Onlineutbildning i Coronatider

Sedan utbrottet av Coronaviruset har AW Academy följt utvecklingen noggrant via Folkhälsomyndigheten, WHO och svenska regeringen. Med den senaste rekommendationen från regeringen att all vuxenutbildning bör ske på distans har vi nu övergått till onlineutbildning med samma fokus på kvalitet och effektivitet som tidigare.

Det innebär att våra pågående program Java, C#.NET, Pega, Automation, Stanley Security och Salesforce nu sker online via distans. Vi håller fortsatt Campus i Kista öppet för symptomfria konsulter och lärare som inte har en tillräckligt bra lärandemiljö hemma men merparten av deltagarna sitter nu på distans. Vi uppdaterar oss löpande på nya direktiv och förhåller oss till den informationen våra myndigheter ger oss samt agerar därefter.

Vi delar erfarenheter med våra kollegor på AW Academy i Finland, Tyskland och Norge för att gemensamt hitta den bästa lösningen för att genomföra våra utbildningar med samma höga kvalitet som innan. Hittills har vi mycket positiva erfarenheter och får bra feedback från både lärare och konsulter.

  • Zoom.us har visat sig vara ett lätthanterat och pålitligt digitalt klassrum där både lärare och deltagare kan dela skärm och vara delaktiga!
  • Fler ”check-ins” än vanligt från lärarna säkerställer så alla hänger med.
  • Förberedelser är A och O. Sätt upp den tekniska miljön och logga in i det digitala klassrummet 10 min innan start för att säkerställa så tekniken fungerar.

Parallellt med att undervisningen pågår som vanligt fast digitalt så fortsätter rekryteringen till våra program inom C#.NET och Salesforce enligt plan och avslutas i december. Academic Work genomför intervjuer digitalt och vi förbereder för att även kunna ge de programmen online ifall det skulle vara nödvändigt.

På AW Academy tar vi situationen på stort allvar och jobbar för att göra det vi kan för att minska smittspridningen av Corona. Samtidigt är vi fast beslutna om att nu är kompetens och möjligheten att omskola sig viktigare än någonsin! Vi fortsätter därför titta på nya möjligheter till att hjälpa både individer och företag växa genom accelerated learning.