Gör urvalstesten här

Konsulter från 

Automationsingenjör

Automationsingenjör

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet
Är du teknikintresserad och vill jobba med automatisering inom industrin? Grattis! Nu har du återigen chans att bli automationsingenjör på 12 veckor med Academy. I rollen som automationsingenjör kan du arbeta med att utveckla, underhålla och reparera självstyrda anläggningar och system inom industrin. Efter examen väntar en tillsvidareanställning hos Academic Work, med uppdrag hos ett av deras kundföretag.

Nytt koncept!

Det här är ett nytt lärandeerbjudande från AW Academy, en utbildningsmodul på 3 dagar med tillhörande studieavgift för dig som vill boosta dina redan befintliga kunskaper. Time to Upskill!

Lämna din ansökan senast:

Last day to apply:

2020-01-31

Examen:

Graduation:

Start:

2020-05-08

2020-02-17

Rekryteringen sker löpande, försök därför skicka in din ansökan så snart du bara kan!

Praktisk information

Utbildningsort: Stockholm
Omfattning: Heltid, 9-17 måndag-fredag
CSN-berättigad? Nej
Förkunskaper? Nej

Framtiden inom industriautomation

Automation inom industrin är under ständig utveckling och digitalisering, vilket gör att många företag skriker efter just denna kompetens. Efter intensivutbildningen kan du hamna i flera potentiella roller, förutom automationsingenjör kan du exempelvis jobba som automationstekniker, installationstekniker och supportingenjör av automationsutrustning. Inom rollen som automationsingenjör ryms mycket och i jobbet kan det bland annat ingå kravställning, projektering, systemdesign, programmering, felsökning, driftsättning och testning. Din roll handlar ständigt om att förbättra system och processer inom industrin, som exempelvis produktionsanläggningar och processanläggningar inom industrier som läkemedel, kraftvärmeverk, vatten och avlopp. Listan över vad du kan tänkas göra i framtiden kan göras lång och det kommer vara dina drivkrafter och din motivation som styr din väg framåt.

Så här säger Henrik Björkling, Business Area Manager inom Technology på Academic Work, om framtiden inom automation:

 ”Vi samarbetar idag med många av Sveriges ledande industriföretag och har noterat en ökad efterfrågan på automationskompetens. Att ligga i framkant inom automation och digitalisering är av yttersta vikt för att förbli konkurrenskraftiga i Sverige och på den globala marknaden. Här är kompetensbristen en stor utmaning. Av denna anledning startar Academic Work tillsammans med Academy nu sin andra klass för Automationsingenjörer mot Industribranschen, en spännande roll med en mycket ljus framtid!

Om utbildningen

Intensivutbildningen är skräddarsydd och framtagen i nära samarbete med arbetslivet för att du direkt efter examen ska kunna vara produktiv som automationsingenjör från dag ett. Utbildningsmetodiken baseras på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Utbildningen utgår hela tiden från konkreta uppgifter som är relevanta för yrkesrollen vilket gör lärandeprocessen extremt effektiv och är den utbildningsmetod som ger bäst resultat på kortast tid. Utbildningen bedrivs på svenska och hålls på vårt campus i Kista, Stockholm. Nyfiken på våra lärare? Läs mer om Jouni här som kommer hålla en del av utbildningen.

Programinnehåll i korthet:

• Grundläggande Ellära

• Styrteknik, Mät- och reglerteknik

• Flödesscheman

• Digitalteknik

• PLC-programmering

• HMI-programmering

• Motorstyrning med frekvensriktare

• EasyEl

• Projektgenomförande

• Möten och kommunikation

• Agila arbetsmetoder

Vad händer efter examen?

Efter examen väntar en tillsvidareanställning på Academic Work med uppdrag hos ett av deras spännande kundföretag. Efter utbildningen på Academy fortsätter din utveckling och lärande ute på uppdrag, där du kan välja att jobba i en av följande städer: Gävle, Göteborg, Malmö, Stockholm, Sundsvall, Luleå och Skellefteå.

Hur söker jag?

För att delta i denna utbildning måste du ha goda kunskaper i svenska och engelska, samt vara över 18 år. Urvalsprocessen ansvarar Academic Work för och inleds med tester för att se om du har vad som krävs för att klara intensivutbildningen, gör testerna här. Vår rekryterings­process fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att lära dig det nya yrket på 12 veckor. Det är ett personlighetsformulär och ett logiskt problemlösande test. Tillsammans tar de ca 40 minuter att genomföra. Antar du utmaningen? Sök redan idag!

No items found.