Läs mer

Så fick Jeanette jobb på EVRY efter 12 veckors utbildning

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Jag ångrar verkligen inte att jag sökte och jag saknar ibland tiden under Academy – det är så lyxigt att få 12 veckor att enbart fokusera på sitt eget lärande!"

Jeanette var en av 30 studenter som gick Academys 12-veckors intensivutbildning och blev konsult inom IT! Hon tog examen sommaren 2017 och fick direkt jobb som utvecklare på EVRY. Vi tog chansen att att prata med Jeanette om varför hon valde att gå utbildningen, hur plugget var och hur det är att jobba som utvecklare på EVRY!

Hur hamnade du på Academy? 

Jag har en bakgrund inom informationsvetenskap med fokus på både UX, programmering och textproduktion. Jag var inte helt nöjd med den utbildning jag hade samtidigt som jag verkligen hade fått mersmak för att skriva kod. När jag hörde om Academy blev jag nyfiken på att se om jag skulle klara testerna i början av ansökningsprocessen. Så jag sökte men hade egentligen inte bestämt mig förrän efter intervjun.

Att bli IT-konsult på 12 veckor – hur tänkte du kring det?

Jag är en person som är väldigt mycket allt eller inget, så jag vet att jag under kortare perioder kan prestera högre än normalt. Jag är också otålig och tycker om att få nörda ner mig ordentligt i ett ämne, så jag tyckte att det lät som ett bra upplägg för mig personligen. Däremot så var jag väldigt tveksam till om jag skulle kunna lära mig tillräckligt mycket för att kunna få ett jobb direkt efteråt.

Har du något särskilt minne från utbildningen?

Vi hade en liten plugg-aw mitt i projektveckorna där alla satt kvar och försökte lösa några sista kodproblem inför presentationen av slutprojekten. Då kom vi på att vi hade haft alldeles för trevligt och kodat för länge, för om 7 minuter skulle larmet i lokalerna aktiveras! Vi sprang fram och tillbaka och städade i panik, och lyckades på något magiskt sätt både städa undan efter oss och hinna ut allihop utan att sätta igång larmet. Problemlösning på hög nivå!

Idag är du utvecklare på stora IT-konsultbolaget EVRY – berätta om ditt jobb!

Jag jobbar i ett litet härligt gäng som utvecklar lösningar för print, både digital och fysisk, till exempel e-fakturor, mail och liknande. Det är ett väldigt roligt jobb och jag lär mig mycket varje dag. Det är härligt att känna att man hela tiden kan vidareutvecklas. Och jag fick precis en ny kollega – en andra Academy-konsult! 

Det låter kul! Men hur gör du för att fortsätta utvecklas?

Nu i början är det mycket att lära sig på jobbet, så utvecklas gör jag hela tiden. Jag tycker också om att lyssna på poddar och Youtube-videor om kod och testa nya språk på olika online-kurser. Jag har också börjat gå på lite tech meetups, till exempel Femme Inspiration, för att träffa andra i samma bransch att utbyta erfarenheter med och lära känna. Det har varit väldigt trevligt och givande. 

Vilka är dina bästa pluggtips till de blivande konsulterna?

Försök kom ihåg att ta raster! Det är lätt att glömma när man är mitt inne i ett problem och bara vill lösa det, men det kommer hela tiden fler problem och rätt som det är tar det slut i huvudet. Bättre att ta rast innan man tar slut! Personligen så tycker jag också att träning underlättar tankeprocessen, så jag såg till att ha hunnit vara på gymmet innan jag kom till Academy för att vara redo för dagen. 

Vad vill du säga till den som funderar på att söka till Academy?

Sök! Du har inget att förlora på att testa och alla frågor du har kan du ställa under intervjun. Jag ångrar verkligen inte att jag sökte och jag saknar ibland tiden under Academy – det är så lyxigt att få 12 veckor att enbart fokusera på sitt eget lärande!

 

Vill du också bli IT-konsult på 12 veckor i sommar? Den 11 juni går EVRY Consulting Academy av stapeln där 15 personer utbildas till Applikationskonsulter som sedan blir konsulter åt Academic Work, på uppdrag hos EVRY. Spana in jobbannonsen här och sök redan idag! 

 

Jeanette Norin
Jeanette är väldigt nyfiken, kreativ och drivs av att hela tiden få utvecklas. Hon har en bakgrund med högskolestudier inom Informationsarkitektur, där hon lärde sig mycket om användbarhet och UX-design, främst applicerat mot webbutveckling. Ett stort intresse för webben har alltid funnits, men under högskoletiden väcktes även lusten att programmera. Hon ser programmering som både kreativt stimulerande och intellektuellt utmanande. IT är en bransch i ständig framåtrörelse där det alltid kommer finns möjlighet att lära sig något nytt, något som perfekt matchar hennes driv.
EVRY

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-08-19
Shubhams väg via AW Academy till jobbet inom Cyber Security

Just nu rekryterar vi till vår första intensivutbildning inom Cyber Security. Under 12 intensiva veckor lär sig deltagarna IT-säkerhet för att kunna hjälpa bolag minimera digitala risker. Cyber Securitymarknaden väntas växa med nästan 10% under 2020 och är högprioriterat hos svenska företag. Vi träffade Shubham Mittal, alumn från AW Academy som idag jobbar med Cyber Security på Swedbank.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-05
Felix hittade hem till programmeringen

Longboardåkaren Felix Alm gick från pipetter i labbet till IT-branschen på 12 veckor via Javaprogrammet 2017. Idag jobbar han som systemutvecklare på den digitala mobiloperatören Telness.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-10
Lokföraren som såg en annons på pendeltåget och byter spår via AW Academy

Ludwig Havasi går just nu Javaprogrammet på Campus i Kista, Stockholm. Den här konsulten har tidigare jobbat som lokförare och spenderat många timmar på spåret. Det var det starka IT-intresset i samband med annonserna på pendeltågen om ett 12 veckorsprogram som gjorde att han tillslut bestämde sig för att söka till AW Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-02-24
Från säljare till programmerare på 12 veckor!

Patrik Fridström gick AW Academys utbildning i Java hösten 2017, nu jobbar han i ett team som förbättrar kundupplevelsen i en apotekskedja. Vi träffade Patrik för att höra mer om varför han ville ge sig in i IT:s föränderliga värld.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer