Läs mer

”Vi söker inte efter rena kodknackare”

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Kandidaterna som vi träffade hade blandade bakgrunder och flera hade erfarenheter från andra områden, något jag uppskattar

Konkurrensen om duktiga utvecklare blir allt hårdare mellan företagen, särskilt om de även ska ha ett affärssinne. IT-företaget Abalon hittade sina två nästa utvecklare av denna kaliber på Academys intensivutbildning inom Java som går nu under hösten 2016. Mikael Edgren, utvecklingschef på Abalon, berättar hur det gick till.

Vad gör Abalon?

”Vi är ett företag inom Vismakoncernen som utvecklar lojalitetslösningar åt kunder främst inom detaljhandeln, till exempel Apoteket, Odd Molly, Indiska och K-rauta.”

Berätta lite mer om lösningarna.

”De bygger främst på Java men vi jobbar även med Microsoft SQL och webbaserade applikationer som exempelvis JavaScript och HTLM5. Våra lösningar hanterar sammanlagt åtta miljoner slutkonsumenter och varje dag samlar vi in mer än 40 miljoner köptransaktioner från ungefär 1 500 butiker, både fysiska och e-handel. Så det är minst sagt viktigt att lösningarna är välgjorda men också att de är användarvänliga.”

Hur ser du på konkurrensen om utvecklare?

”Abalon har en unik sammansättning av kompetens i affärs- och kundprocesser och en djup plattformskunskap. Därför ser jag en stor utmaning i att hitta duktiga Java-utvecklare som också har en förståelse för affärsnyttan hos produkten som de jobbar med. Även den sociala kompetensen är viktig för en kundnära organisation som vår och något vi värderar”, säger Mikael.

Hur kom ni i kontakt med Academy?

”Det var vår tillförordnade VD som tipsade mig. Han är även VD på Visma Retail och hade därifrån goda erfarenheter av utvecklare från Academys utbildning i C#.NET. Jag fick en beskrivning av deltagarna i den pågående Java-utbildningen och valde ut fem stycken som jag fick träffa direkt. Alla var starka kandidater så det var ett ganska svårt val redan i början av processen, vilket inte alltid är fallet.”

Vad letade ni efter hos dem?

”Kandidaterna som vi träffade hade blandade bakgrunder och flera hade erfarenheter från andra områden, något jag uppskattar. Vi söker inte efter rena kodknackare utan vill ha utvecklare med ett större affärsperspektiv. De måste kunna leverera affärsnytta och det är inte alla som förstår hur man gör det”, menar Mikael. ”Av de två som vi till slut valde har den ena nyligen avslutat sina internationella studier till läkare medan den andra har en universitetsutbildning i ekonomi och därefter har arbetat i försäkringsbranschen.”

Vad avgjorde valet?

”Båda hade bra resonemang i våra samtal kring programmering och utvecklarrollen. En av dem vill inte bara realisera lösningar som andra kommer på utan gärna vara den som själv kommer på lösningarna. Det är precis ett sådant driv och affärstänkande vi vill ha. Den andra konsulten hade en stark vilja att förbättra folks vardag, vilket är något du som utvecklare verkligen har möjlighet att göra om du lyckas skapa en bra användarupplevelse.”

Så du känner dig nöjd med valet?

”Absolut, jag tycker att det här är det ultimata teamet – de kan open source, det vet hur man gör lösningen och de vet hur får man folk att gilla den.”

 

Är du också intresserad av att ta in konsulter från Academy? Eller har ert företag ett specifikt behov av kompetens som inte går att hitta på arbetsmarknaden? Vi tar även fram skräddarsydda utbildningspaket för branscher med uttalad kompetensbrist. Kontakta Education Program Specialist Gabriel Fogelsjöö för att få ytterligare information. Eller läs mer på http://academy.se/forforetag/ 

Abalon
Med en unik sammansättning av kompetens inom affärsprocesser, CRM och analys hjälper Abalon sina kunder att skapa insikt, relevans och ett ökat kundvärde.

Mer på temat 

#samarbeten

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-10-16
Reskilling i praktiken – så funkar det

Andreas Olsson är en av våra mest erfarna lärare på AW Academy. Han har varit huvudlärare på vårt Javaprogram och hjälpt hundratals karriärbytare till en flygande start in i IT-branschen. Sedan ett par veckor tillbaka är han ansvarig lärare för ett Reskill-program vi gör med en av våra kunder. Under 16 veckor utbildar vi 26 interna medarbetare på bolaget inom systemutveckling. Efter utbildningen går de tillbaka till sin arbetsgivare men i nya roller på IT-avdelningen, ett win-win upplägg!

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-06-01
Tillsammans i kampen mot Covid-19

Vissa utbildningsinsatser vi gör känns lite extra bra i magen. Som det tillsammans med Werlabs och Academic Work där vi nu drar ett litet strå till stacken i kampen mot Covid-19. Sissel Gade, ställföreträdande VD för AW Academy, berättar mer om samarbetet.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-23
En vanlig dag som processtekniker på Octapharma

Efter sin examen i ekonomi på Södertörnshögskola blev Kevin Cheraghi, 26, erbjuden ett jobb på Octapharma. Under studierna jobbade han extra på transportpackningen där han tog emot och packade ner de läkemedel som Octapharma producerar. Där började ett intresse gro och en nyfikenhet om hur dessa läkemedel producerades.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-02-08
"Några få kodrader kan göra tusentals resenärers vardag lättare"

Just nu har du chans att lära dig C#.NET på bara 12 veckor med Academy. Efter examen får du en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag hos Trafikverket i Borlänge. Men vad gör man egentligen som programmerare på Trafikverket? Vi har träffat Emil som jobbar som Senior Systemutvecklare, för att höra mer om hans vardag.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-04-19
Så ser en vanlig dag som ServiceNow-konsult ut

Just nu rekryterar vi 15 personer till en intensivutbildning i samarbete med ServiceNow och deras partnerbolag, Service Management Academy. Under 12 veckor får du de verktyg du behöver för att börja jobba som Service Now-konsult. Vi har pratat med Henrik Svanberg som har den rollen idag på ett av partnerbolagen, Sofigate.

Läs mer