Gör urvalstestet nu!
Läs mer

Gustav från Örebro blir IT-konsult på 12 veckor

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Vill du byta karriär och bli IT-konsult? Vänta inte med din ansökan!

Vi ger människor en möjlighet att på 12 veckor skola om sig för att istället börja jobba med IT. Det spelar ingen roll vad du har gjort tidigare, det viktigaste är dina förmågor, din motivation och vad du kan göra imorgon. Nu rekryterar vi till höstens program där du får lära dig programmeringsspråken Java eller C# och där du efter nyår kan ha påbörjat en helt ny karriär som IT-konsult.

Gustav Strid, 32, är örebroaren som älskar golf och badminton och som nu bor i Stockholm för att lära sig programmering. Efter examen har han en garanterad tillsvidareanställning i Örebro, där han kommer jobba som IT-konsult, via Academic Work. Vi pratade med Gustav för att höra mer om hur han tänkte när han valde att säga upp sig och helt byta bana i livet.

Vad du gjorde du innan Academy?

Från början jobbade jag som elektriker men tröttnade och valde istället att läsa systemvetenskap på Örebros Universitet, men jag saknar några kurser för att kunna ta ut en examen. Sedan började jag jobba som serviceingenjör, vilket innebär att jag programmerade och driftsatte fastighetsautomation bland annat. Det var roligt, men inte så omväxlande vilket gjorde att jag tröttande och sökte mig vidare till Academy istället.

Hur fick du upp ögonen för IT-branschen?

Det var när jag hade tröttnat på elektrikerbranschen som jag kände att om jag inte bytte bransch då så skulle jag aldrig göra det, så jag satte mig ned och kollade igenom alla utbildningar som erbjöds på universitetet och sökte de som såg ut att ha bäst chans till jobb samtidigt som det verkade roligt. Då hittade jag programmering vilket jag fastnade för.

Hur hörde du talas om Academy och varför valde du att söka?

Innan hade jag aldrig hört talas om Academy men sen såg jag en annons på Academic Work och tyckte det såg kul ut eftersom man behövde klara tester för att få söka. Jag provade att göra testerna mest för att se om jag kunde klara det och sen gick jag ju hela vägen till slut.

Nu har du varit på uppstartskväll, hur är känslan nu? (Nervös, spänd, taggad? Hur känns det att du kommer spendera tid med dessa människor, lärare och i lokalerna?)

Det känns bra, med tanke på urvalet så känns det som att det bara är människor som verkligen vill vara här som är här. Lokalerna var väldigt fräscha och lärarna verkar kunniga och drivna. Just nu är jag mest sugen på att få komma igång. Hittills har jag bara hört att programmet har ett högt tempo, det ska bli spännande att se just hur högt.

Vad är dina förväntningar på utbildningen?

Att få en utbildning som faktiskt är anpassad till det verkliga arbetslivet, där man lär sig relevant och aktuell information om det man kommer jobba med.

Vill du, precis som Gustav, lära dig programmering? Sök något av våra program Java eller C#.NET. Vi rekryterar löpande så vänta inte med din ansökan!

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-21
Christoffer spetsade sin IT-kompetens med en 12 veckors intensivutbildning i C/C++

På fritiden varvar Christoffer Palm kampsport och husrenovering med ett av hans största intressen, nämligen IT. Han har alltid haft ett intresse för teknik, datorer och spel och han har även en utbildning som nätverks- och systemtekniker från Jönköping Tekniska Högskola. För drygt ett år sedan valde han att ta en annan riktning i karriären och började Academys intensivutbildning i C/C++. Vi är nyfikna på vad som gjorde honom intresserad av C/C++ och vad han jobbat med sedan examen från Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-25
1000 examinerade konsulter!

Idag har vi examinerat 1000 konsulter från Academy, det är vi enormt stolta över! Tack till alla våra konsulter som valt att göra denna karriärsresa tillsammans med oss.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-10
Från kundtjänstmedarbetare till utvecklingschef på 2 år

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att det inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-08-22
En språngbräda in i programmeringens värld

Nu har du som vill jobba i Göteborg fler möjligheter än någonsin att byta karriär och bli en efterfrågad IT-konsult på 12 veckor! Innan Academy gjorde Ida Ahlström lite av varje, som hon beskriver det själv, men jobbar sedan en tid tillbaka som utvecklare på Collector Bank. Vill du göra samma resa som Ida? Missa inte chansen att söka till höstens Academy program!

Läs mer