Gör testet

Konsulter från 

Java VT18

Niklas Burman

Stockholm

Niklas är motiverad, hjälpsam och snabblärd. Med ett brinnande intresse för IT finner han det lätt att lära sig nya saker inom området. Niklas är som person självsäker och pedagogisk. Med tidigare erfarenheter från att arbeta i stora samt små team har han testat på och finner sig bekväm i ledande såväl som stödjande roller. Niklas motiveras av att ha mycket att göra och presterar väl under stress. Han är driven och siktar alltid på bästa möjliga resultat.

Henrik Larsson

Stockholm

Henrik har en bakgrund inom CAD-branschen, både som konsult och applikationssupport. Under tiden på Linköpings universitet upptäckte Henrik sitt stora intresse för programmering som han nu hoppas kultivera ytterligare hos Academy. Henrik är en vetgirig och prestigelös utvecklare som gillar att analysera och lära sig saker från grunden.

Jesper Nyström

Stockholm

Jesper har en bakgrund inom försäljning, butiksansvar och projektledning. Efter gymnasieexamen i matematik och datorteknik på Cybergymnasiet Odenplan började arbetslivet som säljare och drömmen om att bli programmerare fick vänta. Men nu är Jesper redo för utbildningen på Academy och ser fram emot nästa steg i karriären samt att utvecklas som programmerare. Jesper är en driven, positiv och engagerad person med stor social kompetens.

Sofia Axelsson

Stockholm

Sofia besitter en god strategisk förmåga och är väldigt noggrann. Ledord i hennes arbete är struktur och effektivitet. Dessa förmågor har hon utvecklat genom sina tidigare erfarenheter som arbetsterapeut och där har hon även skapat en god förståelse för att leda samt arbeta i team med människor. Med ett ökat intresse för programmering och strävan efter en ny utmanade karriär valde Sofia att söka sig till IT-branschen. Sofia är en problemlösande lagspelare som alltid strävar efter goda resultat och relationer.

Joan Ytterborg

Stockholm

Joan har tidigare arbetat som copywriter på en marknadsavdelning för utvecklingsföretaget ThorenGruppen. Där stod han för majoriteten av textproduktionen och idéskapandet. I och med det byggde Joan upp sin förståelse för människors drivkrafter och beteenden när det gäller att köpa en produkt eller tjänst. Han har även erfarenhet av att vara projektledare för mindre projekt. Efter Academys utbildning vill Joan kombinera sin påhittighet med sina programmeringskunskaper för att designa nya lösningar som hjälper företag och privatpersoner. Joan är organiserad, nyfiken och lätt att samarbeta med.

Hanna Kalholm

Stockholm

Hanna är utbildad ekonom med en examen inom marknadsföring från Handelshögskolan i Göteborg. Hon har länge jobbat inom service och senast som bokföringsrådgivare på ett företag som utvecklar molnbaserade bokföringstjänster. Hanna tycker mycket om siffror och logik men värdesätter också människor och nya möten. Hon utmanas bäst när både det logiska och det kreativa sätts på prov och ser Academy som en språngbräda in i en värld där dessa två förenas. Hanna är en varm person, stabil lagspelare och en mycket uppskattad kollega. Ge henne en målbild och hon kommer kreativt söka sin väg framåt.

Elin Johansson

Stockholm

Elin är läkaren vars hjärta klappar lite fortare för kod. Hon har framförallt arbetat inom akutsjukvård och har en läkarexamen från Lunds universitet. Efter att ha deltagit på programmeringsträffar via Pink Programming fördjupades hennes intresse för problemlösning och hon sökte sig till Academy. Elin är lösningsfokuserad och van vid att arbeta i team samt bidrar alltid till ett gott arbetsklimat genom sin nyfikenhet och positiva livsinställning. Hon ser fram emot att kunna kombinera sin kompetens från hälso- och sjukvården med sin nyförvärvade kunskap som junior utvecklare.

Daniel Lecoq

Stockholm

Daniel har en bakgrund inom digitala medier, informationsstudier, samt filosofi. Han har alltid haft ett stort intresse för IT och under studierna vid University of Glasgow undersökte han kompetensbristen inom IT-branschen. Viljan att lära sig programmera och öka sin anställbarhet har lett honom till Academy. Daniel ser programmering som ett verktyg för att förverkliga sina idéer och på lång sikt starta eget. Efter utbildningen vill han kombinera sina kunskaper inom digitala medier med programmering för att skapa användarvänlig programvara. Daniel är en problemlösare som gärna jobbar i team.

Eugen Cazacu

Stockholm

Eugen har studerat maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola och har en kandidatexamen inom webbutveckling och medieproduktion från BTH. Karriären inleddes som digital formgivare och fortsatte med försäljning, kundrelationer och ledarskap inom telekom. Eugen har under hela sitt liv haft en förkärlek till programmering och han drivs av att lära sig nya färdigheter. Han sökte till Academy för att arbeta med sin kreativitet och sätta problemlösningsförmågan på prov.

Tobias Hamerslag

Stockholm

Tobias har en mångfacetterad bakgrund där IT-intresset löper som en röd tråd genom hela utbildningsperioden. Han studerade på IT-gymnasium och därefter på högskolan med kurser inom både IT och kognitionsvetenskap. Tobias ser Academy som en möjlighet att finslipa sina befintliga programmeringskunskaper och utveckla sin yrkesrelaterade kompetens. Efter utbildningen vill han gärna jobba med att utveckla användarvänliga produkter och på sikt vidareutveckla den ledarerfarenhet han fick som vice chef i ett studiesocialt utskott. Tobias är en driven och engagerad person som älskar att utvecklas.

Sofie Westerdahl

Stockholm

Sofie är en ambitiös kvinna som har ett gott öga för detaljer och har lätt att ta till sig samt tillämpa nya kunskaper. När Sofie tar sig an någonting arbetar hon engagerat, fokuserat och eftersträvar att leverera mer än det som efterfrågas. Problemlösning är något som Sofie tycker är roligt och utmanande, både enskilt och i grupp. Eftersom Sofie vill ha ett stimulerande och utmanande arbete ser hon Academy som en fantastisk möjlighet till en karriär som Java-utvecklare.

Simon Pellijeff

Stockholm

Simon har en bakgrund inom statsvetenskap och juridik. Efter att ha studerat data- och systemvetenskap vill han fördjupa sig inom mjukvaruutveckling. Hans bakgrund som studiecoach har gett honom stor erfarenhet av att förklara komplicerade koncept på ett förståeligt sätt. Simon ser Academy som en unik möjlighet att få praktisk erfarenhet och fördjupa sina kunskaper inom utveckling. Han tycker om att lösa problem och förbättra system så att de blir mer användarvänliga.

Jakob Nyström

Stockholm

Jakob har en bakgrund inom ekonomi och tog examen från det internationella civilekonomprogrammet vid Linköpings universitet i juni 2017. Ett växande intresse för IT, samt ett tydligt behov av ekonomer med IT-kunskaper på arbetsmarknaden fick honom att söka till denna utmaning. Gränslandet mellan ekonomi och IT är också ett område han kan tänka sig att jobba med i framtiden. Jakob är engagerad, socialt kompetent och lägger stor vikt vid sitt fortsatta lärande.

Erik Lindeborg

Stockholm

Erik har en bakgrund som egenföretagare inom musik, konst och multimedia. Han har arbetat som pianist, skivproducent, filmfotograf och redigerare, med Sverige och Europa som arbetsfält. Han är van att arbeta i projektform, både som deltagare och projektledare. Erik gillar att ta sig an nya utmaningar, jobba hårt samt lära sig de färdigheter som krävs för att utföra uppgiften. Erik har ett stort intresse för det mesta inom IT och ser Academy som en fantastisk möjlighet att ta nästa steg i karriären.

Rasmus Ottosson

Stockholm

Rasmus har en bakgrund inom serviceyrke och har tidigare arbetat som skoförsäljare. Han har även påbörjat en högskoleutbildning vid Linköpings universitet och det var där hans intresse för IT tog fart. Rasmus ser Academy som en möjlighet att utvecklas, utmanas och en chans att lära sig mer om IT. Efter studierna vill Rasmus kombinera sina tidigare kunskaper inom serviceyrket med sina IT-kunskaper för att enklare bryta ned problem och finna optimala lösningar. Rasmus är engagerad, positiv, nyfiken, ambitiös och hjälpsam.

Robin Backman

Stockholm

Robin är en positiv och trevlig kille med hög arbetsmoral som har en bakgrund inom stålindustrin. Han har tidigare arbetat som trådbänksoperatör på Fagersta Stainless AB. Därefter fick han en ny tjänst på företaget som materialman. Eftersom IT är ett stort intresse sökte han till Academy. Han ser utbildningen som en chans till stor personlig utveckling och intressanta utmaningar.

Satu Kaharisto

Stockholm

Satu är orädd, gillar utmaningar och att ta ansvar faller sig naturligt för henne. Som avdelningsansvarig säljare blev hon van att driva olika projekt samt att hålla inspirationsseminarier för kunderna. Under sin tid som webbredaktör blev Satu intresserad av programmering och sökte sig därför till Academys Java-utbildning. Satu utgår alltid från kundernas behov och ser till att leverera resultat över förväntan i allt hon gör. Hon tror starkt på att med rätt attityd och genom att arbeta tillsammans kan man uppnå och överträffa förväntningar. Satu brinner för att hjälpa och inspirera andra.

Håkan Ahlström

Stockholm

Håkan är utbildad ekonom med erfarenhet av redovisning. Han drivs av sin nyfikenhet, är lösningsorienterad och har under många år ägnat tid åt mindre programmeringsprojekt. Med hjälp av Academys koncept ska han nu börja arbeta med det som intresserar honom mest. Håkans erfarenheter inom försäljning och ekonomi, samt programmeringsintresse skapar rätt förutsättningar för att han ska bli framgångsrik även i sin nya roll som IT-konsult.

Maria Sjölin

Stockholm

Med en logopedexamen från Karolinska Institutet är Maria specialist på tal, språk och kommunikation. De senaste åren har hon arbetat med att utreda och behandla barn med språkliga svårigheter, samt stötta och utbilda anhöriga. I sin arbetsroll är hon ansvarstagande, flexibel och trivs med att ha mycket att göra. Maria har lätt att samarbeta med alla typer av människor och är en omtyckt medarbetare. Ett stort intresse för problemlösning samt fallenhet för logik fick Maria att söka sig till programmering och hon ser ljust på sin framtida karriär som IT-konsult.

Oskar Weinreich

Stockholm

Oskar är nyfiken och har många varierande intressen, vilket resulterat i att han axlat olika arbetsroller och även studerat olika högskolekurser. Genom åren har han varit chef för en hemvärnsinsatspluton, studerat biologi, psykologi samt systemvetenskap vid högskolan. Han har även arbetat som läkarassistent och IT-konsult. Oskar har både akademisk samt praktisk erfarenhet av IT och stimuleras av att se hur olika sorters system växer fram och utvecklas, då i synnerhet inom informationsteknik. Academys utbildning är en möjlighet för Oskar att påbörja en ny karriär som utvecklare.

Nadezda Chusova

Stockholm

Nadezda har en studiebakgrund inom finans och statistik vid Stockholms universitet. Men hon har även studerat språk och varit utbytesstudent i Kina under ett år. Under studietiden växte intresset för IT och programmering fram, eftersom problemlösning och kreativt tänkande är något hon brinner för. Efter att ha arbetat flera år i yrkesroller som försäljare, ekonomiassistent och språklärare är hon nu redo att träda in i en ny roll som IT-konsult. Nadezda är målmedveten, nyfiken och drivs av att nå resultat.

Niklas Johansson

Stockholm

Niklas har tidigare arbetat som plåtslagare inom både stora och små projekt. Han har alltid haft en stort intresse för IT och vill nu ta steget från att knacka plåt till att knacka kod istället. Niklas är positiv, glad samt väldigt engagerad i alla projekt han ger sig in i och strävar alltid efter att nå bästa resultat.

Madeleine Karlsson

Stockholm

Madeleine har tidigare arbetat som ekonomiassistent och avtalsadministratör, bland annat på Visma Enterprise AB. Hos Academy har hon nu utvecklat ett starkt intresse för IT. Hon ser utbildningen som en fantastisk chans att få arbeta med spännande människor i en ny och stimulerande miljö. Madeleine är en väldigt positiv, lättlärd och nyfiken person som gärna hjälper till där det behövs. Med en lugn och sansad inställning tar hon sig gärna an nya utmaningar.

Alexander Kruse

Stockholm

Alexander har en kandidatexamen i samhällsvetenskap med en förkärlek för IT. Under sina studier deltog han i ett internationellt utbyte med Kansai Gaidai University i Japan med inriktning international business. I arbetsrollen har Alexander ett öga för detaljer och ett starkt driv att finna samt lösa problem. Detta har finslipats genom erfarenheter inom den svenska och japanska servicebranschen.

Simon Borgmästars

Stockholm

Simon har en bakgrund inom ledarskap samt försäljning och har tidigare arbetat som anläggningschef på Shurgard, där hans förmåga att finna kreativa lösningar på plötsliga problem ofta kom väl till pass. Han har även arbetat som IT-support åt diverse mindre företag samt ideella föreningar. Teknikintresset har alltid funnits där och han gillar att lära sig nya tekniker, som Raspberry Pi och Arduino. Simon ser Academy som en möjlighet att kombinera sin passion för IT med sin sociala förmåga för att bli en bättre problemlösare samt eftertraktad talang på arbetsmarknaden.

Henrik Olsson

Stockholm

Henrik är en nyfiken och påhittig problemlösare som har lätt för att anpassa sig till nya situationer. Med en bakgrund som manager inom logistikbranschen, där han dagligen hanterade kommunikation mellan olika avdelningar, är han van att formulera sig för olika målgrupper. Henrik har erfarenhet av att arbeta i systemutvecklingsprojekt, vilket ledde till att han ville vidareutbilda sig till mjukvaruutvecklare. Via studier på KTH hittade Henrik Academys utbildning där han skaffat sig verktyg och kunskap för att effektivt kunna arbeta med problemlösning inom IT.

Sandra Wikman

Stockholm

Sandra har flera års erfarenhet av försäljning och uppskattar högt tempo. Hon är lösningsorienterad och har alltid haft ett stort IT-intresse. Hon lägger stor vikt vid effektivisering och försöker ofta tänka utanför boxen för att hitta bästa möjliga tillvägagångssätt. Sandra ser Academy som en optimal möjlighet att utvecklas till en riktigt duktig utvecklare och ta nästa steg i karriären.

Java VT18

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet
Lär dig att programmera i Java, ett av världens mest använda programmeringsspråk. Som Java-utvecklare bygger du allt från spel på mobilen till stora affärskritiska system. Detta snabba och säkra språk används inom en rad system, och fler och fler svenska företag behöver IT-konsulter med just Java-kunskaper. Under Academys intensiva 12-veckor program lär du dig förutom programmering även hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

New concept!

This is AW Academy's first Remote JavaScript Bootcamp. As the world changes it's become clear that learning is key for growth and development. That's why we now open up for more people to learn with us. In this Bootcamp you pay a tuition fee and can launch a career with full flexibility outside our network.

Lämna din ansökan senast:

Last day to apply:

2018-01-19

Examen:

Graduation:

Start:

2018-05-04

2018-02-12

Utbildningens innehåll i korthet:

• Hur du sätter upp din egna utvecklingsmiljö

• Versionshantering med Git och GitHub

• Introduktion till programmering i Java

• Datastrukturer och algoritmer

• Objektorienterad programmering (OOP)

• JVM och Java-plattformen

• Introduktion till Databaser och SQL samt kopplingen till Java

• Introduktion till webbutveckling inklusive HTTP, HTML, JavaScript, CSS

Om utbildningen

Att lära sig systemutveckling och programspråk är inte gjort i en handvändning. Vi är dock övertygade om att det är möjligt att göra på 12 veckor med rätt verktyg, och vårt stöd. Mot denna bakgrund har vi tagit fram ett unikt utbildningsprogram där du förutom programmering även får lära dig hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

Vi vet att lärarledd utbildning är det bästa sättet att verkligen lära sig att programmera på. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga konsulter. Både som individer och i grupp. Men att bli en framgångsrik konsult inom IT kräver också mer än den tekniska kompetens du får, därför kommer du också att få lära dig kommunikation, konsultmässighet, projektledning och agila metoder. I slutet av utbildningsperioden kommer du inte bara ha en fin utbildning på pappret och ett stort nätverk inom branschen, utan även din egen portfolio att visa alla framtida arbetsgivare.

Utbildningen bedrivs på svenska, det är därför ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen.

Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi erbjuder alla deltagare som fullföljer utbildningen en fast anställning som IT-konsult med uppdrag via Academic Work.

Om programspråket och plattformen

Java är ett av världens mest använda programmeringsspråk och finns i allt från spel på mobilen, i superdatorer till stora affärskritiska system inom exempelvis bank och försäkring. Det är objektorienterat och plattformsoberoende vilket gör att många företag använder det för olika typer av mjukvarusystem. Java marknadsförs som snabbt, säkert och tillförlitligt.

Hur söker jag?

Vår rekryterings­process fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att lära dig programmering på 12 veckor, gör testen här. Samtliga jobbannonser för respektive stad hittar du hos Academic Work.

Var kan jag jobba?

Efter utbildningen kan du jobba i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Linköping,  Örebro/Karlstad eller Jönköping. Placeringen väljer du i sista steget i rekryteringsprocessen.

Lärare

Huvudlärare - Andreas Olsson

Assisterande lärare - Andreas Pettersson

Genom Academy har en helt ny värld öppnat sig och jag har fått möjligheten att träffa fantastiska kollegor. Under tre intensiva månader på Academy har jag lärt mig att tänka och analysera problem på ett helt nytt sätt. För mig är det här bara början på resan och jag kommer att ta med mig all kunskap jag har fått och fortsätta att utvecklas.
Takten man lärde sig saker på var riktigt brant, speciellt om man jämför med universitetstiden. Pedagogiken var verkligen utformad för människor som lär sig fort, vilket jag fann väldigt stimulerande för min inlärning. Samtidigt får man inte glömma allt omkring, alla härliga klasskamrater med spännande bakgrunder och vilka infallsvinklar det gav på problemlösningen, det fina och fräscha lokalerna och lärarna och personalen på Academy som verkligen var rätt personer på rätt plats!
Jag är glad att det finns den här möjligheten att byta karriär på bara 12 veckor. Jag har redan gått en lång utbildning och jobbat, men ville gärna ändra inriktning till systemutveckling. Alla som kommer in på Academy är motiverade och nyfikna och det gör att stämningen på utbildningen blir väldigt god.