Läs mer

Tillsammans i kampen mot Covid-19

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Det känns otroligt bra och viktigt för oss att kunna visa på vår flexibilitet att anpassa oss efter marknadens behov av kompetens, och såklart extra bra att få möjligheten att bidra till ett tryggare samhälle.

Vissa utbildningsinsatser vi gör känns lite extra bra i magen. Som det tillsammans med Werlabs och Academic Work där vi nu drar ett litet strå till stacken i kampen mot Covid-19. Sissel Gade, ställföreträdande VD för AW Academy, berättar mer om samarbetet.

Hej Sissel, ge oss bakgrunden till samarbetet med Werlabs!

Vi har nyligen kunnat läsa i svenska medier om hur hälsoföretaget Werlabs avser att genomföra 100 000 tester av Covid-19 i över 50 svenska städer, per vecka. Redan i slutet på mars kom vi i första kontakten med Werlabs COO Peter Roland. Vi blev inbjudna till dialogen då Werlabs befann sig i en situation där de behövde hitta en partner för flexibel konsultbemanning, digital onboarding av många nya medarbetare samt löpande kompetensutveckling av de nya konsulterna. Tillsammans med vårt systerbolag Academic Work ville vi såklart hjälpa till med detta.

Vad är det era konsulter ska göra på Werlabs?

De arbetar i rollen som testadministratörer där de i stort hanterar hela processen runt testerna. Det handlar om allt från mottagandet av kunder som ska testa sig, säkerställa att personal och alla kunder följer hygienrutiner och säkerhetsanvisningar samt distribution av testerna till Unilabs laboratorium. Själva testet som genomför med venös provtagning utförs av utbildad sjukvårdspersonal. Rollen i sig är inte särskilt komplicerad men den kräver en enorm noggrannhet och att man i sin service även är mycket tydlig i de anvisningar som behöver följas för att upprätthålla en säker miljö att befinna sig i.

Hur har ni tagit fram den digitala introduktionen?

Tack vare vår pedagogiska plattform och backward design kunde vi analysera rollens olika ansvarsområden och identifiera Learning Outcomes samt själva utbildningsinnehållet. Vi har i vårt LMS (Learning Management System) byggt upp fem flexibla utbildningsmoduler med teori och kunskapsprövningar som kvalitetssäkrar att konsulterna når den grundkompetens de behöver för att vara redo för sitt första arbetspass. Onlineutbildningen som konsulterna kan genomföra remote tar ungefär 3 timmar, detta kompletteras sedan med en praktisk introduktion som uppstart av det första arbetspasset. Under denna praktiska del får även konsulterna själva möjligheten att testa sig.

Ser du att fler företag kan jobba med digitala introduktioner?

Absolut! Tack vare ett nära samarbete med Werlabs har vi snabbt kunnat sätta upp utbildningsmodulerna för att underlätta hela onboarding processen och Werlabs har på så sätt verkligen kunnat förlita sig på att all personal vet vad de ska göra vilket varit otroligt effektivt. Jag ser stor potential för oss att sätta upp liknande introduktionsutbildningar för företag som befinner sig i liknande situationer där man snabbt behöver skala upp personalstyrkan men där man inte har resurser att avsätta för upplärning.

AW Academy utbildar ju alltid inom områden med kompetensbrist men detta är ju lite speciellt, vad innebär det att kunna hjälpa till i kampen mot Covid-19?

På sätt och vis kan man även se dessa resurser som en kompetensbrist eftersom marknadens behov direkt speglar av sig i de utbildningar vi sätter upp. Det känns otroligt bra och viktigt för oss att kunna visa på vår flexibilitet att anpassa oss efter marknadens behov av kompetens, och såklart extra bra att få möjligheten att bidra till ett tryggare samhälle.

Nyfiken på hur AW Academy kan hjälpa till med skräddarsydda utbildningsinsatser för ditt företag? Hör av dig till info@awacademy.se.

Mer på temat 

#samarbeten

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-10-16
Reskilling i praktiken – så funkar det

Andreas Olsson är en av våra mest erfarna lärare på AW Academy. Han har varit huvudlärare på vårt Javaprogram och hjälpt hundratals karriärbytare till en flygande start in i IT-branschen. Sedan ett par veckor tillbaka är han ansvarig lärare för ett Reskill-program vi gör med en av våra kunder. Under 16 veckor utbildar vi 26 interna medarbetare på bolaget inom systemutveckling. Efter utbildningen går de tillbaka till sin arbetsgivare men i nya roller på IT-avdelningen, ett win-win upplägg!

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-23
En vanlig dag som processtekniker på Octapharma

Efter sin examen i ekonomi på Södertörnshögskola blev Kevin Cheraghi, 26, erbjuden ett jobb på Octapharma. Under studierna jobbade han extra på transportpackningen där han tog emot och packade ner de läkemedel som Octapharma producerar. Där började ett intresse gro och en nyfikenhet om hur dessa läkemedel producerades.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-02-08
"Några få kodrader kan göra tusentals resenärers vardag lättare"

Just nu har du chans att lära dig C#.NET på bara 12 veckor med Academy. Efter examen får du en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag hos Trafikverket i Borlänge. Men vad gör man egentligen som programmerare på Trafikverket? Vi har träffat Emil som jobbar som Senior Systemutvecklare, för att höra mer om hans vardag.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-04-19
Så ser en vanlig dag som ServiceNow-konsult ut

Just nu rekryterar vi 15 personer till en intensivutbildning i samarbete med ServiceNow och deras partnerbolag, Service Management Academy. Under 12 veckor får du de verktyg du behöver för att börja jobba som Service Now-konsult. Vi har pratat med Henrik Svanberg som har den rollen idag på ett av partnerbolagen, Sofigate.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-04-24
Därför borde du jobba som ServiceNow-konsult

Är du intresserad av teknik och tycker om att bygga långsiktiga relationer? Vårt program Service Management Academy utbildar dig till ServiceNow-konsult på 12 veckor vilket möjliggör ett snabbt karriärbyte där du blir bryggan mellan ServiceNow-plattformen och det partnerföretag du jobbar på. Efter examen får du en garanterad tillsvidareanställning via Academic Work i Stockholm eller Göteborg.

Läs mer