Sluta leta efter otillgänglig kompetens. 

Ta fram ny!

Se filmen

SKRÄDDARSYDD KOMPETENS PÅ 12 VECKOR

Bromsas ditt företag av kompetensbristen? AW Academy har lösningen. På tolv veckor kan vi utbilda en konsult tack vare praktiskt lärande i högt tempo, samarbeten i team och ständig feedback – vi kallar det Accelerated Learning. På så vis har vi redan hjälpt arbetsgivare att tillsätta över 700 tjänster. Ta kontakt med framtidens skola och beställ skräddarsydd kompetens redan idag.

Vår lösning:

1. Noggrann rekryterings­process

Under rekryteringen väljer vi ut ambitiösa personer med rätt kognitiva förmågor för respektive utbildningsinriktning, där motivation och framtida potential går före CV och bakgrund. Många kandidater utnyttjar denna svårslagna språngbräda för att skifta karriär. Denna process gör det dessutom möjligt för en bredare målgrupp att ta sig in i branschen.

2. Tolv veckors Accelerated learning

Under de tolv intensiva veckorna ges deltagarna på IT-programmen 500 kodtimmar – lika många som i en traditionell treårig IT-utbildning. Det fungerar tack vare studier i så kallat bootcamp-format anpassat till utbildningsformen Accelerated Learning, en modell hämtad från USA. I den utgår vi hela tiden från konkreta uppgifter som är relevanta för yrkesrollen. Detta säkras med hjälp av våra lärare som är ansedda experter inom sina respektive fält.

3. Redo för jobb

Efter utbildningen övergår deltagarna till en tillsvidareanställning som konsult via Academic Work. På 3+4 månader kan vi både rekrytera och utbilda personer till att bli produktiva medarbetare som kan bidra i ert team från dag 1. Och tolv månader senare får du som arbetsgivare möjlighet att ta över anställningen. Med framtidens skola skapar vi långsiktiga lösningar – på tolv veckor.

Vill du veta mer?

Tack så mycket för ditt intresse, vi hör snart av oss!
Oj! Något gick fel!

Sagt om AW Academy

Camilla Carlander, Sektionschef IT-solutions ÅF

ÅF är ett ingenjörs- och konsultföretag med uppdrag inom energi, industri och infrastruktur. Sedan 1895 har de bidragit till deras kunders utveckling och framgång. Genom att kombinera olika teknikområden och kompetenser skapar de lönsamma, innovativa och hållbara lösningar för en bättre framtid.

”Den konsult vi tagit in från Academy har varit förvånansvärt långt fram i sina tekniska kunskaper. Om man hittar rätt kandidat som kanske jobbat några år sen tidigare och är hungrig på mer teknikkunnande så finns chansen att man som arbetsgivare får jobba med en driven person som bidrar från första stund.”
  • Efterfrågan: Fånga upp kompetens som annars inte går att få tag på.
  • Effektivt: På bara tre månader kan vi utbilda en konsult till en helt ny roll.
  • Ökad mångfald: Våra höga antal ansökningar och öppna rekryteringsprocess tenderar att generera mångfald för företag — AW Academy har exempelvis 35% kvinnor på sina utbildningar inom IT/tech.
  • Framåtriktat: Vår rekryteringsprocess lägger vikt på vad kandidater kan göra imorgon, inte vad de gjorde igår. På så vis breddar vi våra sökningar och fångar upp deltagare med hög potential att lära och omsätta lärdomar till arbete.
  • Skräddarsytt: Vi kan skapa en helt ny utbildning, och skräddarsy den enligt kundens behov.
3+4
På 7 månader kan vi täcka ditt företags kompetensbrist

Vi skräddarsyr program enligt ditt företags behov på tre månader - efter ytterligare fyra är konsulterna examinerade.

Ett framgångsrikt utbildningskoncept

AW Academys koncept inom Accelerated Learning hjälper er att snabbt komma till rätta med kompetensbristen, tack vare skräddar­sydda program. På bara sex månader kan vi rekrytera och utbilda personer med rätt förutsättningar att bli framgångsrika inom de områden där det annars är så svårt att hitta medarbetare.

Enligt OECD är Sverige det land bland rika länder med den snabbaste teknikdrivna omställning i arbetslivet. Omställningen gör att de traditionella utbildningsformerna har svårt att möta de svenska företagens enorma behov. Här behöver alltfler rollspecifik kompetens. Behoven ökar - och förväntas öka i ännu högre takt - i framtiden.

Därför startade vi AW Academy, en skola som erbjuder Accelerated Learning Programs (ALP). Vi utbildar våra konsulter inom områden där det råder stor efterfrågan på kompetens. Utbildningarna genomförs i regel på tre månader eller mindre och kan skräddarsys efter våra kunders behov. Vi har idag en lång lista av kunder som säkrat sin framtida kompetensförsörjning tack vare vår hyrköpsmodell.

En effektiv utbildningsmodell

Utbildningarna är effektiva tack vare högt tempo, aktivitetsbaserat lärande, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Det skapar engagerade deltagare och möjliggör en brant utvecklingskurva. Utformningen på programmen skapas med hjälp av våra lärare, ansedda experter inom sina respektive fält. Tillsammans skräddarsyr vi ett utbildningspaket med det viktigaste verktygen från både universitetsvärlden och framgångsrika yrkesutbildningar.

Vi breddar vår kundbas

Inledningsvis fokuserade vi på utbildningar inom IT - inte minst eftersom det enligt IT & Telekomföretagen idag saknas ca 30 000 personer med rätt IT-kompetens på den svenska arbetsmarknaden. Den siffran förväntas dessutom öka till 70 000 till år 2022. Därför har vi regelbundna startdatum för programmen i Java och C#.NET.

Sedan starten 2015 har vi utökat AW Academys verksamhetsområde och gör nu utbildningar för både IT, teknik och ekonomibranschen. Den gemensamma nämnaren är kompetensbristen och vårt svar är Accelerated Learning.

Idag räknar vi dessutom in fler och fler framgångsrika samarbeten inom kompetenser även utanför IT-världen. Läs mer om våra framgångsrika samarbeten med exempelvis Visma, Svea Ekonomi och Ericsson LSS nedan.

VÅRA SAMARBETEN

”Vi söker inte efter rena kodknackare utan vill ha utvecklare med ett större affärsperspektiv. De måste kunna leverera affärsnytta och det är inte alla som förstår hur man gör det, jag tycker att de två konuslter vi tagit in från Academy är det ultimata teamet – de kan open source, det vet hur man gör lösningen och de vet hur får man folk att gilla den.”
Mikael Edgren, utvecklingschef Abalon
”Upplägget med Academy är något nytt och precis vad vi behöver. Det gör att vi på mycket kort tid får tillgång till ett stort antal konsulter som vi vet har både rätt kompetens och rätt personliga egenskaper. Konsulterna kommer att kunna bidra hos oss från dag ett vilket är en stor fördel i en stor och snabbväxande organisation.”
Thomas Grundsten, Head of Build & Engineering Ericsson LSS
”Jag är imponerad over hur snabbt de konsulter vi tagit in från Academy blivit produktiva medlemmar I våra utvecklingsteam”
Stig Johansson, Enterprise Architect

Wonderful Wednesday, Terrific Thursday och Fantastic Friday på AW Academy!

Varje onsdag, torsdag och fredag har du möjlighet att komma och träffa våra konsulter på AW Academy. Då bjuder vi in kunder, företag, inspiratörer men även interna medarbetare till antingen frukost, lunch eller middag på vårt Campus i Kista. Under tillfället berättas och diskuteras det kring ett aktuellt ämne, en speciell teknik eller ett företag. Vi passar på att äta gott och de inbjudna får chansen att mingla med konsulterna.

Hör av dig till oss via info@academy.se om du vill ha mer information eller rent av komma och hälsa på!

AW Academy i media

AW Academy skapar ny kompetens inom Cyber Security – på 12 veckor!

Marknaden för Cyber Security förväntas växa med 8,7% under 2020 och informationssäkerhet är den tredje viktigaste prioriteringen hos svenska verksamheter enligt en rapport från Radar Ecosystem. En ökad digitaliseringstakt i kombination med en alltmer komplex hotbild gör kompetens inom Cyber Security till en bristvara. Därför samarbetar nu AW Academy, ett systerbolag till Academic Work, med CGI, Swedbank och Trafikverket för att säkra deras kompetensförsörjning inom området.

2018-10-19
2020-06-15
Läs mer

Fredrik Bardon ny Sverige-vd för AW Academy

Academic Works systerbolag AW Academy utser Fredrik Bardon till ny Sverige-vd. Han tar över efter medgrundaren och tidigare vd:n Emelie Wetterwik som går vidare i karriären efter nio år i koncernen.

2018-10-19
2020-03-02
Läs mer