Läs mer

Från lärare till elev, så tog Åsa steget in i en ny bransch på 12 veckor!

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Det roligaste har varit att man lär sig så mycket nytt varje dag tillsammans med helt fantastiska människor!"

Vi ger människor möjligheten att på 12 veckor omskola sig och istället få möjligheten att starta en ny karriär där arbetsmarknaden skriker efter kompetens. Åsa Tysk har under våren gått vårt program i C#.NET och har nyligen tagit examen och påbörjat sin karriär som IT-konsult. Vi har pratat med henne för att höra hur hon upplevt utbildningen och hur hennes väg hit har sett ut.

Vad gjorde du innan Academy?

Tidigare har jag arbetat som utbildare och undervisat bland annat Svenska för invandrare, matte och engelska. I rollen som utbildare nosade jag på Accelerated Learning och digitala verktyg. Vi lade stort fokus på praktiskt arbete, något som jag upplever är mer utvecklande än traditionell undervisning med långa genomgångar. Detta väckte ett intresse för pedagogiken som man tillämpar på Academy, där just Accelerated Learning står i fokus.

Hur kom det sig att du bytte inriktning till IT?

Trots att jag trivdes i rollen som utbildare var jag intresserad av att jobba inom IT. Intresset väcktes när jag läste en Javakurs vid universitetet där jag fick kunskaper inom back-end programmering. Först letade jag efter IT-relaterade jobb på Academic Works hemsida men då hittade jag Academys intensivutbildningar och tyckte det lät riktigt spännande. I programinnehållet fanns flera delar som jag skulle vilja lära mig mer om, som C#, Scrum och .NET. Jag tyckte även konceptet om 12 veckor var något som skulle passa mig bra eftersom jag har lätt för att lära. C# kändes som ett modernt språk och för mig var det värdefullt att bredda mina kunskaper till front-end utveckling också.

Var har varit roligast och mest utmanande?

För mig som bara jobbat med back-end utveckling tidigare har det varit utmanande att tänka front-end. Förut har jag varit nöjd med att en graf visas, men nu måste man även tänka på att sidan ska se snygg ut, vara responsiv och en massa annat. Det roligaste har varit att man lär sig så mycket nytt varje dag tillsammans med helt fantastiska människor!

Hur såg vardagen ut på Academy?

En dag på Academy är inte den andra lik. En fredag skrev vi applikationer som kommunicerade med Web API:n och några dagar senare jobbade vi med UX. Det är intensivt tempo med långa dagar och även kvällar. Ibland anordnas även kvällsföreläsningar, after works och på rasterna spelar många pingis inför den avslutande turneringen mellan klasserna. Det är superroligt att det hela tiden är något nytt på gång!

Var ser du dig själv jobba i framtiden?

Jag vill jobba i en roll som .NET utvecklare, detta tycker jag är mest intressant. Men jag vill inte stänga några dörrar utan är öppen för det mesta.

Är du sugen på att byta karriär precis som Åsa? Sök höstens IT utbildningar redan nu så kan du ha en ny karriär redan till årsskiftet! Som vanligt är du garanterad en tillsvidareanställning via Academic Work efter utbildningen. Vi rekryterar löpande så vänta inte med att göra urvalstesterna.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-11-30
We have graduated our first Online Coding Bootcamp!

This autumn we went on a learning journey with a team of brave participants on our first remote international JavaScript program – the Online Coding Bootcamp. They just graduated and we met up with tired but happy learner Artur Krauze and head teacher Philip Nagler-Frank for their view on this journey.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-08-19
Shubhams väg via AW Academy till jobbet inom Cyber Security

Just nu rekryterar vi till vår första intensivutbildning inom Cyber Security. Under 12 intensiva veckor lär sig deltagarna IT-säkerhet för att kunna hjälpa bolag minimera digitala risker. Cyber Securitymarknaden väntas växa med nästan 10% under 2020 och är högprioriterat hos svenska företag. Vi träffade Shubham Mittal, alumn från AW Academy som idag jobbar med Cyber Security på Swedbank.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-05
Felix hittade hem till programmeringen

Longboardåkaren Felix Alm gick från pipetter i labbet till IT-branschen på 12 veckor via Javaprogrammet 2017. Idag jobbar han som systemutvecklare på den digitala mobiloperatören Telness.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-10
Lokföraren som såg en annons på pendeltåget och byter spår via AW Academy

Ludwig Havasi går just nu Javaprogrammet på Campus i Kista, Stockholm. Den här konsulten har tidigare jobbat som lokförare och spenderat många timmar på spåret. Det var det starka IT-intresset i samband med annonserna på pendeltågen om ett 12 veckorsprogram som gjorde att han tillslut bestämde sig för att söka till AW Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-02-24
Från säljare till programmerare på 12 veckor!

Patrik Fridström gick AW Academys utbildning i Java hösten 2017, nu jobbar han i ett team som förbättrar kundupplevelsen i en apotekskedja. Vi träffade Patrik för att höra mer om varför han ville ge sig in i IT:s föränderliga värld.

Läs mer