare, detta tycker jag är mest intressant. Men jag vill inte stänga några dörrar utan är öppen för det mesta.

Är du sugen på att byta karriär precis som Åsa? Sök höstens IT utbildningar redan nu så kan du ha en ny karriär redan till årsskiftet! Som vanligt är du garanterad en tillsvidareanställning via Academic Work efter utbildningen. Vi rekryterar löpande så vänta inte med att göra urvalstesterna.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-21
Christoffer spetsade sin IT-kompetens med en 12 veckors intensivutbildning i C/C++

På fritiden varvar Christoffer Palm kampsport och husrenovering med ett av hans största intressen, nämligen IT. Han har alltid haft ett intresse för teknik, datorer och spel och han har även en utbildning som nätverks- och systemtekniker från Jönköping Tekniska Högskola. För drygt ett år sedan valde han att ta en annan riktning i karriären och började Academys intensivutbildning i C/C++. Vi är nyfikna på vad som gjorde honom intresserad av C/C++ och vad han jobbat med sedan examen från Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-25
1000 examinerade konsulter!

Idag har vi examinerat 1000 konsulter från Academy, det är vi enormt stolta över! Tack till alla våra konsulter som valt att göra denna karriärsresa tillsammans med oss.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-10
Från kundtjänstmedarbetare till utvecklingschef på 2 år

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att det inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-08-22
En språngbräda in i programmeringens värld

Nu har du som vill jobba i Göteborg fler möjligheter än någonsin att byta karriär och bli en efterfrågad IT-konsult på 12 veckor! Innan Academy gjorde Ida Ahlström lite av varje, som hon beskriver det själv, men jobbar sedan en tid tillbaka som utvecklare på Collector Bank. Vill du göra samma resa som Ida? Missa inte chansen att söka till höstens Academy program!

Läs mer