Läs mer om Javaprogrammet här
Läs mer

Johanna blev QA manager efter Academy

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office

Johanna tog examen från Academy hösten 2016. Sedan dess har mycket hänt och vi har träffat henne för att höra vad hon gör idag.

Hej Johanna, berätta vem du är!

Jag är född och uppvuxen i Sundsvall, men bor nu i Hammarby sjöstad med min sambo. Jag älskar att vara ute i naturen och något som inte så många vet om mig är att jag var med i programmet Sveriges Mästerkock där jag tyvärr åkte ut rätt snabbt. Så det blev en helt annan bana för mig.

Ja, hur kommer det sig att du ville jobba med IT?

Jag hade tidigare jobbat inom olika branscher och funderade mycket på vad jag ville göra i framtiden och vilken studieinriktning jag skulle välja. När jag jobbade med butikssupport på en bank så fick jag ta emot många tekniska ärenden som innebar en hel del felsökning och problemlösning. Där upptäckte jag att problemlösning var något som motiverade mig och jag blev väldigt nyfiken på programmering och IT-branschen i stort.

Varför valde du att gå Academy?

Jag sökte in till ett kandidatprogram i Systemutveckling men kände mig inte så sugen på att lägga tre år på studier och gå från månadslön till studiebidrag. Jag fick syn på en annons om Academy - en intensivutbildning inom programmering och hade snabbt därefter skickat in min ansökan.

Om du beskriver utbildningen med tre ord är det…?

Intensiv, lärorik och peppande!

Vad har hänt efter examen?

Efter examen fick jag snabbt ett konsultuppdrag på en storbank som IT-utvecklare på deras Treasury avdelning. Där fick jag möjligheten att jobba med Microsoft SQL och lära mig mer om Business Objects. Jag fick snabbt ansvar över att implementera en ny testprocess på min avdelning enligt existerande strategier. Detta var väldigt lärorikt då vi inte hunnit gå igenom så mycket test under utbildningen på Academy. Efter ett tag blev jag överrekryterad till banken. Jag har även haft möjligheten att få följa med Tjejer kodar som kodcoach på en del kodcamps, bl.a. i Stockholms skärgård och till Berlin.

Vad ska du göra härnäst?

Den första mars börjar jag min nya tjänst som QA Manager på en e-handelsbyrå. Jag har verkligen fått upp ögonen för test och kvalitetssäkring inom IT och ser mycket fram emot att börja min nya tjänst. Mina förväntningar av tjänsten är att få vara med och utveckla en förenklad och automatiserad testprocess för att leverera lösningar av hög kvalitet. Jag ser också fram emot att komma in i ett mindre företag där det finns större möjligheter att påverka och såklart att få lära känna mina nya kollegor! Framöver kommer jag också se till att lära mig nya tekniker och metoder. Det är det som är så kul med att få jobba inom IT-branschen, det finns alltid något nytt att lära!

Tack Johanna och stort lycka till i din nya roll!

Vill du också starta din karriär inom IT? Just nu är antagningen öppen till sommarens program i Java. Gör våra urvalstester idag för att säkra din plats!

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-21
Christoffer spetsade sin IT-kompetens med en 12 veckors intensivutbildning i C/C++

På fritiden varvar Christoffer Palm kampsport och husrenovering med ett av hans största intressen, nämligen IT. Han har alltid haft ett intresse för teknik, datorer och spel och han har även en utbildning som nätverks- och systemtekniker från Jönköping Tekniska Högskola. För drygt ett år sedan valde han att ta en annan riktning i karriären och började Academys intensivutbildning i C/C++. Vi är nyfikna på vad som gjorde honom intresserad av C/C++ och vad han jobbat med sedan examen från Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-25
1000 examinerade konsulter!

Idag har vi examinerat 1000 konsulter från Academy, det är vi enormt stolta över! Tack till alla våra konsulter som valt att göra denna karriärsresa tillsammans med oss.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-10
Från kundtjänstmedarbetare till utvecklingschef på 2 år

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att det inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-08-22
En språngbräda in i programmeringens värld

Nu har du som vill jobba i Göteborg fler möjligheter än någonsin att byta karriär och bli en efterfrågad IT-konsult på 12 veckor! Innan Academy gjorde Ida Ahlström lite av varje, som hon beskriver det själv, men jobbar sedan en tid tillbaka som utvecklare på Collector Bank. Vill du göra samma resa som Ida? Missa inte chansen att söka till höstens Academy program!

Läs mer