Läs mer

Halvvägs – 6 veckor har gått

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Utbildningen är väldigt intensiv i sin form och med en hög ambitionsnivå kan man se till att få utmanande uppgifter varje dag.

Sex veckor har nu gått av Academys intensivutbildning i C#.NET. Hittills har studenterna jobbat mycket självständigt och nu är det dags för de första projektsamarbetena. Vi träffade tre av konsulterna och stämde av läget såhär i halvtid.

Hur har du upplevt första delen av Academy?

”Det har varit roligt, mycket nytt och högt tempo. Utbildningen är väldigt hands-on, vilket jag har uppskattat – det är viktigt när man ska ta till sig nya saker”,  säger Erika Öhman som pluggat ekonomi, teknik och design innan Academy.

Även Babak Fatahzadeh som har en examen i nationalekonomi har varit nöjd med första delen. ”Spännande att få lära sig så här mycket under så kort tid samtidigt som man blir motiverad att vilja lära sig ännu mera. Man känner också att Academic Work går in helhjärtat för detta projekt med tanke på hur många som är involverad och hur mycket tid och energi som läggs ner på detta.”

Sebastian Uddén som läst systemvetenskap och företagsekonomi på Uppsala Universitet håller med; ”Det har varit en fantastisk start och jag har redan nu lärt mig otroligt mycket. Det är väldigt givande och inspirerande att omges av likasinnade personer med en genomgående hög ambitionsnivå. Engagemanget är tydligt även från Academic Works sida, med bra kommunikation och regelbunden återkoppling mellan ledning, lärare och elever.”

Har utbildningen motsvarat dina förväntningar?

” Academy är väldigt olikt ”vanliga” studier. Det var svårt att veta innan exakt vad man skulle förvänta sig, men mina förhoppningar var att lära mig så mycket som möjligt, ha roligt och att utbildningen skulle leda till nya jobbmöjligheter. Halvvägs in i utbildningen kan jag säga att det är ingen tvekan om att det är kul, och om man jämför med mina förkunskaper så har jag lärt mig en hel del. Vad gäller jobbmöjligheterna så känns det väldigt lovande utifrån de företagsevent vi haft hittills”, säger Erika.

Babak tycker att det har varit över förväntan. ” När jag först såg Academys hemsida och läste att dom har ”Sveriges bästa lärare inom systemutveckling” tänkte jag att det är säkert något som alla skriver. Så tänker jag inte längre för kvalitén på utbildningen har varit otroligt bra och jag har lärt mig extremt mycket på bara 6 veckor.”

Även Sebastians förväntningar har motsvarats; ”Absolut, jag gick in med väldigt höga förväntningar om vad utbildningen skulle innebära och Academic Work har verkligen levererat. Det har varit spännande att kasta sig in i nya programmeringsspråk under ett högt tempo, något som passar mig väldigt bra. Lärarna är duktiga på att se oss som individer och erbjuder alla en utmaning oavsett kunskapsnivå och inlärningstakt.”

Vad har varit mest utmanande?

” Det som har varit mest utmanande för mig personligen, är att acceptera att man inte kan allt från start. Med rätt inställning kan man dock vända detta till en positiv drivkraft. Det är häftigt hur mycket man lär sig när man har en ödmjuk inställning och fokuserar på de positiva bitarna istället för på det man inte kan”, berättar Erika.

Babak upplever att nästan allt har varit utmanande vilket är positiv. ” Jag nämnde att Academic Work har lagt ner mycket tid och energi på detta men det gäller även oss konsulter som läser denna utbildning. Hade det inte varit utmanande så hade det nog känts lite som att man slösade bort sin tid. Nu känner man verkligen att man utmanar sig själv varje dag och det som är bra med Academy är att det spelar ingen roll om man kan delmomentet sen innan eller inte man kan ändå utmana sig själv tack vare upplägget på utbildningen.”

”Utbildningen är väldigt intensiv i sin form och med en hög ambitionsnivå kan man se till att få utmanande uppgifter varje dag. Det är både spännande och utvecklande att ta till sig så mycket information på kort tid, samtidigt är man ordentligt utmattad på fredag kväll” säger Sebastian.

Vad har du för förväntningar på resterande del av utbildningen?

” Jag hoppas att vi ska få jobba vidare i olika projekt, jag tycker om att jobba i team! Och att vi ska få träffa fler spännande företag. Det är extremt värdefullt att få insikt i hur och vad olika IT-företag jobbar med. ”, säger Erika.

” Att den är lika bra som första halvan, men intrycket som jag har fått av Academy så kommer den nog att bli ännu bättre”, menar Babak.

Även Sebastian har höga förhoppningar; ”Mina förväntningar på utbildningen framåt är att den håller samma goda kvalitet och att jag kan fortsätta utvecklas ännu mer inom systemutveckling och IT. Det känns också spännande att börja arbeta mer projektbaserat. På så sätt får vi möjlighet att tillämpa agila arbetsmetoder och kan nyttja gruppens samlade kompetens för att skapa webblösningar.”

Vi tackar Erika, Babak och Sebastian för pratstunden och önskar lycka till på sista halvan av Academy.

Erika
Babak
Sebastian

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-08-19
Shubhams väg via AW Academy till jobbet inom Cyber Security

Just nu rekryterar vi till vår första intensivutbildning inom Cyber Security. Under 12 intensiva veckor lär sig deltagarna IT-säkerhet för att kunna hjälpa bolag minimera digitala risker. Cyber Securitymarknaden väntas växa med nästan 10% under 2020 och är högprioriterat hos svenska företag. Vi träffade Shubham Mittal, alumn från AW Academy som idag jobbar med Cyber Security på Swedbank.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-05
Felix hittade hem till programmeringen

Longboardåkaren Felix Alm gick från pipetter i labbet till IT-branschen på 12 veckor via Javaprogrammet 2017. Idag jobbar han som systemutvecklare på den digitala mobiloperatören Telness.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-10
Lokföraren som såg en annons på pendeltåget och byter spår via AW Academy

Ludwig Havasi går just nu Javaprogrammet på Campus i Kista, Stockholm. Den här konsulten har tidigare jobbat som lokförare och spenderat många timmar på spåret. Det var det starka IT-intresset i samband med annonserna på pendeltågen om ett 12 veckorsprogram som gjorde att han tillslut bestämde sig för att söka till AW Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-02-24
Från säljare till programmerare på 12 veckor!

Patrik Fridström gick AW Academys utbildning i Java hösten 2017, nu jobbar han i ett team som förbättrar kundupplevelsen i en apotekskedja. Vi träffade Patrik för att höra mer om varför han ville ge sig in i IT:s föränderliga värld.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer