Läs mer

Octapharma kompetenssäkrar genom intensivutbildning

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office

För att säkra kompetensförsörjningen till sin produktionsanläggning i Stockholm ger globala läkemedelsföretaget Octapharma i uppdrag åt utbildningsföretaget Academy att rekrytera och intensivutbilda 15 personer till blivande processtekniker. Utbildningen – som inte kräver några förkunskaper – bygger på metoden Accelerated Learning och startar i september.

Stockholm, 22 maj 2018 – Svenska läkemedelsföretaget Octapharma är en av de största aktörerna på den internationella marknaden för proteinbaserade läkemedel. Företaget har över 8 000 anställda i 50 länder och flera produktionsanläggningar i Europa, bland annat i Sverige. 

För att tillföra efterfrågad kompetens till Octapharmas produktionsanläggning på Kungsholmen i Stockholm har Academy fått i uppdrag att på tolv veckor utbilda 15 kandidater – utan krav på förkunskaper – till blivande processtekniker.

– Det talas mycket om kompetensbristen men då är det ofta inom IT och bygg. Om kompetensbristen inom dessa sektorer kan betecknas som allvarlig, så är det inget mot läget inom life science, säger Erika Gustavsson, HR-specialist på Octapharma. Hela branschen har allt svårare att hitta personal med rätt kompetens och ofta slutar det med att företag rekryterar från sina konkurrenter vilket naturligtvis inte är en långsiktigt hållbar lösning.

Under utbildningen hos Academy kommer deltagarna få bekanta sig med regelverket GMP (god tillverkningssed), lära sig arbeta enligt aseptisk teknik samt få grundläggande kunskaper inom både kemi och cellbiologi. Efter utbildningen är de garanterade tillsvidareanställning hos Academys systerbolag Academic Work med uppdrag hos Octapharma, med ambitionen att överrekryteras efter tolv månader. Deltagarna blir inte färdigutbildade processtekniker hos Academy utan kommer att vidareutbildas internt av Octapharma under detta år.

– Vi räknar med att omskola minst 800 deltagare i år, främst inom IT-relaterade bristyrken som programmerare men även inom ekonomi och bygg. Med uppdraget för Octapharma tar vi vårt koncept vidare till läkemedelsbranschen, vilket känns extremt spännande. Sverige är ett ledande land inom life science men för att behålla den positionen krävs en god tillgång till rätt kompetens vilket vi ser är en utmaning hos allt fler företag, säger Micael Holmström, vd på Academy.

Utbildningen, som är kostnadsfri, sker på Academy Campus i Kista och bygger likt Academys andra utbildningar på amerikanska metoden Accelerated Learning. Det innebär praktiskt lärande i mycket högt tempo och med ständig feedbackdialog. Ett viktigt inslag är rekryteringen till utbildningarna, där kandidatens motivation och drivkraft väger tyngre än tidigare erfarenheter och betyg.

Utbildningen startar 17 september. Mer information finns här.

Bild på Micael Holmström går att ladda ner här

För mer information kontakta: Micael Holmström, VD, Academy 0709-919 677, micael.holmstrom@academy.se

Erika Gustavsson, HR-specialist, Octapharma 0760-004 916, erika.gustavsson@octapharma.se

Om Academy Academy, ett systerbolag till Academic Work, erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. Syftet är att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Academy kombinerar en rekryteringsprocess som lägger vikt vid kandidaternas personliga egenskaper med skräddarsydda utbildningspaket som är framtagna tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Academy grundades 2015 och är verksamt i Sverige, Finland och Tyskland med huvudkontor i Stockholm. www.academy.se

 

Octapharma
Läkemedelsföretaget Octapharma är ett svenskt, familjeägt företag och en av de största aktörerna på den internationella marknaden för proteinbaserade läkemedel. Företaget, som grundades 1983, har idag ca 7.100 anställda i 50 länder. Totalt bearbetas mer än 5 miljoner liter blodplasma i företagets fabriker varje år och produkterna används sedan huvudsakligen inom tre behandlingsområden: blödarsjuka, intensivvård och sjukdomar i immunförsvaret.

Mer på temat 

#pressmeddelande

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-06-15
AW Academy skapar ny kompetens inom Cyber Security – på 12 veckor!

Marknaden för Cyber Security förväntas växa med 8,7% under 2020 och informationssäkerhet är den tredje viktigaste prioriteringen hos svenska verksamheter enligt en rapport från Radar Ecosystem. En ökad digitaliseringstakt i kombination med en alltmer komplex hotbild gör kompetens inom Cyber Security till en bristvara. Därför samarbetar nu AW Academy, ett systerbolag till Academic Work, med CGI, Swedbank och Trafikverket för att säkra deras kompetensförsörjning inom området.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-25
AW Academy stöttar företag som satsar på att ställa om sin personal genom utbildning

Behovet av skräddarsydda utbildningar med syfte att hjälpa organisationer och individer att ställa om är något som har diskuterats flitigt den senaste tiden. På AW Academy har man märkt av ett skifte och att allt fler förfrågningar handlar om kompetenshöjande insatser för befintlig personal.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-01-30
Academy samarbetar med Solskär och Mobaraki för att få fler intresserade av tech och byggbranschen

Stockholm, 30 januari 2020. Carolin Solskär och Sandra Mobaraki startar nu en podd tillsammans i syfte att stärka branscherna som de båda brinner för.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-09-16
Salesforce-partners i Norden går ihop – utbildar konsulter via Academy

Salesforce är idag en av de snabbast växande tekniska plattformarna för kundrelationer. Den snabba tillväxten har lett till en enorm brist på kompetens inom Salesforce. För att råda bot på det går nu några av Salesforce kunder och partners ihop och tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att få fram ny kompetens.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-26
STANLEY Security tar hjälp av Academy för att säkra behovet av IT-kompetens

Säkerhetsleverantören STANLEY Security tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att säkra deras långsiktiga kompetensförsörjning inom IT. Under ett 12 veckor långt skräddarsytt program, med stort fokus på programmering, ska 17 personer förberedas för en karriär inom driftsättning och systemunderhåll hos STANLEY Security.

Läs mer