Gör testet

Konsulter från 

Java sommar18

Love Ahnström

Stockholm

Love har tidigare studerat klassisk musik med inriktning sång och piano. Han besitter en stor förkärlek för problemlösning och har en stark vilja att utvecklas inom IT. Därför kastar han sig nu ut i en ny bransch. Ett stort intresse för teknik och datorer har han alltid haft. Han är självlärd inom språk som Python, HTML och CSS. Nu är han redo att ta intresset till en ny nivå och axla rollen som Academy-konsult. Som person är Love målmedveten och driven med en stark arbetsmoral. Utöver studierna har han tidigare arbetat inom äldreomsorgen.

Katarina Käll

Stockholm

Katarina har en masterexamen i Kriminologi och har sedan examen 2016 arbetat som projektledare inom organisationen Nationell samverkan för psykisk hälsa. Hon trivs särskilt bra i kreativa miljöer där det finns möjlighet att utvecklas. En av hennes främsta tillgångar anser hon är hennes nyfikenhet då den ständigt får henne att sträva efter ny kunskap. Katarina anser att IT-branschen är framtidens bransch och hon ser fram emot att få möjlighet att vidareutveckla sina kunskaper i rollen som IT-konsult.

Gustaf Matsson

Stockholm

Gustaf är lugn och brinner för att lära sig nya saker och få nya erfarenheter. Gustaf har tidigare studerat Marknadskommunikation och IT på Stockholms universitet, där han märkte att intresset för systemutveckling gick från ett fritidsintresse till ett drömyrke. För att ta intresset vidare gjorde Gustaf en utbytestermin i Paris där han enbart studerade praktisk programmering. Gustaf som har utövat flertalet lagsporter trivs bäst med att arbeta i team och nå utsatta mål. Han har tidigare erfarenhet inom industri, butikshandel, service och support.

Katrin Eckert

Stockholm

Katrin är en rutinerad problemlösare med en bakgrund inom logistik- och byggbranschen. Katrins stora intresse för kreativt skapande och IT bidrog till att hon började intressera sig för programmering. Hon tycker det är inspirerande att hitta lösningar som leder till förbättringar och effektiviseringar. Som person är Katrin noggrann och levererar gärna genomtänkta lösningar och trivs med att arbeta i ett högt tempo. Hon har ett helhetstänk och utför uppgiften på ett sätt som gynnar kunden, företaget och även kollegorna. Hon är driven och ser gärna på hur nuet kan påverka framtiden.

Katarina Sandart

Stockholm

Katarina har en magisterutbildning i förlagskunskap, litteraturvetenskap och retorik och har under de senaste åren arbetat i förlagsbranschen. Där har hon jobbat både med textredigering och marknadsföring. Genom sina yrkesroller har Katarina utvecklat sin förmåga att leda projekt samt att samarbeta med olika avdelningar inom företaget. Att ha så mycket kontakt med både interna och externa partner har gett Katarina möjligheten att arbeta upp starka sociala färdigheter. Katarina har alltid haft ett stort intresse för IT och drivs av att färdigställa projekt samt att utvecklas i sin yrkesroll.

Victor Mobäck

Stockholm

Victor har en bakgrund som konsertviolinist och har senast arbetat som chef på Spira. Han har även haft roller som projektgrundare, konsult och stadsplanerare i Stockholm. Med sina erfarenheter inom ledarskap och innovation, samt sitt brinnande intresse för IT och design ser Victor Academy som en chans att utveckla sina ledarskapsförmågor samt sina kunskaper inom IT. Efter utbildningen vill han kombinera sin förståelse för ledarskap och sin förmåga att leda projekt med de nya IT-kunskaperna för att skapa en effektivare problemlösning. Victor är ambitiös, engagerad och har social kompetens.

Emma Ljungdahl

Stockholm

Emma har en bakgrund inom vården där hon arbetat i flera hemtjänstgrupper. Hon är van vid att jobba flexibelt, lyhört och i grupp. Hon programmerade första gången för ett år sedan och sedan dess inte kunnat släppa tanken på att jobba inom IT. Emma är logiskt lagd och drivs av att komma fram till effektiva och smarta lösningar. Hon ser fram emot att jobba och utvecklas i en dynamisk bransch.

Pooya Shahryari

Stockholm

Pooya trivs med ansvar, människor och möjligheten att påverka och prioritera. Hans tidigare erfarenheter och roller har gett honom en gedigen förståelse för varför teknik, bra kommunikation och användarupplevelse underlättar för såväl kunder och företag. Hans sociala färdigheter, ledarskapsegenskaper och flexibilitet är de viktigaste egenskaperna som han tar med sig från sina tidigare uppdrag. Pooya vill kombinera sin nuvarande erfarenhet och kunskap med de nyförvärvade IT-kunskaperna som erbjuds under denna utbildning och sedan vill han vara med och skapa användbara och effektiva kundlösningar.

Gustaf Wallnerström

Stockholm

Gustaf har en bakgrund inom kemiteknik och har tidigare arbetat med programmering för att lösa kemitekniska problem. Han är en analytisk och driven person som har lätt för att lära sig nya saker. Gustaf arbetar noggrant och strukturerat och är alltid mån om att leverera ett väl utfört arbete. Han är en positiv person som tycker om att träffa nya människor. Efter Academy är Gustaf nyfiken på att arbeta i nya branscher där han kan bidra med sin problemlösningsförmåga.

Anna Wildt

Stockholm

Med en fil kand i medie- och kommunikationsvetenskap och ett stort intresse för IT så har Anna valt att utveckla sina kunskaper och sitt intresse genom Academys Java-utbildning. Hennes bakgrund är ett bra komplement för IT-utveckling då hon kan se hur program och system kan skapas ur ett användarvänligt perspektiv. Anna strävar ständigt efter att lära sig nya saker och utveckla sin existerande kunskap och som person. På arbetsplatsen tar hon den roll som behövs och kan vara en stark drivkraft för gruppen då hon är lösningsorienterad och målinriktad.

Johan Aronsson

Stockholm

Johan är utbildad Civilekonom och har de senaste åren arbetat med internrevision på Skandia. Han har alltid haft ett gediget teknikintresse och har genom sin karriär sökt sig till arbetsuppgifter som kräver problemlösning. Under sin karriär som revisor har Johan utvecklat en förmåga att snabbt kunna förstå verksamheter och komplexa processer. Efter utbildningen kan Johan kombinera sina kunskaper inom Java-utveckling med en förmåga att förstå processer och verksamheter, allt för att utveckla program som är väl anpassade till verksamheters behov.

Christopher Mauricci

Stockholm

Christopher har en examen i ljudteknik och ljudproduktion från studier hos Middlesex University. Han har haft flertalet ljuddesignuppdrag för TV-spel och kom därigenom i kontakt med diverse kodspråk. Därefter har intresset bara vuxit. Efter avslutad utbildning hoppas Christopher på att kunna arbeta med, och fördjupa sig inom AI.

Jennie Ahlberg

Stockholm

Jennie har en bakgrund från handeln och kommer senast från en tjänst som etableringsansvarig på ett stort detaljhandelsföretag. Under sitt arbetsliv har hon utvecklat en god förståelse för kundservice, ledningsgruppsarbete och effektivt arbete. Jennie har alltid intresserats av teknik och att få saker att fungera. Hon ser Academy som sin chans att utvecklas inom IT. Efter utbildningen vill Jennie kombinera sina tidigare erfarenheter med sina nya kunskaper från Academy för att effektivisera processer och människor. Jennie är en flexibel problemlösare som alltid sätter kunden i första rummet.

Javier De Las Casas Chung

Stockholm

Javier har lång erfarenhet av Service samt ett gediget intresse för teknik och datorer. Han tycker om att utmanas och att utveckla sina kunskaper, vilket gör honom anpassningsbar, självgående och stresstålig. Javier fokuserar på resultat, professionalitet och framtidsvision. Hans bakgrund inom musik och humanitära projekt ger att Javier förstår vikten av samarbete och kreativ problemlösning. Academys utbildning ger Javier möjlighet att använda sin kreativitet och sin känsla för service inom IT-branschen. Han vill hjälpa företag till nya idéer och att stärka förhållandet till sina kunder.

Jimmy Edberg

Stockholm

Jimmy har en varierad teknisk bakgrund vad gäller både studier och arbete. Med en start på gymnasiet inom maskinteknik, som via ett arbete som elektriker, ledde till en kandidatutbildning inom systemvetenskap. Denna utbildning på Stockholms Universitet hade inriktningen Spelutveckling Design och har tjänat som en stabil grund att bygga vidare på. Efter utbildningen ser Jimmy fram emot att ta sig an nya utmaningar och att fortsätta att utvecklas. Lärandet är en stor drivkraft för Jimmy, som också en problemlösare ut i fingerspetsarna.

Mathias Vessberg

Stockholm

Mathias har en kandidatexamen i sjukgymnastik och har under de senaste åren arbetat inom primärvården och mot olika idrottsklubbar. Hans huvudsakliga arbetsuppgifter har bestått av diagnostik och rehabilitering av olika smärttillstånd och funktionsstörningar. Eftersom Mathias har ett stort teknikintresse har han även varit engagerad i olika IT-relaterade frågor. Han har bland annat arbetat med att införa webbtidbokning för sjukgymnaster och startat upp videobesök via app/webb för olika vårdgivare. Som person är Mathias social, engagerad och trivs med att arbeta i ett högt tempo.

Gabriela Letelier

Stockholm

Gabriela är ekonom i grunden med en examen inom finans från Stockholms Universitet. Hon har en bakgrund i finansbranschen och har tidigare arbetat med produkt - och affärsutveckling på Avanza. Intresset för utvecklig har kommit under tiden hos Avanza där hon arbetat i IT-projekt och suttit tillsammans med utvecklare när de byggt system hon beställt. Hon är nu redo att skapa egna systemlösningar och kombinera de nyförvärvade IT-kunskaperna med sin erfarenhet inom ekonomi och sin förståelse för affärsverksamheten. Gabriela är nyfiken, engagerad, noggrann och har en stor social kompetens.

Ludwig Hedeby

Stockholm

Ludwig har en bakgrund inom ingenjörsstudier från Kungliga tekniska högskolan. Han har även studerat matematik och fysik vid Stockholms universitet. Under denna tid har han utvecklat en mycket god problemlösningsförmåga. Med sina tidigare studieerfarenheter och en vilja att alltid lära sig nya saker har han nu hittat den rätta rollen som IT-konsult, där han får utnyttja sitt lösningsorienterade sinne.

Java sommar18

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet
Är du logisk och gillar problemlösning? Nyfiken på IT-branschen och vill lära dig programmering? I sommar har du möjligt att gå en intensivutbildning i Java på Academy Campus i Stockholm och bli IT-konsult på 12 veckor.

Lämna din ansökan senast:

2018-05-20

Examen:

Start:

2018-09-14

2018-06-11

Utbildningsuppehåll v. 30-31

Programmet har börjat bli fullt. Det finns endast platser kvar i Malmö, Göteborg, Jönköping och Linköping!. Vänta inte med din ansökan. Vi rekyterar löpande!

Om Utbildningen

Lär dig att programmera i Java, ett av världens mest använda programmeringsspråk. Som Java-utvecklare bygger du allt från spel på mobilen till stora affärskritiska system. Detta snabba och säkra språk används inom en rad system, och fler och fler företag behöver IT-konsulter med just Java-kunskaper. Under 12 intensiva veckor, med start 11e juni, lär du dig förutom programmering, även hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

Utbildningsinnehåll i korthet

  • ‍Hur du sätter upp din egna utvecklingsmiljö
  • Versionshantering med Git och GitHub
  • Introduktion till programmering i Java
  • Datastrukturer och algoritmer
  • Objektorienterad programmering (OOP)
  • JVM och Java-plattformen
  • Introduktion till Databaser och SQL samt kopplingen till Java
  • Introduktion till webbutveckling inklusive HTTP, HTML, JavaScript, CSS

Så fungerar antagningen

Vi söker dig som är nyfiken på IT-branschen, har en logisk problemlösningsförmåga och är redo att byta karriär under en intensiv 12 veckorsperiod. Academy är öppen för alla över 18 år att söka oavsett tidigare bakgrund. Motivation och drivkraft är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som blir antagna. Vi söker kandidater som är motiverade och ambitiösa och har förmågan att snabbt ta till sig kunskap. Utbildningen går i Stockholm och sker på svenska, det är därför ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen.

Vår rekryteringsprocess fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att lära dig programmering på 12 veckor, gör testen här. Jobbannonsen i sin helhet hittar på hos Academic Work.

Intensivutbildning med garanterad tillsvidareanställning

Att lära sig systemutveckling och programspråk är inte gjort i en handvändning. Vi är dock övertygade om att det är möjligt att göra på 12 veckor med rätt verktyg och vårt stöd. Mot denna bakgrund har vi tagit fram ett unikt utbildningsprogram där du förutom programmering även får lära dig hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

Vi vet att lärarledd utbildning är det bästa sättet att verkligen lära sig att programmera på. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga konsulter. Både som individer och i grupp. Men att bli en framgångsrik konsult inom IT kräver också mer än den tekniska kompetens du får, därför kommer du också att få lära dig kommunikation, konsultmässighet, projektledning och agila metoder. I slutet av utbildningsperioden kommer du ha rätt verktyg för att starta din nya karriär som junior IT-konsult, ett stort nätverk inom branschen och även din egen portfolio att visa framtida arbetsgivare.

Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi erbjuder alla deltagare som fullföljer utbildningen en fast anställning som IT-konsult med uppdrag via Academic Work.

Om programmeringsspråket Java

Java är ett av världens mest använda programmeringsspråk och finns i allt från spel på mobilen, i superdatorer till stora affärskritiska system inom exempelvis bank och försäkring. Det är objektorienterat och plattformsoberoende vilket gör att många företag använder det för olika typer av mjukvarusystem. Java marknadsförs som snabbt, säkert och tillförlitligt.

Jag är glad att det finns den här möjligheten att byta karriär på bara 12 veckor. Jag har redan gått en lång utbildning och jobbat, men ville gärna ändra inriktning till systemutveckling. Alla som kommer in på Academy är motiverade och nyfikna och det gör att stämningen på utbildningen blir väldigt god.
Takten man lärde sig saker på var riktigt brant, speciellt om man jämför med universitetstiden. Pedagogiken var verkligen utformad för människor som lär sig fort, vilket jag fann väldigt stimulerande för min inlärning. Samtidigt får man inte glömma allt omkring, alla härliga klasskamrater med spännande bakgrunder och vilka infallsvinklar det gav på problemlösningen, det fina och fräscha lokalerna och lärarna och personalen på Academy som verkligen var rätt personer på rätt plats!
Vilket gäng, vilka fantastiska människor! Med grymma lärare, stöttande klasskamrater och härliga Academy så klarade vi 12 veckor. Trodde inte att man kunde lära sig så mycket på så kort tid. Jag skulle rekommendera alla som är intresserade av IT-branschen att göra den här resan.