Konsulter från 

Java HT16

Steven Hu

Stockholm

Steven har en civilingenjörsexamen inom medicinsk teknik och har studerat fem år på KTH. Under utbildningen fick han upp intresset för programmeringskurserna, vilket gjort att han sökt sig till Academy. Under hans tid på Karolinska Universitetssjukhuset har han skapat en medicinsk teknisk databas i FileMaker, vilket började som ett kandidatexamensarbete men fortsatte som ett deltidsarbete. Steven är mycket analytisk och eftertänksam och drivs av att alltid utvecklas med den senaste tekniken

Kevin Lundberg

StockholmÖrebro

Kevin är en Örebroare med en examen inom företagsekonomi. I sin utbildning har Kevin fått en inblick i digitalisering och den utmaning många etablerade företag står inför, han har också på fritiden spenderat mycket tid vid datorer och gett sig på lite enklare programmering. Academy och steget in i programmeringsvärlden ser Kevin som en otrolig möjlighet att få kombinera hans intressen för människor och teknik.

Lisa Solovyeva

Stockholm

Lisa Solovyeva tog en distanskurs inom Python och efter det var hon fast besluten att detta var något hon skulle jobba med. Efter att vägt utbildningsalternativen mellan varandra föll valet på Academy, då utbildningen erbjuder högt tempo, en brant inlärningskurva och engagerade studiekamrater. Lisa har visat ett stort driv under hela rekryteringsprocessen och så fort kodandet börjar tror vi bara att drivet kommer växa.

Wilhelm Perdahl

Stockholm

Wilhelm norrlänningen från Haparanda som har en utbildning inom Ekonomie Magister från Linköpings universitet. Under studietiden identifierade Wilhelm ett stort intresse för de tekniska delarna inom finans då han kom i kontakt med tekniker som Excel, VBA, LISP, Ada och VHDL. De valbara kurser som fanns riktade därför Wilhelm mot programmering och datateknik. Wilhelm har sedan 2012 arbetat hos Länsförsäkringar i säljorienterade roller och är nu redo att satsa på sitt stora intresse för IT.

Ella Haldén

Stockholm

Ella har en magisterexamen inom ekonomi och har under sina senaste år arbetat på Tele2 som junior controller. Under hennes tid på Tele2 har Ella bland annat skrivit macros i Excel och fastnat helt för programmering! Hon vill nu bredda sina kunskaper och faktiskt förstå systemen djupare och bättre. Ella har en mycket hög energinivå och ser gärna lösningar istället för problem. Hennes driv och engagemang är något som verkligen passar rollen som utvecklare.

Josefin Karlgrund

StockholmGöteborg

Josefin är legitimerad dietist och har en master i affärsskapande inom biomedicin. Josefin har ett stort intresse för nyttogörande av forskning och har såväl undervisat inom området, arbetat som företagsutvecklare och drivit ett projekt i tidig fas inom läkemedelsutveckling. Hon kom i kontakt med Javaprogrammering 2004 och har med åren insett att programmering inte bara är roligt utan även centralt i många utvecklingsprocesser och knyter samman en mängd olika discipliner. Logik och matematik är något som alltid legat henne varmt om hjärtat och därför tror hon Academy är en bra start på sin nya karriär.

Martin Portin

Stockholm

Martin har en kombinerad utbildningsbakgrund inom filosofi och pedagogik, och har sedan han flyttade till Sverige arbetat som lärare på olika skolor. 2012 påbörjade Martin sin master inom Communication for Development som fokuserar på kommunikationens roll för samhällsutvecklingen och känner nu att det är IT-branschen som kommer att ge honom störst möjlighet att vara med och påverka. Martin trivs bäst i organisationer där han får möjlighet att ha en positiv inverkan och där han ständigt får utmana och utveckla sig själv och sina kompetenser. Martins erfarenhet från läraryrket har utvecklat hans förmåga att bemöta och arbeta med andra människor.

Gustav Andersson

Stockholm

Gustav har studerat vid Göteborgs universitet till dietist och har arbetslivserfarenhet från yrket via Lasarettet i Helsingborg. De senaste två åren har han bott i Barcelona för att lära sig spanska. Intresset för IT har alltid funnits och han har valt Academy för att lära sig programmering, utvecklas inom området och i en ny bransch för att såsmåningom specialisera sig och bli expert.

Mohammed Haidar

Stockholm

Mohammed Haidar är nyligen examinerad civilingenjör inom farkostteknik inriktat på hållfasthetslära. Under sina studier har intresset för IT växt och Mohamed ser IT som en spännande industri där hans nyfikenhet och fascination för det tekniska verkligen får komma till uttryck. Mohamed har under de senaste åren, parallellt med sina studier skapat webbsidor via ett eget företag och har genom detta bland annat kunskap i HTML/CSS, Java, PHP, Matlab, Solid Edge, Netbeans, Eclipse och Visual Studio

Java HT16

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet

Lämna din ansökan senast:

Examen:

Start:

2016-10-28

2016-08-08

Utbildningens innehåll i korthet:

 • Objektorienterad programmering
 • JAVA
 • datastrukturer och algoritmer
 • JVM
 • SQL
 • användarvänlig design (UX)
 • agila metoder (SCRUM)
 • HTML, JavaScript, CSS och Angular.
 • Huvudlärare - Tore Nestenius
 • Assisterande lärare – Armin Vojnikovic 
 • Javalärare – Nils-Erik Gustafsson UX
Vilket gäng, vilka fantastiska människor! Med grymma lärare, stöttande klasskamrater och härliga Academy så klarade vi 12 veckor. Trodde inte att man kunde lära sig så mycket på så kort tid. Jag skulle rekommendera alla som är intresserade av IT-branschen att göra den här resan.
Anna TaliveerJava HT17
I den här branschen är man i konstant lärande så övergången från skola till arbete känns verkligen som en flytande gräns. Jag ser fram emot att fortsätta den här resan.
Mathias VessbergJava sommar18
Takten man lärde sig saker på var riktigt brant, speciellt om man jämför med universitetstiden. Pedagogiken var verkligen utformad för människor som lär sig fort, vilket jag fann väldigt stimulerande för min inlärning. Samtidigt får man inte glömma allt omkring, alla härliga klasskamrater med spännande bakgrunder och vilka infallsvinklar det gav på problemlösningen, det fina och fräscha lokalerna och lärarna och personalen på Academy som verkligen var rätt personer på rätt plats!
Wilhelm PerdahlJava HT16