Läs mer

Så ser en vanlig dag som ServiceNow-konsult ut

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Det är en enorm styrka att förutom att ha trevliga kollegor som man kan skratta med även ha kompetenta kollegor som dessutom alltid ställer upp om du behöver hjälp."

Just nu rekryterar vi 15 personer till en intensivutbildning i samarbete med ServiceNow och deras partnerbolag, Service Management Academy. Under 12 veckor får du de verktyg du behöver för att börja jobba som Service Now-konsult. Vi har pratat med Henrik Svanberg som har den rollen idag på ett av partnerbolagen, Sofigate.

Hej Henrik, hur ser din bakgrund ut?

Jag är utbildad matematiker och har jobbat de senaste 11 åren med support och ITIL-processer varav de sista 8 som linjechef.

Hur kom du in på IT och blev intresserad av rollen som applikationskonsult?

Jag halkade in på IT-banan under studietiden. Allt eftersom växte beslutet fram att utmana mig själv att göra något nytt så jag sökte mig till Sofigate. Jag hade ingen bakgrund från utvecklingssidan, men min bakgrund i att ha jobbat med processer och IT-support under lång tid gör att jag istället snabbt kan sätta mig in i behoven hos de som använder plattformen och förstå deras problematik på ett sätt som man kanske inte har om man bara jobbat med utveckling.

Vad är din roll på Sofigate idag?

Min roll är varierad. Jag jobbar både i en mer renodlad linjeroll ute hos kund och i olika utvecklingsprojekt.

Berätta om en vanlig dag? Vad jobbar du med just nu?

Jag har alltid flera och varierande uppdrag pågående samtidigt så jag vet inte om det finns en riktigt vanlig dag. Men i min linjeroll blir det väl mest vardag. Där består en vanlig dag av en varierad mängd felsökning och sköta den dagliga driften, kombinerat med utvecklingsinitiativ och täta dialoger med de som använder plattformen. Just nu är det jag framför allt lägger tid på hos olika kunder att ta fram ett koncept för att se till att plattformen lever upp till GDPR, bygga en applikation för AD-orkestrering av användare, grupper och datorer samt genomföra ett förbättringsarbete av befintlig uppsättning av plattformen.

Hur är kulturen inom ServiceNow sfären?

Kulturen är öppen och hjälpsam. Det är en enorm styrka att förutom att ha trevliga kollegor som man kan skratta med även ha kompetenta kollegor som dessutom alltid ställer upp om du behöver hjälp.

Varför rekommenderar du fler att jobba som konsult med ServiceNow-plattformen?

Därför att det är enkelt att komma in i samtidigt som taket för vad som gör att göra är väldigt högt. Det gör att det finns ett enormt utrymme att växa.

Tips till de som vill lära sig detta på 12 veckor?

Det går (nästan) alltid att kompensera för teknisk inkompetens; det ska däremot mycket till för att kompensera för social inkompetens – ha alltid det i åtanke och fokusera mer på utbildningens mjukare delar.

Låter rollen som ServiceNow-konsult intressant för dig? Läs mer och sök till programmet genom att göra de inledande testerna här

Efter intensivutbildningen garanteras du en tillsvidareanställning via Academic Work.

Sofigate

Mer på temat 

#samarbeten

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-10-16
Reskilling i praktiken – så funkar det

Andreas Olsson är en av våra mest erfarna lärare på AW Academy. Han har varit huvudlärare på vårt Javaprogram och hjälpt hundratals karriärbytare till en flygande start in i IT-branschen. Sedan ett par veckor tillbaka är han ansvarig lärare för ett Reskill-program vi gör med en av våra kunder. Under 16 veckor utbildar vi 26 interna medarbetare på bolaget inom systemutveckling. Efter utbildningen går de tillbaka till sin arbetsgivare men i nya roller på IT-avdelningen, ett win-win upplägg!

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-06-01
Tillsammans i kampen mot Covid-19

Vissa utbildningsinsatser vi gör känns lite extra bra i magen. Som det tillsammans med Werlabs och Academic Work där vi nu drar ett litet strå till stacken i kampen mot Covid-19. Sissel Gade, ställföreträdande VD för AW Academy, berättar mer om samarbetet.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-23
En vanlig dag som processtekniker på Octapharma

Efter sin examen i ekonomi på Södertörnshögskola blev Kevin Cheraghi, 26, erbjuden ett jobb på Octapharma. Under studierna jobbade han extra på transportpackningen där han tog emot och packade ner de läkemedel som Octapharma producerar. Där började ett intresse gro och en nyfikenhet om hur dessa läkemedel producerades.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-02-08
"Några få kodrader kan göra tusentals resenärers vardag lättare"

Just nu har du chans att lära dig C#.NET på bara 12 veckor med Academy. Efter examen får du en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag hos Trafikverket i Borlänge. Men vad gör man egentligen som programmerare på Trafikverket? Vi har träffat Emil som jobbar som Senior Systemutvecklare, för att höra mer om hans vardag.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-04-24
Därför borde du jobba som ServiceNow-konsult

Är du intresserad av teknik och tycker om att bygga långsiktiga relationer? Vårt program Service Management Academy utbildar dig till ServiceNow-konsult på 12 veckor vilket möjliggör ett snabbt karriärbyte där du blir bryggan mellan ServiceNow-plattformen och det partnerföretag du jobbar på. Efter examen får du en garanterad tillsvidareanställning via Academic Work i Stockholm eller Göteborg.

Läs mer