Läs mer

NU är rätt tid att utbilda medarbetare!

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Om våra utbildningar kan bidra till att bolag lättare kan anpassa sig till rådande situation och via oss satsa på sin personal för att till exempel ställa om så är ju det något väldigt positivt!

Mattias Varén är Educational Specialist hos oss på AW Academy och har sedan en tid tillbaka fokuserat på att prata med kunder om vår Corporate Training-lösning. Alltså möjligheten för företag att skräddarsy intensivutbildningar för sin befintliga personal. Det vill vi såklart veta mer om.

Hej Mattias, berätta mer om Corporate Training?

AW Academys utbildningskoncept är ju som bekant sprunget ur tanken att hjälpa bolag som är verksamma i olika bristbranscher att få tillgång till kompetens som annars är svår att hitta. Men ända sedan vi startade har bolagen som vi är i kontakt med ställt en och samma fråga: ”Kan ni även erbjuda era utbildningsprogram till våra befintliga medarbetare?”. Sedan en tid tillbaka svarar vi ett rungande ”JA!” på den frågan. Vi har anpassat oss efter marknadens önskemål och använder våra beprövade metoder för att skräddarsy flexibla och tidseffektiva utbildningsprogram som möter de specifika behov som efterfrågas. Det innebär att vi både kan hjälpa medarbetare som behöver bli lite vassare eller uppdatera sina kunskaper inom ett område de redan är kunniga inom s.k. upskilling, men även medarbetare som behöver hjälp med att ställa om till en helt ny roll s.k. reskilling.

Varför växlar ni upp er satsning på Corporate Training just nu?

Vi lever i en disruptiv tidsålder där väldig många bolag har ett behov av att kompetensutveckla sina medarbetare för att kunna vara relevanta på sikt. Denna utveckling har pågått under en längre tid så under föregående år beslöt vi oss för att vi ville öppna upp vårt utbildningskoncept med Accelerated Learning även för dessa målgrupper. Bakom satsningen ligger ett omfattande strategiskt arbete där vi ägnat mycket tid åt att utvärdera feedback från bland annat vårt lärarnätverk, utbildningsexperter samt presumtiva kunder för att finslipa konceptet. Sen hade väl ingen kunnat förutse att vi skulle drabbas av en världsomfattande pandemi som givetvis också måste tas i beräkningen här. Covid-19 har lett till, och kommer fortsätta att leda till svåra ekonomiska konsekvenser för väldigt många företag och individer med permitteringar, varsel och uppsägningar som följd. Om våra utbildningar kan bidra till att bolag lättare kan anpassa sig till rådande situation och via oss satsa på sin personal för att till exempel ställa om så är ju det något väldigt positivt.

Varför ska man fokusera på att utbilda sina medarbetare i dessa tider?

Jag är ju av tron att man alltid ska satsa på att utbilda sin personal men i kölvattnet av pandemin har det förmodligen aldrig har varit viktigare än nu! Dels behövs det utbildningslösningar som snabbt och effektivt kan bidra till att lösa en akut kompetensbrist inom systemkritiska verksamheter här och nu. Och om man har ett helikopterperspektiv och tittar på lite längre sikt så har spelplanen förändrats för väldigt många verksamheter. Vi vet fortfarande inte hur länge den här krisen kommer pågå, men vi kan anta att de som via kompetenshöjande insatser har möjlighet att förbereda sig för att snabbt ställa om och accelerera upp när vi kommer ut på andra sidan kommer också vara de som blir vinnare i längden.

Vilket är ditt drömföretag att genomföra Corporate Training på?

Oj, vilken intressant fråga! Det finns många spännande kandidater där ute och alla branscher har sina specifika utmaningar och möjligheter, men det vore väldigt intressant att hjälpa storbankerna att sy om sin kostym till att bättre passa morgondagens bankmarknad.

Hur ska man göra om man vill veta mer?

Då ska man höra av sig till oss via valfri kanal, så ser vi till att styra upp ett fysiskt eller virtuellt möte!

Slutligen, hur gör du själv för att säkerställa din egen kompetensutveckling?

Förutom att hålla mig uppdaterad om ämnen som intresserar mig genom olika poddar och nyhetsbrev, tycker jag digitala läroplattformar med videoundervisning är ett lättsmält sätt att ta till sig ny kunskap. Det senaste halvåret har jag tillexempel använt mig av Skillshare och LinkedIn learnings för att utveckla mina soft skills.

Du når Mattias på mattias.varen@awacademy.se eller via 070-767 52 27.

Mer på temat 

#accelerated-learning

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-07-16
Learn JavaScript with AW Academy

This summer we go live with a new concept at AW Academy – the Online Coding Bootcamp. A new way to learn how to code in 10 weeks with us. We had a chat with Hanna E Andersson who is the Program Manager and responsible for the admissions of the program.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-06-29
Learning outcomes – nyckeln till effektiv utbildning

För att en organisation ska växa och utvecklas behöver du se till att människorna inom den växer. För att få till det tror vi på att fokusera på lärande och kontinuerliga utbildningsinsatser. Men utbildning kan lätt var både ineffektiv och dyr. Du behöver hitta ett sätt att se till så det är kostnadseffektivt och på kort tid ger dig önskat resultat.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-30
When live as one learns made more sense than ever!

At AW Academy we follow five methods when it comes to teaching and learning, five methods that we base our training on since we know they lay the foundation for efficient learning. The methods we use are Accelerated Learning, Action Learning, Peer to Peer, Growth Mindset and Lifelong Learning.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-01-03
Så gör du om du vill byta karriär

Är du en av alla som gav nyårslöftet att byta jobb eller kanske rentav karriär under 2019 men vet inte hur du ska ta dig vidare? I den här artikeln hjälper vi dig ta steget mot ditt nya yrke!

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2017-06-21
Hur hittar man rätt talang?

På en utbildningskonferens i USA nyligen pratade Jeff Weiner, vd på LinkedIn, om vikten av att rekrytera talanger baserat på motivation och passion, snarare än betyg. Genom att vidga sina vyer, till exempel inte bara rekrytera från toppuniversiteten, kan företag hitta värdefull talang med rätt ”growth mindset”. Rekryterare missar lätt dessa talanger när de går igenom ansökningar och LinkedIn-profiler, menar Jeff, men allt oftare märker företaget att det är just dessa personer som bidrar mest.

Läs mer