Läs mer

Pär Lager går in som arbetande styrelseordförande i Academy

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office

Pär Lager är en av Sveriges mest framgångsrika personer inom utbildningssektorn. Nu tar han plats som arbetande styrelseordförande i​ Academy, ett snabbväxande dotterbolag till Academic Work som har utvecklat ett unikt koncept för intensivutbildningar inom IT och teknik.

Den ökande kompetensbristen inom IT kommer att omfatta 60 000 personer år 2020, enligt en rapport från IT&Telekomföretagen. För att motverka bristen har Academy utvecklat ett koncept för intensivutbildningar baserat på Accelerated Learning, en från början amerikansk utbildningsform med fokus på bland annat praktisk tillämpning av det som lärs ut.

Academy startade 2015 och har redan genomfört ett flertal utbildningar inom programmering där deltagarna – hittills 90 stycken – efteråt har erbjudits tillsvidareanställning som konsult hos Academic Work. Nu växlar Academy upp satsningen för att erbjuda fler öppna kurser, men även skräddarsydda utbildningar åt kunder.

– Academy adresserar en växande utmaning för svenska företag, samtidigt som man skakar om hela utbildningssektorn i grunden. Jag tycker det är oerhört spännande att få vara med på denna resa som kommer att skapa stort värde både för unga som söker det rätta jobbet och för företag som söker rätt talanger. Jag är övertygad om att vi kommer att skapa historia, säger Pär Lager.

Pär Lager har de senaste nio åren varit VD för Anthon B Nilsen Utbildning där utbildningsföretagen Berghs School of Communication, Iris och Medlearn ingår. Koncernen i Sverige sysselsätter över 500 medarbetare och har över 20 000 studenter inom yrkesutbildningar och högre utbildningar, samt företagsutbildningar. I Norge har koncernen ytterligare över 30 000 studenter.

Pär är även styrelseordförande för branschorganisationen SAUF – Sveriges Auktoriserade Utbildningsföretag – och styrelsemedlem i ett antal andra utbildningsföretag, edtech-bolag och ideella organisationer, samt en uppskattad föreläsare sedan femton år tillbaks. Pär har tidigare bland annat varit VD för Berghs School of Communication – utsedd till världens bästa reklamskola fem gånger – samt politiskt sakkunnig i Utbildningsdepartementet.

– Vi kunde inte ha varit gladare över att få med Pär på Academy, säger Micael Holmström, VD på Academy. Hans breda erfarenhet inom utbildningssektorn blir en mycket viktig tillgång för Academys fortsatta strategi och tillväxt. Vi har bara börjat så det finns mycket kvar att göra på området, som i princip har varit orört innan Academy.

Pär Lager påbörjade arbetet som styrelseordförande hos Academy den 1 september.

Höjdpunkter för Academy under året:

  • Under 2016 kommer 200 personer att ha utbildat sig via Academys Accelerated Learning-program inom IT och anställts som IT-konsulter via Academic Work.
  • Academy har även startat två skräddarsydda utbildningspaket i samarbete med Infratek och Ericsson LSS. För Infratek utbildas 15 personer inom beredning för elbranschen och för Ericsson LSS kommer 110 projektörer och fibertekniker att utbildas och sedan anställas via Academic Work som konsulter.
  • Academy planerar för sex stycken Accelerated Learning-program inom programmering under 2017 och ytterligare skräddarsydda utbildningspaket för kunder.

För mer information kontakta:Micael Holmström, VD, Academy0709-919 677, micael.holmstrom@academy.se

Pär Lager, styrelseordförande, Academy0707-771 816, par.lager@academy.se

Om AcademyAcademy, ett dotterbolag till Academic Work, erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. Syftet är att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Academy kombinerar en rekryteringsprocess som lägger vikt vid kandidaternas personliga egenskaper med skräddarsydda utbildningspaket som är framtagna tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Academy grundades 2015 och har huvudkontor i Stockholm. www.academy.se

http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2016/09/15/nytt-uppdrag-for-par-lager/

Mer på temat 

#pressmeddelande

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-06-15
AW Academy skapar ny kompetens inom Cyber Security – på 12 veckor!

Marknaden för Cyber Security förväntas växa med 8,7% under 2020 och informationssäkerhet är den tredje viktigaste prioriteringen hos svenska verksamheter enligt en rapport från Radar Ecosystem. En ökad digitaliseringstakt i kombination med en alltmer komplex hotbild gör kompetens inom Cyber Security till en bristvara. Därför samarbetar nu AW Academy, ett systerbolag till Academic Work, med CGI, Swedbank och Trafikverket för att säkra deras kompetensförsörjning inom området.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-25
AW Academy stöttar företag som satsar på att ställa om sin personal genom utbildning

Behovet av skräddarsydda utbildningar med syfte att hjälpa organisationer och individer att ställa om är något som har diskuterats flitigt den senaste tiden. På AW Academy har man märkt av ett skifte och att allt fler förfrågningar handlar om kompetenshöjande insatser för befintlig personal.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-01-30
Academy samarbetar med Solskär och Mobaraki för att få fler intresserade av tech och byggbranschen

Stockholm, 30 januari 2020. Carolin Solskär och Sandra Mobaraki startar nu en podd tillsammans i syfte att stärka branscherna som de båda brinner för.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-09-16
Salesforce-partners i Norden går ihop – utbildar konsulter via Academy

Salesforce är idag en av de snabbast växande tekniska plattformarna för kundrelationer. Den snabba tillväxten har lett till en enorm brist på kompetens inom Salesforce. För att råda bot på det går nu några av Salesforce kunder och partners ihop och tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att få fram ny kompetens.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-26
STANLEY Security tar hjälp av Academy för att säkra behovet av IT-kompetens

Säkerhetsleverantören STANLEY Security tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att säkra deras långsiktiga kompetensförsörjning inom IT. Under ett 12 veckor långt skräddarsytt program, med stort fokus på programmering, ska 17 personer förberedas för en karriär inom driftsättning och systemunderhåll hos STANLEY Security.

Läs mer