Gör testet

Konsulter från 

JavaScript sommar18

Anton Bergqvist

Stockholm

Anton har en bakgrund som maskiningenjör med specialisering inom produktutveckling. Under utbildningen jobbade han med alla stadier av produktutveckling, från idé till konstruktion, ekonomi och färdig produkt. Anton vill utnyttja sina införskaffade kunskaper och tänker att dessa kommer vara till stor nytta i en roll inom IT. Anton är strukturerad, engagerad och har lätt att skapa kontakter. Han är bra på att läsa av människor och därmed anpassa sig till vad gruppen behöver. Han trivs både i ledande och stödjande roller.

Marie Flem Honningdalnes

Stockholm

Marie är utbildad inom marknadsföring med en kandidatexamen i International Business. Hon har arbetslivserfarenhet från finansbranschen, primärt inom betalningstjänster för e-handel. Marie har även arbetat som kategoriansvarig hos Adlibris, en av Sveriges största e-handlare. Med bakgrund från såväl den norska som svenska arbetsmarknaden har hon stor erfarenhet av samarbeten över flera länder, avdelningar och kulturer. Tack vare arbetet inom e-handel utvecklade Marie intresse för programmering. Som IT-konsult vill hon kombinera sin kommersiella erfarenhet med sina nya tekniska kunskaper.

Peder Auvinen

Stockholm

Peder har en bakgrund inom rekrytering och kompetensförsörjning, senast i rollen som konsultchef. Han har tidigare studerat Fastighet och finans vid Kungliga Tekniska högskolan. Med ett stort intresse för teknik och IT har Peder sökt sig till Academy för att påbörja sin nya karriär inom IT. Som person är han prestigelös och social vilket har visats i arbetslivet genom att han snabbt kommer in i arbetsgrupper och hittar sin roll och blir effektiv. Peder gillar att jobba med problemlösning och drivs av att jobba mot deadlines som han möter genom att ha ett strukturerat arbetssätt.

Karin Berglind

Stockholm

Karin är en fokuserad problemlösare med lång bakgrund inom retail som nu har bytt bana för att söka nya utmaningar i en bransch där det finns goda möjligheter att utvecklas. Hon har tidigare haft ledande positioner och drivit både stora förändringar samt dagliga optimeringar. Det finns alltid något att förbättra, stort som smått. Utbildningen blir startskottet för en ny karriär där tidigare erfarenheter kompletteras med ny teknisk förståelse för att ta sig an nya roller. Karin är driven, kreativ och ser fram emot att jobba i team där många kompetenser möts.

Felix Hägglund Wennergren

Stockholm

Felix har en kandidatexamen i möbeldesign från Buckinghamshire New University. Han har ägnat de senaste åren åt produktutveckling inom WASH med fokus på sanitetslösningar för slumområden och flyktingläger. Utöver produktutveckling och projektledning har Felix erfarenhet av produktion och tillverkning. Han har bland annat satt upp produktionslinjer i Sverige, Tyskland och Kenya. Intresset för programmering växte när han agerade webbutvecklare vid behov i tidigare tjänster. Efter att ha knackat kod om kvällarna under en längre tid bestämde han sig för att ta steget in i en ny karriär.

Kajsa Stoll Kuroczik

Stockholm

Kajsa har en kandidatexamen i digitala kulturer och har tidigare arbetat inom kommunikation samt projektledning. Under sin studietid vid Lunds universitet har hon engagerat sig ideellt och ansvarade då för olika digitala plattformar vilket gjorde att hon fick blodad tand för webbutveckling och programmering. Hennes tidigare erfarenheter från både utbildning och ideella engagemang är ett bra komplement till den nyvunna kunskapen från Academy. Kajsa är en positiv person som trivs med att arbeta i team och gillar att hitta kreativa samt effektiva problemlösningar.

Malcolm Horal

Stockholm

Malcolm är JavaScript-utvecklare och har en examen i teknisk fysik från LTH. Han har forskat och arbetat på universitet samt företag runt om i världen. Han har en bred kunskap inom matematik, teknik, fysik och behärskar en handfull olika programmeringsspråk. I rollen som utvecklare vill han komplettera sin nuvarande förmåga att hantera data och lösa problem med att skapa funktionella och effektiva webbtjänster samt applikationer tillsammans med andra.

Lina Pajala

Stockholm

Lina har en bakgrund inom företagsekonomi och har under sina studier vid Uppsala universitet inriktat sig mot management, kommunikation och IT. Det var genom studierna intresset för IT växte. Lina har arbetat med administration av masterdata på Menigos inköpsavdelning där hon även deltog i projekt inom digitalisering av manuella processer. Efter utbildningen vill hon kombinera förståelsen för verksamhetsprocesser med de nyförvärvade IT-kunskaperna för att kunna arbeta med problemlösning och processutveckling. Lina är nyfiken, ansvarstagande och eftersträvar att hela tiden utvecklas.

Kajsa Lindholm

Stockholm

Kajsa har en bakgrund som högstadielärare i matematik och svenska, med viss erfarenhet av SFI. Hon har ett specialpedagogiskt intresse och har arbetat med analfabeter, språkstörningar, NPF och andra typer av särskilda behov under hela sin tid i skolans värld. Intresset för tydliga, intuitiva hjälpmedel har fört in Kajsa på IT och hon hoppas att i sin roll som konsult kunna bidra till att göra det både mer tillgängligt för de som finner det utmanande, och till högre funktionalitet för mer avancerade användare.

Jens Filipsson

Stockholm

Jens har efter sin utbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm arbetat professionellt som frilansande saxofonist i tio år, såväl i Sverige som internationellt. Han har turnerat med välkända artister, arbetat med studioinspelningar och konserter. Han drivs av att ständigt utvecklas och håller sig alltid uppdaterad på det senaste inom teknikens värld. Vid sidan av musiken har webbutveckling alltid varit ett starkt komplement och Jens har genom åren drivit mängder av hemsidor, på senare år gärna med WordPress som grund. Sin första hemsida byggde han redan 1996.

Jens Nordström

Stockholm

Jens har en lång bakgrund inom B2B-försäljning, där han även haft större ansvar för företags ekonomi och administration. Att förstå människors behov, organisera och problemlösa är drivkrafter som fått Jens att rikta in sig mot ett mer kreativt yrke och efter ett års studerande samt ett internship inom utveckling beslutade han sig för att satsa på en karriär inom IT.

Daniel Malvi

Stockholm

Daniel har över tio års erfarenhet från detaljhandeln. Han började som säljare, för att sedan avancera till butikschef och därefter axlade han rollen som operativ inköpare. Denna resa har gjort att han skaffat sig mycket god kunskap om hela flödet i en affärsverksamhet - från produktion till slutkund. Hans öga för detaljer samt förmåga att identifiera brister och förbättringar i olika processer har utvecklat intresset för programmering. Efter utbildningen vill Daniel arbeta med att utveckla lösningar i en IT-bransch där kraven på användarvänlighet och effektivitet konstant ökar.

Carl-Axel Hallgren

Stockholm

Carl-Axel har en bakgrund som civilekonom inom bankvärlden. Tidigare arbetade han på Nordea. Han har länge varit mycket intresserad av IT och teknik och väljer nu att fördjupa sig inom JavaScript genom utbildningen på Academy. Effektiva inlärningsprocesser är något han uppskattar vilket gör att utbildningen inom accelerated learning är en bra matchning. Carl-Axel har en passion för kunskap samt personligt lärande för att kunna prestera på topp, både individuellt och för sin arbetsgivare. I en IT-bransch som är i ständig förändring är det en egenskap som är av stor vikt.

Felipe Nyström

Stockholm

Med examen i både socialantropologi och journalistik har Felipe en förmåga att förstå och kommunicera med olika slags människor. Nyfikenheten är hans främsta drivkraft och han är därför inte rädd för nya utmaningar. Felipe har en gedigen bakgrund inom media med filmredigering, inslagsproduktion samt animation som spetskompetens. Han utvecklas bäst tillsammans med andra vilket gör honom till en lagspelare och en lojal arbetskamrat. Webbutveckling ser han som nästa steg i sin digitala utveckling och med sin breda kompetens är han en stark kandidat för framtida arbetsgivare.

Jeremias Hillerberg

Stockholm

Jeremias har arbetat på AcademicWork sedan 2016 och har erfarenhet från ett flertal olika uppdrag och roller. Senast kommer han från en tjänst som systemtestare på mobiloperatören Tre. I utbildningsbagaget har Jeremias några terminer från juristprogrammet i Lund samt enskilda kurser i retorik, webbutveckling, interaktionsdesign och datavetenskap. Jeremias ser Academy som en spännande möjlighet att ta ett ordentligt kliv in i utvecklingsvärlden, och - utrustad med de senaste verktygen och metoderna - skapa mjukvara och användarupplevelser i världsklass.

Ellinor Carlstedt

Stockholm

Ellinor är personalvetare med examen från Stockholms universitet. Under åren på Gröna Lunds HR-avdelning väcktes intresset för hur IT-lösningar kan förenkla administrativa processer. Ellinor kan konsten att arbeta effektivt utan att tumma på sitt sinne för detaljer. Hon drivs av att alltid nå högsta kvalitet på sitt arbete och trivs bäst i ett team där allas kompetenser kommer till nytta. Hon ser Academy som ett avstamp mot en framtidsbransch och vill använda sina nya kompetenser till att skapa användarvänliga och smarta lösningar.

Denizhan Kilic

Stockholm

Denizhan är en aspirerande programvaruutvecklare som för närvarande utbildar sig till JavaScript frontend/backend programmerare. Han strävar efter att kunna bygga webbplatser som gör underbara och magiska saker som gör både användarna och arbetsgivarna glada.

Igor Semiz

Stockholm

Igor har en bakgrund som civilekonom med inriktning finansiell riskhantering och företagsvärdering. Han har tidigare arbetat som amanuens vid Linköpings universitet. Under studietiden arbetade han med portföljförvaltning där han flitigt arbetade med Excel och VBA, vilket ledde till ett växande intresse för IT. Igor är en social och positiv person som efter utbildningen vill kombinera förståelsen för affärsverksamheter med sina IT-kunskaper för att kunna vässa sina kompetenser inom utveckling samt problemlösning.

Marcus Hong

Stockholm

Marcus har läst till civilingenjör inom molekylär bioteknik. Under sin utbildning har han varit engagerad i ett flertal webbrelaterade projekt både för föreningar och tävlingar, vilket lett till ett ökat intresse för IT. Utbildningen har givit honom goda erfarenheter av problemlösning och logisk tänkande. Efter utbildningen har Marcus arbetat med antibiotikaforskning, ett område som kräver noggrannhet och fokus. Marcus har länge haft ett stort teknikintresse och ser nu fram emot att nyttja sina tidigare erfarenheter som blivande IT-konsult.

Sebastian Sandqvist

Stockholm

Sebastian har många års erfarenhet från telekombranschen där han började arbeta som kundansvarig och sedan coach/utbildare. Detta efter att ha visat ett brinnande intresse för problemlösning. Därefter befordrades han till gruppchef där han hade resultatansvar för ca. 20 personer. Sebastians arbetslivserfarenhet samt hans intresse för teknik och kreativitet gör att det känns naturligt för honom att arbeta inom IT, med inriktning på front-end-programmering. Hos Academy får han utveckla teknikintresset och använda sina tidigare erfarenheter för att leverera kreativa lösningar av högsta kvalitet.

Johannes Ljungberg

Stockholm

Johannes har ett stort intresse för försäljning och digital kommunikation. Han har tidigare arbetat med försäljning i pilotprojekt för Telenor och med marknadsföring för Svensk-Amerikanska Handelskammaren i Washington D.C. Johannes har en kandidatexamen i Grafisk Design & Kommunikation vid Linköpings universitet. Han har också läst Art Direction vid Berghs School of Communication. Johannes är väldigt nyfiken och brinner för att hela tiden utvecklas samt lära sig nya saker, både inom karriär och privatliv.

Gustav Strid

Stockholm

Gustav har en bakgrund som elektriker och serviceingenjör. Han har tidigare arbetat med programmering och driftsättning av fastighetsautomation. Han har ett stort teknikintresse och gillar att arbeta med nya tekniker för att lösa problem. Under sin studietid vid Örebro universitet inriktade han sig på programmering inom det systemvetenskapliga programmet. Gustav ser Academy som en spännande möjlighet att byta bransch. Efter utbildningen vill han kombinera sina tidigare kunskaper med sin IT-kompetens för att skapa effektiva lösningar.

JavaScript sommar18

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet
Vi lanserar vår första intensivutbildning inom JavaScript på Academy Campus i Stockholm! Gillar du webb, är nyfiken på IT-branschen och vill lära dig programmering på 12 veckor? Sök då in till vårt senaste program, efter examen kan du jobba som webbutvecklare inom en mängd olika fält.

Lämna din ansökan senast:

2018-05-13

Examen:

Start:

2018-09-14

2018-06-11

Utbildningsuppehåll v. 30-31

Om Utbildningen

Lär dig att programmera i JavaScript, ett av världens mest populära programmeringsspråk. Fler och fler företag efterfrågar kompetens inom webbutveckling och JavaScript. Därför lanserar vi nu ett helt nytt program på Academy, där du förutom att lära dig programmering även kommer få insikt och verktyg för hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

Utbildningsinnehåll i korthet

  • ‍Introduktion till webbutveckling inklusive HTML 5, JavaScript, CSS 3
  • Hur du sätter upp din egna utvecklingsmiljö för webbutveckling med NodeJS
  • Användarvänlighet och UX
  • Introduktion till front-end biblioteket Bootstrap
  • JavaScript-ramverken Angular och React
  • Introduktion till språket SQL för arbete med relationsdatabaser och NoSQL-databasen MongoDB
  • Webbteknologier som AJAX och dataformatet JSON
  • Hur man skapar och använder REST API:er till webbtjänster
  • Arbeta agilt i team efter den agila utvecklingsmetoden SCRUM

Så fungerar antagningen

Vi söker dig som är nyfiken på IT-branschen, har en logisk problemlösningsförmåga och är redo att byta karriär under en intensiv 12 veckorsperiod. Academy är öppen för alla över 18 år att söka oavsett tidigare bakgrund. Motivation och drivkraft är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som blir antagna. Vi söker kandidater som är motiverade och ambitiösa och har förmågan att snabbt ta till sig kunskap.

Vår rekryteringsprocess fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att lära dig programmering på 12 veckor, gör testen här. Jobbannonsen i sin helhet hittar på hos Academic Work.

Intensivutbildning med garanterad tillsvidareanställning

Att lära sig webbutveckling och programspråk är inte gjort i en handvändning. Vi är dock övertygade om att det är möjligt att göra på 12 veckor med rätt verktyg och vårt stöd. Mot denna bakgrund har vi tagit fram ett nytt utbildningsprogram där du förutom programmering även får lära dig hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

Vi vet att lärarledd utbildning är det bästa sättet att verkligen lära sig att programmera på. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga konsulter. Både som individer och i grupp. Men att bli en framgångsrik konsult inom IT kräver också mer än den tekniska kompetens du får, därför kommer du också att få lära dig kommunikation, konsultmässighet, projektledning och agila metoder. I slutet av utbildningsperioden kommer du ha rätt verktyg för att starta din nya karriär som junior IT-konsult, ett stort nätverk inom branschen och även din egen portfolio att visa framtida arbetsgivare.

Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi erbjuder alla deltagare som fullföljer utbildningen en garanterad tillsvidareanställning som IT-konsult med uppdrag via Academic Work.

Utbildningsplats

Utbildningen bedrivs på Academy i Kista, på svenska, det är därför ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen. Du kan välja att efter examen jobba i följande städer; Stockholm, Göteborg, Linköping, Örebro, Malmö eller Umeå. Detta väljer du i sista steget i ansökningsprocessen.

Om JavaScript

JavaScript är ett av världens mest populära programmeringsspråk och används för att bygga webbsidor och andra digitala produkter som exempelvis videospel. Tillsammans med HTML och CSS utgör JavaScript grunden i hur man utvecklar för webben. Det används för att göra hemsidor interaktiva och stöds av samtliga moderna webb browsers. Genom att lära sig JavaScript möjliggör du för en ny karriär inom webb och kan jobba med att bl.a. utveckla användarupplevelsen för webbtjänster och skapa kreativa, snygga gränssnitt.

Min tid på Academy har varit de mest intensiva veckorna i mitt liv, men jag ångrar inte en sekund! Under 12 veckor har jag inte bara lärt mig ett helt nytt programmeringsspråk, jag har också blivit bättre på samarbete, att be om hjälp och att hjälpa andra. Dessutom har jag träffat många nya människor med olika bakgrunder och gemensamma mål - en perfekt erfarenhet för att fortsätta i rollen som IT-konsult.
Jag har alltid haft ytlig kontakt med IT-branschen, och utifrån en vilja att jobba mer med matematisk problemlösning sökte jag mig till programmering. Som utbildad lärare kände jag mig trygg i att välja Academys koncept, och det har verkligen levererat! Att tillsammans med en ambitiös klass få chansen att lära av både lärare och varandras skilda bakgrunder har varit fantastiskt roligt, och jag ser fram emot att komma ut på uppdrag och både få tillämpa det jag lärt mig hos Academy, och få fortsätta utvecklas i rollen som utvecklare.