Gör urvalstesterna nu

Konsulter från 

Java HT18

Henrik Johansson

Stockholm

Henrik har en masterexamen i fysik från Lunds universitet. Under studietiden har han utvecklat sin problemlösningsförmåga och införskaffat stabila grundkunskaper inom programmering. Henrik har ett stort teknikintresse och brinner för kontinuerligt lärande, personlig utveckling och kunskapsdelning. I sin yrkesroll är han strukturerad, metodisk och effektiv. Vid sidan av studierna arbetade han som lärarvikarie och studiecoach på högstadie- och gymnasienivå, vilket stärkt hans förmåga att kommunicera sina kunskaper samt idéer på ett lättförståeligt sätt.

Welid Ketab

Stockholm

Welid har en bakgrund som företags- och nationalekonom. Han har arbetat många år inom bank samt finans, senast som utredare för Nordea. Sedan gymnasietiden har han intresserat sig för programmering och IT, ett intresse som förstärktes ytterligare när han studerade dataanalys på Stockholms universitet. I arbetet som utredare upptäckte han hur mycket IT genomsyrade hans dagliga arbete. Då sökte han sig till Academy. Welid är en engagerad problemlösare som alltid vill utvecklas. Han ser fram emot rollen som IT-konsult och tar med sig en bred samt värdeskapande erfarenhet från finansbranschen.

Patrik Meijer

Stockholm

Patrik är utbildad arkeolog och har även arbetat inom lager samt logistik. Patrik har tidigare varit regionsansvarig för Artmove i Göteborg och har även arbetat som arkeolog. Intresset för IT har funnits sedan barnsben och han ser Academy som en möjlighet att utveckla denna hobby till en karriär. Att ta ansvar för sina handlingar är en viktig grund att stå på enligt Patrik och det visar sig i en bättre arbetsmiljö. På fritiden är natur och friluftsliv en viktig del i Patriks liv. På vintrarna är skidåkning det stora kallet och på sommaren lockar fisket och fjälltopparna.

Mikael Wall

Stockholm

Mikael har tidigare arbetat som skadereglerare samt kundtjänstmedarbetare inom teknik. Han har genom dessa arbeten utvecklat goda kunskaper inom problemlösning och lagarbete. Mikael har ett stort intresse för teknik. Han trivs mycket bra med att möta nya människor och bygga relationer. I rollen som IT-konsult får han möjlighet att kombinera sina tekniska och sociala förmågor.

Te Hung Tseng

Stockholm

Te Hung har erfarenhet av Java då han studerat elektroteknik vid Lunds universitet. Utbildningen inkluderade även grundkunskaper inom python, assembler och mathlab. Han har också haft kurser inom dator- och telekommunikation, nätverksanalys, kryptologi och projektarbeten. Te Hung ägnade många studietimmar åt att programmera vilket gjorde honom nyfiken på IT-branschen. Te Hung vill bidra med sina kunskaper för att effektivt lösa problem men även utveckla sig själv för att ta sig an arbetsuppgifter på ett produktivt sätt. Som person är han utåtriktad, flexibel, stresstålig och samarbetsvillig.

Albin Sjödin Persson

Stockholm

Albin har en kandidatexamen i ekonomi med inriktning marknadsföring och har tidigare arbetat som chef på Abercrombie & Fitch. Som person är Albin positiv, ansvarstagande, nyfiken och utåtriktad. IT-intresset tog fart när han drev spelservrar och forum redan som tonåring. Sedan växte det sig starkare genom arbetslivet där han strävade efter effektivisering och därmed blev superuser på olika arbetsplatser. Albin ser Academy som en spännande chans att få kombinera sin förståelse för affärsverksamheter med sina nyförvärvade IT-kunskaper för en karriär som junior Java-utvecklare.

Jonas Sandal

Stockholm

Jonas är i grunden socionom och van att arbeta lösningsfokuserat, både självständigt men även inom större nätverk. Att arbeta utifrån kundens önskemål och behov faller honom därför naturligt. Som teknikcoach på sin förra arbetsplats upplevde Jonas mötet mellan teknik samt användare, vilket väckte hans intresse för IT och programmering. På Academy kan Jonas förvärva IT-kunskaper som han, tillsammans med sina tidigare erfarenheter, vill använda för att utveckla individuellt anpassade problemlösningar. Jonas pratar svenska, engelska och tyska flytande. Som person är han driven och positiv.

Therese Andersson

Stockholm

Med dubbla kandidatexamen i informatik samt media och kommunikation har Therese en bred grund. Efter utbildningen jobbade hon som fullstack webbprogrammerare och utvecklade mjukvara till Svenska och Norska Rallyt. Therese blev därefter professionell gamer och reste runt i världen på spelturneringar och techmässor. Efter avslutad esport-karriär startade hon eget företag och jobbade som redigerare för bland andra SVT, Discovery och två Olympiska spel. Therese drivs av att utvecklas och lära sig nya saker och ser Academy som en fantastik möjlighet att få jobba med logisk problemlösning.

Daniela Nordlund

Stockholm

Daniela har en tandläkarexamen från Karolinska Institutet. Hon har även studerat kompletterande kurser inom vetenskapsteori, forskningsmetodik och kemi. Förutom sin yrkeserfarenhet som tandläkare har Daniela även haft en arbetsledande position inom kolloverksamhet för barn och ungdomar med utvecklingsstörningar där hon även arbetat som kolloledare. Daniela har vanan att träffa olika slags människor och trivs bäst när hon arbetar i team mot ett gemensamt mål. Med god social kompetens och fokus på problemlösning ser Daniela fram emot att arbeta inom IT.

Geraldine Yactayo

Stockholm

Geraldine har genom sina studier i datavetenskap på Uppsala universitet utvecklat goda programmeringskunskaper och en starka problemlösningsförmåga. Hennes studentengagemang har bidragit till att hon fullföljt olika grupprojekt, från planeringsstadiet till genomförande. Detta i kombination med tidigare arbetserfarenhet inom detaljhandeln har resulterat i en god känsla för kundservice och stark samarbetsförmåga. Geraldine ser Academy som en plattform där hon kan utmana sig själv och vidareutveckla sina tekniska samt sociala kompetenser för att bli en vass IT-konsult.

Nina Lestrup

Stockholm

Nina har en bakgrund inom restaurangbranschen, ett arbete som utvecklat hennes färdigheter inom flexibilitet och stresstålighet. Parallellt med arbetet har hon studerat språk, litteratur, idéhistoria och teknik. Studier inom kemi och fysik gjorde att hon utvecklade ett intresse för IT. Enkel programmering av processer var en fascinerande del av utbildningen och drömmen om att lära sig mer väcktes. Nina är analytisk, positiv och hängiven. Hon ser Academy som en möjlighet att få verka inom en variationsrik framtid där IT utgör en självklar del.

Björn Persson

Stockholm

Björn har en byggingenjörsexamen med inriktning konstruktionsberäkningar. Han har tidigare arbetat som projektledare och som konsulterande byggledare inom telekom. Där lärde han sig vikten av effektiv kommunikation. Som person är Björn noggrann och han lägger stort fokus på att slutprodukten ska bli så bra som möjligt. Genom att experimentera i Java hittade han Academy och såg en möjlighet att kombinera arbetet med sin hobby. Kunskaperna inom konstruktionsberäkningar och projektledning har resulterat i en bredare syn inom problemlösning, vilket han tar med sig i rollen som IT-konsult.

Lina Siksjö

Stockholm

Lina är utbildad journalist och har som fotograf för Aftonbladets räkning tagit bilder på allt ifrån Barack Obama till Melodifestivalen. Nyligen ansvarade hon för uppbyggnaden av en videocontentorganisation på en av landets största kommunikationsavdelningar. Hon har även projektlett stora kommunikationsinsatser. När Lina deltog i utvecklingen av livesändningsutrustning till Nikons kameror väcktes intresset för programmering. Nu vill hon satsa på det fullt ut. Linas problemlösningsförmåga och stora nyfikenhet kommer väl till pass i rollen som IT-konsult.

Rikard Jalex

Stockholm

Rikard har en bakgrund inom försäljning då han har arbetat som butikschef och säljledare på Stadium. Han har även studerat Sport Management med inriktning företagsekonomi och marknadsföring på Örebro universitet. Rikard har under sin yrkeskarriär utvecklats till en riktig lagspelare och han bidrar aktivt till en positiv arbetsmiljö. I sin yrkeskarriär har även IT-intresset vuxit fram och han ser fram emot att ge sig in i en bransch som är i ständig förändring och där han får utmanas och utvecklas.

Hamid Erfani

Stockholm

Hamid är en YH-utbildad mjukvarutestare med ett stort intresse för IT och ny teknik. Under det senaste året har han arbetat nära utvecklare, vilket gjort honom ännu mer intresserad av en framtid inom IT-branschen. Han sökte sig till Academy för att fördjupa sina kunskaper och snabbt komma tillbaka ut i arbetslivet. Hamid trivs med struktur i sitt arbete, är tålmodig och gillar att lösa problem.

Viktor Gustafsson

Stockholm

Viktor har en bakgrund inom digital marknadskommunikation. Senast arbetade han för YouPic, en av Sveriges snabbast växande media startups. Genom olika digitala projekt utvecklade Viktor sin problemlösningsförmåga samtidigt som intresset för programmering växte. Viktor har även arbetat inom detaljhandel, transport-, hotell- och restaurangbranschen. Tack vare arbete och studier utomlands har han utvecklat goda språkkunskaper i spanska samt engelska. Som IT-konsult vill Viktor bidra med teknisk kompetens, effektiva lösningar, god service och stort engagemang.

Kherota Roil Beto

Stockholm

Kherotas IT-intresse tog fart när hon som tonåring skapade en egen blogg. IT-kunskaperna fördjupades genom en Bosch-utbildning som gick ut på att undersöka olika menyer och funktioner i programvaran KTS. Kherota ser Academy som en spännande möjlighet att utveckla en ny karriär som junior Java-utvecklare. Som person är Kherota aktiv och positiv. På fritiden ägnar hon sig gärna åt konst och design, då får hon utlopp för sin kreativitet och fantasi.

Louise Hollingworth

Stockholm

Louise har en lärarexamen från Örebro universitet samt en kvalificerad yrkeshögskoleexamen inom sälj och marknadsföring. Louises yrkesroller har de senaste tio åren genomsyrats av ansvar och ledarskap. Hon är en pedagogisk, projektledande och lösningsorienterad person som kännetecknas av sin målmedvetenhet att alltid skapa optimala förbättringar. Genom sin nyfikenhet och goda samarbetsförmåga bidrar hon till en positiv arbetsmiljö. Att ge sig in i IT-branschen var precis den utmaning hon väntat på, en bransch som befinner sig i ständig förändring passar henne perfekt

Johan Mackegård

Stockholm

Johan har via studier på Medieinstitutet i Stockholm samt genom självstudier lärt sig C#, Sharepoint, Office365 samt webbdesign/implementering/deployment (HTML, JavaScript, CSS, WordPress). Han är en positiv, social och noggrann person som gärna arbetar i team. Han drivs av att ständigt utvecklas genom utbildning via webbseminarium samt Youtube, studielitteratur och egna PC-övningar. Johan ser Academys utbildning som en möjlighet att bli en fulländad Java-utvecklare och systemdesigner som hjälper kunden att finna de optimala lösningarna.

William Skoglycke

Stockholm

William har över tio års erfarenhet inom sälj, service och ledarskap. Han har jobbat både strategiskt och operativt inom food tech samt nära kund i sin egen matvarubutik. William drivs av att leverera bästa möjliga service. Han har ett stort teknikintresse och målet är att bli tech lead i en nära framtid. Under sin tid som KAM och säljchef i en start-up fick han god inblick i den snabbrörliga och utvecklande tech-branschen. Dessa tidigare erfarenheter samt utbildningen på Academy ger honom nu möjlighet att förverkliga drömmen om att bli utvecklare

Java HT18

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet
Vill du rivstarta din karriär inom IT och lära dig programmera? Lär dig programmeringsspråket Java med vårt 12 veckors Accelerated Learning Program som ger dig alla verktyg du behöver för att bli en duktig IT-konsult, dessutom garanterar vi dig en tillsvidareanställning efter examen! Som Java-utvecklare bygger du allt från spel på mobilen till stora affärskritiska system. Java används inom en rad system, och fler och fler företag behöver IT-konsulter med just Java-kunskaper.

New concept!

This is AW Academy's first Remote JavaScript Bootcamp. As the world changes it's become clear that learning is key for growth and development. That's why we now open up for more people to learn with us. In this Bootcamp you pay a tuition fee and can launch a career with full flexibility outside our network.

Lämna din ansökan senast:

Last day to apply:

2018-09-30

Examen:

Graduation:

Start:

2019-01-18

2018-10-15

Juluppehåll: v.52-1

Utbildningens innehåll i korthet:

• Versionshantering med Git och GitHub

• Introduktion till programmering i Java

• Datastrukturer och algoritmer

• Objektorienterad programmering (OOP)

• JVM och Java-plattformen

• Introduktion till Databaser och SQL samt kopplingen till Java

• Introduktion till webbutveckling inklusive HTTP, HTML, JavaScript, CSS

Om utbildningen

Att lära sig systemutveckling och programspråk är inte gjort i en
handvändning. Vi är dock övertygade om att det är möjligt att göra på 12 veckor
med rätt verktyg, och vårt stöd. Mot denna bakgrund har vi tagit fram ett unikt
utbildningsprogram där du förutom programmering även får lära dig hur du blir
en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

Vi vet att lärarledd utbildning är det bästa sättet att verkligen lära sig
att programmera på. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats
varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga konsulter. Både som
individer och i grupp. Men att bli en framgångsrik konsult inom IT kräver också
mer än den tekniska kompetens du får, därför kommer du också att få lära dig
kommunikation, konsultmässighet, projektledning och agila metoder. I slutet av
utbildningsperioden kommer du inte bara ha en fin utbildning på pappret och ett
stort nätverk inom branschen, utan även din egen portfolio att visa framtida
arbetsgivare.

Utbildningen bedrivs på svenska, det är därför ett krav att du behärskar
det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen.

Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi
erbjuder alla deltagare som fullföljer utbildningen en fast anställning som
IT-konsult med uppdrag via Academic Work.

Om programspråket och
plattformen

Java är ett av världens mest använda programmeringsspråk och finns i allt
från spel på mobilen, i superdatorer till stora affärskritiska system inom
exempelvis bank och försäkring. Det är objektorienterat, plattformsoberoende
och har bra prestanda vilket gör att språket har ett brett användningsområde
och många företag använder det för att bland annat utveckla mjukvarusystem,
bygga plattformar och appar.

Hur söker jag?

Vår rekryterings­process fokuserar uteslutande på individens förmågor,
egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte
vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du
har vad som krävs för att lära dig programmering på 12 veckor,
. Samtliga jobbannonser för respektive stad hittar du hos Academic
Work.

Takten man lärde sig saker på var riktigt brant, speciellt om man jämför med universitetstiden. Pedagogiken var verkligen utformad för människor som lär sig fort, vilket jag fann väldigt stimulerande för min inlärning. Samtidigt får man inte glömma allt omkring, alla härliga klasskamrater med spännande bakgrunder och vilka infallsvinklar det gav på problemlösningen, det fina och fräscha lokalerna och lärarna och personalen på Academy som verkligen var rätt personer på rätt plats!
I den här branschen är man i konstant lärande så övergången från skola till arbete känns verkligen som en flytande gräns. Jag ser fram emot att fortsätta den här resan.
Genom Academy har en helt ny värld öppnat sig och jag har fått möjligheten att träffa fantastiska kollegor. Under tre intensiva månader på Academy har jag lärt mig att tänka och analysera problem på ett helt nytt sätt. För mig är det här bara början på resan och jag kommer att ta med mig all kunskap jag har fått och fortsätta att utvecklas.