Läs mer

Från fastighetsbranschen till systemutvecklare på 12 veckor

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Det är en grym utbildning, om du kommer in och klarar den kommer du få en raketstart in i en ny karriär!

Lars Almén gick Academys intensivutbildning i C#.NET hösten 2017 och jobbar idag som systemutvecklare på ÅF Technology i Karlstad. Efter en karriär inom fastighetsteknisk automation tog IT-intresset över och Lars valde att byta karriär på 12 veckor via Academy.

Hej Lars, berätta hur din väg till Academy såg ut?

Jag arbetade som servicetekniker och trivdes bra med det men saknade utveckling och utmaning. Ett av mina stora intressen har alltid varit IT och under min föräldraledighet kikade jag runt på utbildningar. Jag fick tips från en vän som arbetar som utvecklare om Academy och sökte, sen gick det undan!

Hade du några frågetecken innan du startade utbildningen?

Ja, allt ifrån utbildningens kvalité till vad man faktiskt hinner på tre månader!!?

Och hur gjorde du för att få svar på dina funderingar?

Jag letade rätt på en alumn (hej Emelie Raud Westberg!) och ställde ungefär tusen frågor! Efter de svaren, intrycket från intervjuerna och feedbacken från min vän som arbetar som utvecklare och utbildare kände jag mig säker och tackade ja!

Och tur var ju det, för nu har du både genomfört utbildningen och är ute på uppdrag! Berätta, vart är du och hur ser en vanlig dag ut för dig?

I dag arbetar jag på ÅF Technology som systemutvecklare. Arbetsdagen börjar med en stand-up tillsammans med teamet där vi går igenom vad vi gjort, vad vi tänker göra idag och om vi ser några problem. Sen rullar dagen på, vissa dagar går helt åt att sitta i möten, bolla arkitektur, stämma av med kunder mm, andra dagar är det fullt fokus på utveckling. Jag utvecklar i Angular 1 och 2, HTML, CSS, ASP.NET, Java och SQL. Jag är ju junior men uppmuntras verkligen att dela med mig av mina idéer samtidigt som det är det viktigt att vara anpassningsbar och snabbt kunna sätta sig in i nya tekniker!

När du tänker tillbaka på utbildningen, vad tänker du på då?

Att första dagen verkligen satte tonen för resten av utbildningen  - det var en wake-up call för mig! Det gäller att vara vaken och ta alla chanser till lärande som bjuds! Jag hade ingen erfarenhet av programmering och före förstudierna visste jag knappt vad en integer var. Att tänka sig att gå ifrån det till del i ett utvecklingsteam som junior systemutvecklare på så kort tid känns verkligen helt fantastiskt.

Vad är den bästa erfarenheten från utbildningen?

Det är svårt, det var hela tiden nya projekt, lärare och gästlärare som var riktigt grymma! Men det som sticker ut var slutprojekten. Att i två veckor få omsätta det vi hittills gjort och arbeta som utvecklare i ett team och med tekniker vi valt själva var grymt kul. Det var också utmanande. Vi satte ribban högt för oss själva och bestämde oss för att hålla det så verklighetstroget som möjligt med ett antal scrum-sprintar inklusive planning, retrospective mm. Vi byggde en musikquiz web-app, integrerad med Spotify som jag är grymt stolt över!

Med de erfarenheterna i bagaget - om du skulle ge råd till någon som funderar på att söka Academy - vad skulle det vara?

Samma råd jag själv fick när jag gick och funderade på karriärsbyte. Bara sök! Det är en grym utbildning, och om du kommer in och klarar utbildningen kommer du få en raketstart in i en ny karriär, med duktiga coacher på Academic Work som hjälper till med CV och intervjuträning, drivna Account Managers som ser till att du kommer ut på uppdrag och ett fantastiskt kontaktnät med andra utvecklare!

Stort tack Lars och fortsatt lycka till med din nya karriär! Är du också intresserad av IT-branschen? Just nu pågår rekryteringen till höstterminen på Academy, starta ansökningsprocessen redan idag via urvalstesterna.

Lars Almén
Lars är en kreativ problemlösare med bakgrund inom elektronik, automation och energiteknik som alltid haft ett brett intresse av IT. Han är en logisk kille som gärna läser in sig på djupet i frågor som fångar hans intresse. När han stod vid ett vägval att antingen fortsätta nischa sig in mot fastighetsteknisk automation eller studera vidare mot IT-branschen blev han tipsad om Academy och såg det som en idealisk lösning att snabbt få djupa kunskaper inom programmering, och samtidigt ha nytta av sina tidigare erfarenheter!

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-08-19
Shubhams väg via AW Academy till jobbet inom Cyber Security

Just nu rekryterar vi till vår första intensivutbildning inom Cyber Security. Under 12 intensiva veckor lär sig deltagarna IT-säkerhet för att kunna hjälpa bolag minimera digitala risker. Cyber Securitymarknaden väntas växa med nästan 10% under 2020 och är högprioriterat hos svenska företag. Vi träffade Shubham Mittal, alumn från AW Academy som idag jobbar med Cyber Security på Swedbank.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-05
Felix hittade hem till programmeringen

Longboardåkaren Felix Alm gick från pipetter i labbet till IT-branschen på 12 veckor via Javaprogrammet 2017. Idag jobbar han som systemutvecklare på den digitala mobiloperatören Telness.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-10
Lokföraren som såg en annons på pendeltåget och byter spår via AW Academy

Ludwig Havasi går just nu Javaprogrammet på Campus i Kista, Stockholm. Den här konsulten har tidigare jobbat som lokförare och spenderat många timmar på spåret. Det var det starka IT-intresset i samband med annonserna på pendeltågen om ett 12 veckorsprogram som gjorde att han tillslut bestämde sig för att söka till AW Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-02-24
Från säljare till programmerare på 12 veckor!

Patrik Fridström gick AW Academys utbildning i Java hösten 2017, nu jobbar han i ett team som förbättrar kundupplevelsen i en apotekskedja. Vi träffade Patrik för att höra mer om varför han ville ge sig in i IT:s föränderliga värld.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer