Gör testerna nu

Konsulter från 

Cyber Security Engineer

CGI
Swedbank3
Trafikverket

Cyber Security Engineer

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet
Är du nyfiken på Cyber Security, ett snabbt växande område som är högprioriterat av svenska organisationer just nu? Vill du lära dig mer om IT-säkerhet och hjälpa företag som CGI, Trafikverket och Swedbank att minimera digitala risker? Då har du nu chansen till en ny karriär genom vår 12-veckors intensivutbildning till Cyber Security Engineer via AW Academy.

Nytt koncept!

Det här är ett nytt lärandeerbjudande från AW Academy, en utbildningsmodul på 3 dagar med tillhörande studieavgift för dig som vill boosta dina redan befintliga kunskaper. Time to Upskill!

Lämna din ansökan senast:

Last day to apply:

2020-09-22

Examen:

Graduation:

Start:

2021-01-29

2020-10-26

Självstudier under juluppehåll v.52-53

Varför Cyber Security?

Cyber Security marknaden förväntas växa med nästan 10% under 2020 och fler än hälften av svenska organisationer kommer investera mer i cybersäkerhet under 2020. Mot den bakgrunden lanserar vi nu en helt ny intensivutbildning. Som Cyber Security Engineer kommer du efter utbildningen jobba i en bred roll inom de övergripande områdena; strategisk säkerhet, operativ säkerhet och teknisk säkerhet. Den ökade digitaliseringsgraden i samhället i kombination med en alltmer utbredd användning av publika molntjänster skapar en mer komplex hotbild och behovet av kompetens inom Cyber Security är högt.

Om utbildningsinnehållet

Programinnehållet är framtaget i nära samarbete med företagen i satsningen samt lärare med lång erfarenhet av Cyber Security. Detta är delar av innehållet i utbildningen;

  • Introduktion till IT-arkitektur
  • Pythonprogrammering, PowerShell Scripting, SQL och nätverkssäkerhet
  • Säkerhetsrisker, riskanalys och hotlandskapet
  • Säkerhetsmonitorering och penetrationstestning
  • Nätverksarkitektur och nätverksprotokoll
  • Softskills som självledarskap, time management och business mindset
The AW Academy Way

Intensivutbildningen bedrivs i bootcamp-upplägg, heltid under 12 veckor på vårt Campus i Kista, Stockholm (vi följer utvecklingen av Coronapandemin och anpassar utbildningen utifrån myndigheternas rekommendationer). Den bygger på Accelerated Learning vilket innebär högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete i team, läs gärna mer om vår pedagogik här. Din utveckling är viktig för oss, därför kommer du stöttas av både Program Manager samt våra lärare under utbildningen både kopplat till ditt tekniska lärande men även välmående. Löpande kommer du även genomföra quiz och tester som en del i vår assessment process för att säkerställa så du når upp till lärandemålen för programmet.

Hur söker jag?

För att söka till programmet behöver du vara över 18 år och har goda kunskaper i svenska och engelska. Inga andra förkunskaper krävs! Academic Work ansvarar för rekryteringsprocessen som börjar med tester för att se om du har vad som krävs för att lära dig rollen som Cyber Security Engineer på 12 veckor, här hittar du hela jobbannonsen - antar du utmaningen? Gör testen här. Efter examen väntar en tillsvidareanställning via Academic Work med uppdrag hos antingen Trafikverket i Borlänge, Örebro eller Stockholm, CGI, Karolinska Institutet eller Swedbank i Stockholm eller hos ett företag i Karlskoga eller Karlstad. Du väljer själv till vilken stad och vilket företag du söker senare i ansökningsprocessen.

Om kundföretagen i programmet

Swedbank

Hos Swedbank finns stora möjligheter att växa och utvecklas. Vi är en inkluderande bank för de många människorna och företagen. Vi erbjuder vardagstjänster inom våra huvudområden spara, lån och betala. Våra 7,4 miljoner privatkunder och 625 000 företags- och organisationskunder, gör oss till Sveriges största bank till antalet kunder. Vi bryr oss om våra kunder och månar om våra anställda. Att jobba på Swedbank innebär en unik möjlighet att forma sin egen framtid, bidra till spännande utveckling driven av digitalisering och kundnöjdhet, och samtidigt göra skillnad för de samhällen banken verkar i. 

CGI

CGI är Sveriges ledande IT-tjänsteföretag och en av de populäraste arbetsgivarna inom IT-branschen. Vi arbetar sida vid sida med våra kunder för att hjälpa dem att nå sina mål. Det gör vi genom att kombinera vår branschkunskap, innovationsförmåga, tekniska kompetens, lokala närvaro och globala leveranskapacitet. Med 40 års erfarenhet av att skapa och driva samhällsbärande och affärskritiska lösningar är vi den självklarapartnern på den digitala resan.

Trafikverket

IT och telekom utgör nervsystemet och ibland hjärtat för att hålla igång och utveckla trafiken i Sverige på tiotusentals mil av vägar, järnvägar och färjeförbindelser genom Trafikverkets digitala motorvägar och IT-lösningar. Vi är avgörande för att tågen går i tid och att bilarna rullar smidigt och säkert genom Sverige på vägar, genom tunnlar och över broar. Dygnet runt, året runt. Vill du vara med i det arbetet?

No items found.