Läs mer om C#.NET-programmet här
Läs mer

Johan flyttade 9200 km för att bli programmerare

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office

Johan satt i en liten by i nordöstra Malaysia när han sökte till Academy. Några månader senare befinner han sig 9200 km norrut, nämligen i Kista i Stockholm, där han spenderar dagarna med att knacka kod. Nu i januari kommer han påbörja ett nytt äventyr som programmerare på ÅF. Hur har vägen hit sett ut? Vi träffade Johan för att höra mer.

Hej Johan. Berätta om vad du gjorde innan du utbildade dig till C#.NET-utvecklare!

Jag hade precis flyttat hem till Molkom utanför Karlstad efter sju år i Malaysia och Australien. Min fru kommer från Malaysia och efter att jag hade flyttat dit läste jag upp mina gymnasiebetyg och påbörjade en kandidatexamen i Software Engineering. Vid sidan av detta drev jag en cateringfirma i Kuala Lumpur med fokus på svensk mat. Efter att ha gjort detta parallellt bestämde jag mig för att fokusera på företaget. För att finansiera detta åkte jag till Australien för att jobba men där trivdes vi så bra att vi blev kvar i 3,5 år. Jag jobbade med allt från receptionschef på hotell, på en salladsfarm, en betongfabrik och som trädgårdsanläggare. Jag passade också på att läsa 1 år för att få ett certifikat i IT nätverk i Melbourne. Man kan säga att jag varit lite av en mångsysslare, men intresset för IT har alltid funnits där.

Hur kom det sig att du sökte till Academy?

Vi bestämde oss för att flytta hem till Sverige igen. När jag letade efter jobb fick jag upp ögonen för Academy. Ju mer jag läste om Academys koncept desto mer tilltalande verkade det! Eftersom att det var några år sedan jag kodade så kändes det säkrare att fräscha upp kunskaperna, samtidigt som man kunde känna sig trygg i en garanterad tillsvidareanställning hos Academic Work efter utbildnings slut. Redan innan utbildningen fick jag gå på intervjuer hos ÅF, där jag fick uppdrag efter examen.

Varför ville du läsa C#.NET?

Under antagningsprocessen till Academy fick jag välja om jag ville läsa Java eller C#. Jag hade läst en hel del Java tidigare när jag läste Software Engineering och kände att det kunde vara bättre att komplettera mina tidigare kunskaper med något nytt. Jag tycker även C# känns också lite vassare just nu.

Hur känns det att jobba på ÅF efter examen?

ÅF känns som ett väldigt spännande företag som verkligen ligger i framkant och där man kan utvecklas vidare i många olika riktningar. Möjligheterna är enorma samtidigt som man har trygghet i att tillhöra en stor organisation. Dessutom har de redan två Academy-alumner som jobbar på Karlstadskontoret, vilket känns tryggt då de vet vad de kan förvänta sig av mig samtidigt som jag vet att de kommer att kunna ta emot mig på ett bra sätt.

Vet du vad du kommer få jobba med än?

Det är inte helt klart exakt vad jag kommer att få arbeta med, men det är ganska sannolikt att det kommer bli fokus på webbutveckling. Det finns en hel del projekt i pipen som kan kommer att bli aktuella efter nyår. Den som lever får se, men oavsett kommer det att bli spännande!

Vill du också jobba med IT? Just nu rekryterar vi till vårens program i C#.NET som börjar 18 februari. Tveka inte att göra våra urvalstester idag för att se om du har vad som krävs!

Mer på temat 

#aktuellt

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-27
Inställda utbildningar

Vi behöver dessvärre meddela att våra sommarprogram i Java och C#.NET har blivit inställda. Detta är en effekt av den rådande situationen med Covid-19 och hur det utvecklat sig och påverkat det svenska samhället.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-18
Onlineutbildning i Coronatider

Sedan utbrottet av Coronaviruset har AW Academy följt utvecklingen noggrant via Folkhälsomyndigheten, WHO och svenska regeringen. Med den senaste rekommendationen från regeringen att all vuxenutbildning bör ske på distans har vi nu övergått till onlineutbildning med samma fokus på kvalitet och effektivitet som tidigare.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-02-07
Academy i Zambia

Två av våra medarbetare, Mattias och Frida, var i november i Zambia på en CSR-resa för att besöka byar där Academic Work bygger skolor för att möjliggöra för fler barn att få en utbildning. Här berättar Mattias om sina intryck.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-12-19
Leontina bytte till en karriär inom automation med Academys 12 veckors utbildning

Efter att ha jobbat inom juridik och fastighetsbranschen i drygt 10 år ville Leontina prova på något helt nytt. Hon valde därför utbilda sig till Automationsingenjör på Academy. Hör henne berätta om varför hon sökte sig till automationsbranschen och hur det var att gå denna intensiva utbildning.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-11-27
Så blev Miriam Software Engineer och Team Lead

Tidigare i år gick Miriam en intensivutbildning i Java på Academy. Idag jobbar hon som Software Engineer på Swedbank. Det var under Miriams tid på en startup som hon fick upp ögonen för programmering och ville lära sig ännu mer. Hör mer om hennes resa här.

Läs mer