Konsulter från 

C#.NET HT16

Johan Strandberg

Stockholm

Johan har studerat International Business i fyra år genom Stockholms Universitet och även spenderat mycket tid boende utomlands, både för studier och jobb. De senaste fem åren har han arbetat med mäkleri av olika sorters finansiella instrument, allt från CFDs till HighYield bonds. Johan är driven, ambitiös och en uppskattad lagspelare som ser IT och Academy som ett naturligt nästa steg i utvecklingen för någon som vill jobba med att skapa tradingalgoritmer.

Basel Aiesh

Stockholm

Basel är en analytisk problemlösare med sin logiska förmåga som främsta vapen. I Uppsala studerade han teknisk fysik med inriktning mot beräkning och datoriserad bildanalys. Han har på senare tid fått upp intresset för konsultrollen men kände att han först ville bredda och fördjupa sina IT-kunskaper. Valet av Academy blev då en självklarhet för Basel som ser detta som en utmärkt möjlighet att rivstarta sin karriär.

Amanda Jäderlind

Stockholm

Amanda är en skånetjej som har stort intresse för IT. Hon har studerat webbutveckling och har kandidatexamen i Turismvetenskap samt Medieteknik och är nu redo att bredda sin kompetens via Academy. Sedan ung ålder har hon haft ett starkt intresse för utveckling och har idag goda kunskaper inom HTML, CSS, WordPress, PHP och SQL. Amanda ser Academy som ett sätt att få en fot in i IT branschen och jobba med något som hon verkligen gillar.

Lars Almén

Stockholm

Lars är en kreativ problemlösare med bakgrund inom elektronik, automation och energiteknik som alltid haft ett brett intresse av IT. Han är en logisk kille som gärna läser in sig på djupet i frågor som fångar hans intresse. När han stod vid ett vägval att antingen fortsätta nischa sig in mot fastighetsteknisk automation eller studera vidare mot IT-branschen blev han tipsad om Academy och såg det som en idealisk lösning att snabbt få djupa kunskaper inom programmering, och samtidigt ha nytta av sina tidigare erfarenheter!

Jesper Klintestam

Stockholm

Tidigare har Jesper gått utbildningar inom konst och grafisk design, frilansat som fotograf och läst projektledning inom media. Första kontakten med programmering var när han läste ITpedagogik på Stockholms universitet, så användarvänligheten är högt prioriterad. Genom tidigare yrkeserfarenhet har han god vana av service och kundbemötande samt ITrelaterade frågor och problemlösningar. Jesper ser Academy som det perfekta verktyget på vägen till sin nya karriär och motivationen är nu stor att börja jobba med systemutveckling där intresset för teknik och IT kan kombineras med kreativt skapande.

Robin Savelid

Stockholm

Robin är en problemlösare som gärna tar sig an logiska problem. Han har en utbildning som sjöingenjör och har tidigare jobbat på fartyg. Ett PLC-projekt återväckte dock ett djupt rotat intresse för programmering, ett intresse som växte med ytterligare projekt inom databas-design och webbutveckling. Robin har tidigare kunskap när det kommer till HTML och CSS och han har arbetat med PHP och SQL. Nu satsar han på att på allvar ta det stora intresset för programmering från en hobby till ett arbete.

Malin Ulriksson

Stockholm

Malin är utbildad personalvetare med en examen i pedagogik. Under studier i Kalifornien kom hon i kontakt med UX-design, och tanken på att kunna kombinera analytiskt och logiskt tänkande med kunskap om hur människor fungerar lät ultimat. Hon började på egen hand lära sig HTML, CSS och grunderna inom UX. Under det senaste året har Malin arbetat i London som säljare på ett programvaruföretag där intresset för systemutveckling etablerades, och hon ser nu Academy som en perfekt möjlighet att vidareutveckla IT-intresset till en karriär.

Anders Moldin

Stockholm

Under sin studietid i Uppsala har Anders haft ett brett engagemang, allt från teater till idrott och marknadsföring, vilket slutligen kulminerade i uppdraget som Förste kurator vid Uplands nation. Anders har även ett stort socialt och ideellt engagemang, exempelvis som nämndeman i Svea hovrätt. Efter medicin- och humaniorastudier bestämde han sig för att satsa på systemutveckling, något som ligger nära till hands då Anders redan i gymnasiet grundade ett e-handelsbolag. Valet av Academy var självklart – en optimal möjlighet att komma in i IT-branschen.

Nils Carlsson

Stockholm

Norrbottning som utvandrat till Skåne! Nils har en kandidatexamen i ljudteknik och har arbetat som Lead Sound Designer på ett spelutvecklingsföretag i Malmö. Förutom personalansvar har en stor uppgift varit att konstruera ett system för att få spelmusiken att anpassa sig efter vad spelaren gör. Att jobba nära programmerare fick Nils att inse att han gillar den blandning av kreativitet och problemlösning som jobbet som utvecklare erbjuder. Nu vill han gå vidare inom systemutvecklingen och då passar Academy perfekt!

Sebastian Camtrell

Stockholm

Sebastian är den nyfikne typen som ständigt motiveras av att anta nya utmaningar. Efter att ha spenderat flertalet år utomlands för både arbete och studier, och med en kandidatexamen inom Ekonomi och Marknadsföring i ryggen, växte sig nyfikenheten för IT allt större. Sebastian har alltid gillat det logiska och när Academy dök upp var det inget att tveka på längre, det var dags för ett karriärbyte! Trots begränsade tidigare erfarenhet av programmering, är Sebastian övertygad om en spännande och framgångsrik karriär inom IT. Med motivation och rätt inställning kommer man långt!

Malin Ardell

Stockholm

Malin har studerat till civilekonom inom företagsekonomi och marknadsföring. Efter sin examen har hon arbetat som redovisningsekonom och kommer senast från Göteborgs universitet. Under sina år som ekonom har hon funderat på om det inte egentligen är IT hon vill satsa på. Därför kände hon genast att hon ville söka till Academy när möjligheten dök upp. Malin tror att ett yrke inom IT och programmering skulle passa henne utmärkt då hon vill ha en varierande och kreativ yrkesroll.

Rickard Mellgren

Stockholm

Rickard är hortonom och maskiningenjör och alltid redo för nya utmaningar. Han har arbetat som mjukvarutestare på mjölkningssystem och som serviceingenjör för pipetteringsrobotar. Dessa arbeten innebar mycket kontakt med både hård- och mjukvara och intresset växte att arbeta mer med systemutveckling och automatiska tester. För Rickard var möjligheten som Academy erbjöd perfekt med högt tempo och motiverade lärare och klasskamrater.

Viktor Ilestrand

Stockholm

Linköpingssonen Viktor jobbade tidigare som Service Manager på Swedavia innan han fick upp ögonen för Academy. Han har tidigare studerat Data- och Systemvetenskap på Stockholms Universitet där intresset för programmering väcktes till liv av diverse Java-kurser. C-uppsatsen avhandlade autentisering och åtkomstkontroll i framtidens smarta hem. Tack vare sin nyfikenhet och vilja att förstå hur saker och ting fungerar, har han lätt för att ta till sig, och lära sig av nya utmaningar.

Asim Saifi

Stockholm

Efter att ha studerat Data- och Systemvetenskap på Stockholmsuniversitet har Asim arbetat som testare och testledare. Som testare har han bland annat sett till att hitta buggar och säkerställt att kraven uppfyllts innan nya releaser. Asim är en målmedveten person som älskar utmaningar och strävar hela tiden efter utveckling, både när det kommer till honom som person och i sitt arbete. Efter några år i IT-branschen har han insett vikten av att kunna programmera för att utvecklas ytterligare i sin roll. Han ser Academy som nyckeln till att bli ännu vassare som testare samtidigt som det öppnar upp för nya möjligheter.

Daniel Erdmann

Stockholm

Daniel gillar problemlösning och har ett djupt intresse för IT och teknik. Tidigare har han studerat en KY-linje till systemutvecklare inom C#.NET. Efter att ha arbetat som teknisk support för en e-handelplattform i 2år där han utvecklat djupare förståelse för integrationer, kundkontakt och user experience var det dags att återgå till utvecklingsbranschen och få möjlighet att använda denna erfarenhet praktiskt. Studierna hos Academy ger honom en möjlighet att färska upp kunskaperna inom utveckling och raketstarta karriären.

Arvid Nikka

Stockholm

Arvid är journalisten från Malmö som i somras bestämde sig för att byta klickbetesrubriker mot C#-syntax och lära sig knacka kod på riktigt. Fick första gången upp ögonen för programmering när han skrev sin kandidatuppsats på temat robotjournalistik och har sedan dess fortsatt att glänta på dörren via olika onlinekurser. I Academy ser Arvid en unik möjlighet att på kort tid och i en innovativ utbildningsmiljö lära sig vad som krävs för att bli en framgångsrik utvecklare.

Lina Jonsson

Stockholm

Lina är civilekonomen som ser Academy som ett gyllene tillfälle till att ta steget in i IT-branschen. Förutom att Lina brinner för att effektivisera och strukturera är hon även en nyfiken person vilket har lett henne till olika platser i världen. Hon har tidigare bott utomlands, nu senast i Kanada. Under flertalet år arbetade hon på Skatteverket där hon utvecklade sin förmåga att bemöta olika människor. I framtiden hoppas hon på att kunna knyta samman sin ekonomiexamen, känsla för service samt sina IT-kunskaper i en roll inom IT Management.

Damir Semiz

Stockholm

Damir är en internationell civilekonom från Linköpings universitet med inriktning inom strategi och innovation. Under hans utlandsstudier på Ludwig-Maximilians-Universität i München upptäckte han ett brinnande intresse för utveckling, både när det kommer till företag och honom själv. Efter sin civilekonomexamen fortsatte Damir att söka nya utmaningar och möjligheter för att utveckla sina kompetenser och hittade då sin väg till Academy. Damirs filosofi präglas av orden – where there is a will, there is a way som leder till att han arbetar lika hårt på sig själv som har gör på jobbet.

Nils Grashorn

Stockholm

Nils nyfikenhet och intresse för människor och andra kulturer har lett honom till att bo i flera länder och lära sig flera språk. Efter en utbildning inom maskinteknik flyttade Nils till Sverige för en master inom Hållbara energisystem på Chalmers tekniska högskola och under utbildningstiden blev han mer och mer intresserad av programmering. I sitt mastersarbete simulerade Nils eldrivna vägnät och fångades fullständigt av programmeringens möjligheter. I Academy ser han chansen att nå fördjupad kunskap inom sin nya passion och bli flytande även i programmeringens språk.

Linn Karlsson

Stockholm

Linn har en bakgrund som Application Specialist på Visma SPCS. Efter 5 år har hon med sig mycket erfarenhet och kunskap i både ekonomi, olika bokföringssystem och service. Hon är en person som ständigt vill utvecklas och därför sökte hon sig till Academy. Där ser hon möjligheten att ständigt få ta sig an nya utmaningar och ha ett yrke där det alltid finns nya vägar för att hitta bättre lösningar.

Carl Flodén

Stockholm

Carl har under de senaste fyra åren studerat företagsekonomi vid Örebro Universitet. Där kom han i kontakt med systemutveckling för första gången och fastnade direkt! Carl har en förkärlek till det logiska och problemlösning är hans stora intresse. När han sedan fick höra talas om Academys intensivutbildning visste han direkt vad han ville göra i framtiden. Under studietiden arbetade Carl även som konsult med uppdrag hos DHL och kan därigenom ta med sig värdefulla erfarenheter inför rollen som IT-konsult.

Johanna Samuelsen

Stockholm

Johanna är driven och fokuserad, med ett brinnande intresse för programmering, som upptäcktes vid en programmeringskurs på programmet Samhällsbyggnad på KTH. Hon fascineras av datorer, är intresserad av språk och matematik, och tar sig an nya kunskapsområden med passion. Johanna har ett års studier i Datateknik på KTH i bakfickan, och ser fram emot att snabbt komma ut i yrkeslivet efter utbildningen hos Academy, och fortsätta utveckla sina kunskaper och bygga en karriär som utvecklare.

C#.NET HT16

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet

Lämna din ansökan senast:

Examen:

Start:

2016-12-02

2016-09-12

Utbildningens innehåll i korthet:

 • Objektorienterad programmering
 • C#.NET
 • ASP.NET
 • SQL Server 2014
 • Visual Studio 2015
 • användarvänlig design (UX)
 • agila metoder (SCRUM)
 • HTML
 • JavaScript
 • CSS 
 • Angular
 • Huvudlärare — Patrik Jönsson
 • Assisterande lärare – Håkan Johansson
 • Lärare – Pontus Wittenmark C#.NET 
 • Lärare – Nils-Erik Gustafsson UX
Jag är så tacksam för att jag har fått ta del av Academy som har hjälpt mig att fördjupa mina tekniska kunskaper. Stort tack till lärarna och personalen som har gjort detta möjligt, och tack till alla mina klasskamrater som jag har fått dela denna resa med!
Jag sökte till Academy för att bredda min kunskap inom IT och trots 12 väldigt intensiva veckor så har jag aldrig haft så roligt! Otroligt proffsiga medarbetare och lärare gjorde att jag lärde mig mer än vad jag någonsin kunnat föreställa mig.
Jag rekommenderar verkligen Academy till alla som känner att de har ett intresse och vill prova IT-branschen. Det är en fantastisk möjlighet att, med hjälp av Academic Works nätverk, landa sin första IT-konsultroll.