Se alla våra IT-program här
Läs mer

Inom IT finns alla möjligheter

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Att utveckla produkter och tjänster som förbättrar och förenklar människors liv känns extra roligt" - Linnéa Teigen, alumn C#.NET 2016

Linnéa är IT-konsulten från Göteborg som under de senaste åren jobbat som bland annat mjukvaruutvecklare och frontendutvecklare. Vi träffade henne för att höra mer om hennes uppdrag och tankar om rollen som konsult.

Varför intresserade du dig för IT Linnéa?  

Sedan jag var liten har jag älskat datorspel men det var först när jag gick på yrkeshögskolan som jag testade HTML, CSS och JavaScript för första gången. Jag tyckte det var kreativt och det passade mig som också gillar struktur och logik. Jag planerade inte alls att göra karriär inom IT men jag ville ta chansen att lära mig programmering och sedan var jag fast.

Hur har din IT-karriär sett ut?

Efter examen från Academys program i C#.NET 2016 har jag haft flera uppdrag. Jag började som mjukvaruutvecklare på ett företag där jag fick jobba med C# och .Net backend, Javascript och React frontend. Vi utvecklade och underhöll då ett webbaserat planeringsverktyg för hemtjänsten, där vi optimerade rutter och scheman för de anställda. Sedan testade jag på att jobba som fullstackutvecklare för ett företag där jag sattes på ett spännande projekt med att bygga ett trafikledningssystem för självkörande bilar. Efter det valde jag att inrikta mig på frontend eftersom jag ville nyttja mina grafiska kunskaper mer. Då hamnade jag på ett större företag i Göteborg som jag varit på fram tills idag. Där har jag jobbat i ett mindre team som frontendutvecklare och jobbat in-house mot olika kunder. Främst har jag jobbat med HTML, CSS och JavaScript. Jag har fått ta mycket eget ansvar men också haft ett jättebra team med en senior utvecklare och flera juniora. Det har varit ett jätteroligt uppdrag men nu letar jag efter nästa utmaning.

Kände du någon oro innan du började Academy?

Jag hade lite tvekan till att hoppa på en intensivutbildning eftersom jag var rädd att inte klara av den. Men det gjorde jag ju! Under mina tre månader i Stockholm hyrde jag ett rum av en nära väns moster. Det fungerade jättebra och min klass umgicks mycket på skolan men även utanför lektionstid så jag spenderade inte så mycket tid på rummet ändå. Tre månader gick verkligen jättefort!

Vad är bra att tänka på i rollen som IT-konsult?

Man måste vara nyfiken och frågvis! Det är bra att vara öppen för att jobba på olika sorters bolag, stora som små, inom olika branscher. Hamnar man på ett ställe som man trivs på finns det alltid goda möjligheter att stanna kvar där. Skillnaden och fördelen mot att vara anställd är att man får fler chanser att prova på olika roller och arbetsuppgifter.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med att jobba inom IT och med programmering är helt klart alla möjligheter som finns. Att det händer mycket och att få ta del av att utveckla produkter och tjänster som förbättrar och förenklar människors liv känns extra roligt. Att gå Academy är en snabb och rolig väg in i branschen för den som är villig att ta sig an stora utmaningar, jobba hårt och ha roligt under tiden!

Vill du också satsa på en karriär som IT-konsult? Sök till något av våra fyra IT-program som vi just nu rekryterar inom!

Mer på temat 

#aktuellt

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-27
Inställda utbildningar

Vi behöver dessvärre meddela att våra sommarprogram i Java och C#.NET har blivit inställda. Detta är en effekt av den rådande situationen med Covid-19 och hur det utvecklat sig och påverkat det svenska samhället.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-18
Onlineutbildning i Coronatider

Sedan utbrottet av Coronaviruset har AW Academy följt utvecklingen noggrant via Folkhälsomyndigheten, WHO och svenska regeringen. Med den senaste rekommendationen från regeringen att all vuxenutbildning bör ske på distans har vi nu övergått till onlineutbildning med samma fokus på kvalitet och effektivitet som tidigare.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-02-07
Academy i Zambia

Två av våra medarbetare, Mattias och Frida, var i november i Zambia på en CSR-resa för att besöka byar där Academic Work bygger skolor för att möjliggöra för fler barn att få en utbildning. Här berättar Mattias om sina intryck.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-12-19
Leontina bytte till en karriär inom automation med Academys 12 veckors utbildning

Efter att ha jobbat inom juridik och fastighetsbranschen i drygt 10 år ville Leontina prova på något helt nytt. Hon valde därför utbilda sig till Automationsingenjör på Academy. Hör henne berätta om varför hon sökte sig till automationsbranschen och hur det var att gå denna intensiva utbildning.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-11-27
Så blev Miriam Software Engineer och Team Lead

Tidigare i år gick Miriam en intensivutbildning i Java på Academy. Idag jobbar hon som Software Engineer på Swedbank. Det var under Miriams tid på en startup som hon fick upp ögonen för programmering och ville lära sig ännu mer. Hör mer om hennes resa här.

Läs mer