Läs mer

Vi träffar Johanna, Elias och Paula från sommarklassen i C#.NET

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Jag kan varmt rekommendera Academy till dig som har intresse för programmering och har rätt inställning då det innebär tuffa men roliga veckor.

Konsulterna på sommarprogrammet har nu läst halva utbildningstiden. Efter två veckors studieuppehåll är de tillbaka på Academy för del två av intensivutbildningen i C#.NET. Vi har träffat tre av deltagarna, Johanna, Elias och Paula. Läs om deras resor och varför de rekommenderar Academy.

Berätta om din bakgrund?

”Jag kommer från en bakgrund inom försäljning, kundservice och marknadsföring. Genomgående för mina tidigare anställningar är att jag vid ett flertal tillfällen blivit tilldelad nya ansvarsområden inom vilka spetskompetens varit viktigt, såsom kvalitetssäkring och utbildning av nya medarbetare. Genom detta märkte jag snabbt att just IT och det digitala låg mig varmt om hjärtat vilket i sin tur ledde till att jag studerat dels Medieteknik på Södertörns Högskola, Grafisk Design på Berghs School Of Communication och Digital Business på Hyper Island.” berättar Elias Aarflot.

Paula Widén har tidigare pluggat psykologi, ”under mitt kandidatarbete gjorde jag en forskningsstudie om neuropsykologi och kom därigenom i kontakt med programmering som jag verkligen fick upp mina ögon för.”

Hur kommer det sig att du sökte till Academy?

Johanna Björklund Tedenborg är gymnasieekonom som de senaste åren jobbat inom IT-branschen med teknisk support och därigenom blivit intresserad av programmering och systemutveckling. ”Jag hade länge sökt efter en bra utbildning inom systemutveckling och fick syn på annonsen om Academy. Jag kände direkt att detta var något för mig. Jag gillar högt tempo och när det händer saker samtidigt som jag är väldigt målinriktad. Såklart funderade jag på om det går att lära sig programmering på bara 12 veckor, men såhär 6 veckor in i utbildningen förstår jag att det är möjligt och är väldigt nöjd med mitt val!”

”På Hyper Island upptäckte jag snabbt mitt intresse för digital teknik och dess utmaningar. Jag har fallenhet för problemlösning, kreativt tänkande och projektledning vilket gjorde att jag snabbt insåg att en roll som utvecklare lockade mig allt mer. Då jag kände till Academy genom vänner och familj kändes utbildningen som en självklarhet för mig och det var med stor glädje jag fick antagningsbeskedet”, säger Elias.

”Jag sökte till Academy eftersom jag var osäker på om enbart psykologin kan ta mig dit jag vill komma i livet. Jag har alltid vetat att jag vill kombinera mina kunskaper inom psykologi med något annat, och programmering har alltid varit något som intresserar mig”, säger Paula.

Nu är ni halvvägs igenom utbildningen, hur upplever du den?

Johanna berättar; ”Jag var tidigare helt grön på programmering men har lärt mig otroligt mycket halvvägs in i kursen. Tempot är väldigt högt och är det som varit mest utmanande men samtidigt det som motiverat mig mest. Ambitionsnivån är hög i klassen och vi hjälper alltid varandra om vi kört fast på någon uppgift. Vi har också haft väldigt bra och inspirerande lärare och det har vart intressant att få lära sig olika programmeringsspråk både inom back-end och front-end programmering.”

”Det är en tuff utbildning, helt klart. Min främsta kompetens är nog att jag har lätt att ta till mig nya kunskaper och färdigheter, oavsett område – men programmeringen vi lär oss är absolut den svåraste spetskompetens jag fokuserat på hittills. Med detta sagt vill jag poängtera att det absolut är mödan värt om man uppskattar en rolig utmaning. Eftersom alla i klassen är duktiga, inspirerande och engagerade har det varit roligt att utbyta erfarenheter oss emellan och få nya kontakter och vänner inom samma område”, resonerar Elias.

Paula uppskattar också utmaningarna. ”Efter halva utbildningen kan jag konstatera att beslutet att gå Academy är ett av de bästa jag tagit. Det är så mycket man får ta del av som inte får plats i beskrivningen av kursen. Vi har exempelvis fått träffa så många drivna människor, fått föreläsningar i Ted Talk-klass, haft experter som korrekturläser våra CV:n och mycket mer. Det är en godisskål för den som är redo att kasta sig in i en ny miljö utan begränsningar för hur långt man kan komma.”

Det är ju en intensivutbildning med högt tempo, vad har varit tuffast?

”Min största utmaning har varit att under kursens grupparbeten få till en så bra helhetslösning som möjligt, eftersom tiden inte alltid räcker till. Ofta är det inte enbart en typ av logik som gör att allt faller på plats, utan snarare en kombination av logiska lösningar, som är viktiga att komma ihåg samt att vidare iterera över resultatet”, är Elias inne på.Paula upplever att det höga tempot varit utmanande. ”Tuffast har nog varit känslan av att simma med huvudet precis ovanför ytan. Man måste verkligen anstränga sig för att hänga med.”

Vad har varit mest intressant?

”Mest intressant under utbildningen tycker jag har varit när vi fått utmaningar där affären mött webbutveckling back-end. Att på ett smart sätt tillämpa tillgänglig teknik och få goda affärsresultat är förmodligen vad som mest driver min kunskapshunger. Mer specifikt har den senaste veckan med MVC, vilket är ett designmönster för programmering, varit roligast. Där har vi lärt oss hur vanliga lösningar katalogiserats och fått mer tid över för arbete mot slutresultatet”, berättar Elias.

Paula upplever att det har varit mest intressant har varit att se hur snabbt man kan lära sig saker med de rätta förutsättningarna.

Var ser du dig själv efter utbildningen?

Johanna har fått upp ögonen för design och användbarhet och kan se sig själv jobba inom detta efter utbildningen. ”Målet är att fortsätta utvecklas och samla ytterligare erfarenheter inom systemutveckling och IT. Academy satsar mycket på utbildningsinnehållet och lägger mycket fokus på kundrelationer för att vi alla ska komma ut på uppdrag efter utbildningen vilket känns kul och spännande. Jag är väldigt förväntansfull och redo för nya utmaningar i arbetslivet!”

”Jag ser fram emot att arbeta inom ett affärsområde där jag får vara med och utveckla något framtidssäkert, flexibelt och skräddarsytt. Jag är född på 90-talet och därav är jag en del av det som kallas Generation Y, vilket gör att mitt arbete måste vara utmanande och ha en positiv inverkan på min omgivning. Storleken på företaget hos min framtida arbetsgivare spelar för mig mindre roll. Det viktiga är istället att jag arbetar för ett företag som går hand i hand med mina värderingar och som ger mig goda utvecklingsmöjligheter”, säger Elias.

Vad skulle du säga till dom som också vill söka till Academy?

”Jag kan varmt rekommendera Academy till dig som har intresse för programmering och har rätt inställning då det innebär tuffa men roliga veckor. Jag har utvecklats mycket och lärt mig massor hittills och är väldigt glad att jag sökte till Academy. Är du beredd att ge allt men samtidigt ha kul under vägen? Sök in”, rekommenderar Johanna.

Elias håller med, ”Academy är den första arbetsrelaterade platsen jag upplevt där ingen i gruppen tycks uppleva måndag morgon som ett hinder och där vi som grupp alltid har nära till skratt. Med andra ord tycker jag att detta hittills varit en mycket givande resa som jag varmt rekommenderar andra digitalt intresserade att uppleva.”

Även Paula tipsar andra att söka, ” Om IT-branchen intresserar dig – tveka inte att söka. Det är en unik chans. Det är fantastiskt att ha Academic Work i ryggen som tror på dig och gör allt för att du ska lyckas.”

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-08-19
Shubhams väg via AW Academy till jobbet inom Cyber Security

Just nu rekryterar vi till vår första intensivutbildning inom Cyber Security. Under 12 intensiva veckor lär sig deltagarna IT-säkerhet för att kunna hjälpa bolag minimera digitala risker. Cyber Securitymarknaden väntas växa med nästan 10% under 2020 och är högprioriterat hos svenska företag. Vi träffade Shubham Mittal, alumn från AW Academy som idag jobbar med Cyber Security på Swedbank.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-05-05
Felix hittade hem till programmeringen

Longboardåkaren Felix Alm gick från pipetter i labbet till IT-branschen på 12 veckor via Javaprogrammet 2017. Idag jobbar han som systemutvecklare på den digitala mobiloperatören Telness.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-03-10
Lokföraren som såg en annons på pendeltåget och byter spår via AW Academy

Ludwig Havasi går just nu Javaprogrammet på Campus i Kista, Stockholm. Den här konsulten har tidigare jobbat som lokförare och spenderat många timmar på spåret. Det var det starka IT-intresset i samband med annonserna på pendeltågen om ett 12 veckorsprogram som gjorde att han tillslut bestämde sig för att söka till AW Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2020-02-24
Från säljare till programmerare på 12 veckor!

Patrik Fridström gick AW Academys utbildning i Java hösten 2017, nu jobbar han i ett team som förbättrar kundupplevelsen i en apotekskedja. Vi träffade Patrik för att höra mer om varför han ville ge sig in i IT:s föränderliga värld.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer