Gör testet

Konsulter från 

Linköping Academy C/C++

Robert Larsson

Stockholm

Robert är utbildad civilekonom med inriktning marknadsföring och internationell handel. Robert har studerat tre år i Australien och därefter på Handelshögskolan i Göteborg. Han har arbetat som inköpare samt med logistik i en internationell miljö där han sysslat med både operativa och strategiska frågor. Robert gillar att arbeta med människor och utveckla samt förbättra processer. Han tycker om att använda sin kreativitet på ett entreprenöriellt sätt. Robert är intresserad av ny teknik samt att ständigt utveckla sig själv och han ser fram emot att arbeta som IT-konsult.

Omar Hussain Fawzi

Stockholm

Omar har en bakgrund inom IT och vibrationsteknik. Under sina studier har Omar skaffat sig goda kunskaper inom signalbehandling och programmering. Tidigare har han arbetat med tillverkning av vibrationsmätningsinstrument samt viss programmering, vilket ledde till ett växande intresse för IT. Omar ser Academy som en möjlighet att fördjupa sig inom programmering av inbyggda system. Målet är att skaffa sig en bra grund för att bli en professionell utvecklare. Omar är positiv, social, energisk, ansvarsfull och brinner för att ständigt lära sig nya saker.

Christoffer Palm

Stockholm

Christoffer studerade dataprogrammet med inriktning nätverksteknik vid Jönköpings tekniska högskola och har en bakgrund inom server- och nätverksdrift. Han har tidigare arbetat som systemtekniker på Habo kommun. Christoffer är en fokuserad och vetgirig person med stark drivkraft samt hög social kompetens. Han ser Academy som en möjlighet att få utveckla djupare förståelse för IT-system och skaffa sig en bredare kompetens i sitt yrkesutövande. Efter utbildningen vill Christoffer använda sina kombinerade kunskaper inom IT för att leverera smarta lösningar.

Andreas Kalin

Stockholm

Andreas har en lång karriär inom försäljning och har arbetat med både personlig samt B2B försäljning inom Stadiumkoncernen. Med sin arbetslivserfarenhet och nyvunna kunskaper från Academys utbildning ser Andreas sin framtid hos företag som vill jobba gränslöst med IT integrerat med övriga delar av verksamheten. Andreas är en lagspelare med en rejäl dos tävlingsinstinkt och känner en stolthet i arbetet som han utför. Han är fokuserad på att driva projekt mot utsatta mål.

Mustafa S. Hamada

Stockholm

Mustafa har en bakgrund inom forskning med doktorsexamen i experimentell neurovetenskap och biofysik. På doktorsavdelningen, och senare som doktorandforskare, utvecklade han matematiska kunskaper med starka analytiska samt konceptuella färdigheter. Genom sin tvärvetenskapliga forskning utvecklade han en fascination för vetenskaplig programmering som ett verktyg för att lösa komplexa biologiska problem. Utbildningen på Academy är en unik möjlighet för Mustafa att utveckla en stark programmeringsförmåga i kombination med sin vetenskapliga bakgrund för att fortsätta utvecklas i yrkeskarriären.

Mats Redman

Stockholm

Mats har ett stort intresse för syntar och ljudproduktion vilket lett honom in på programmering. Att kunna programmera en synt är en stark drivkraft för att lära sig hur hårdvara och mjukvara interagerar. Mats har kunskaper inom matematik, fysik och programmering samt har i rollen som kartingenjör fått kompetens inom GIS, FME, Topocad och Microstation. Från servicebranschen har han fått förståelse för planering och struktur, vana av kundkontakt och förmåga att leverera på tid. Mats är flexibel, öppen och ser fram mot att jobba i en utvecklande miljö med engagerade och driva kollegor.

Gergana Tanova

Stockholm

Gergana har en bakgrund inom företagsekonomi och har tidigare arbetat som ekonom och systemadministratör. Hon har jobbat med olika datasystem och lade mycket tid på problemlösning och att utveckla arbetsprocesser. Dessutom har hon arbetat med underhåll av ett företags databaser vilket skapade ett intresse för IT-branschen. Gergana ser utbildningen på Academy som en unik möjlighet att få mer kunskap om samt erfarenhet inom fältet, där utvecklingsmöjligheterna och möjligheter till problemlösning är oändliga.

Marie Sahiti

Stockholm

Marie är utbildad sjuksköterska från Röda korsets högskola i Stockholm. I sitt yrke som sjuksköterska har Marie fått chansen att utveckla sin problemlösningsförmåga och lära sig prioritera sitt arbete på ett effektivt sätt. Programmeringsintresset har växt sig allt starkare vilket resulterat i att hon vill arbeta med det på heltid. Marie ser fram emot denna möjlighet att förverkliga sin dröm.

Christoffer Törnroos

Stockholm

Christoffer har en bakgrund som gymnasielärare och egenföretagare. Genom läraryrket har Christoffer skaffat sig goda kunskaper inom pedagogik, kommunikation och ledarskap. Tack vare många års erfarenhet som egenföretagare har han även stor erfarenhet av kundbemötande samt att snabbt identifiera kundens behov. Christoffer är en analytisk och lugn person med en god förmåga att vända och vrida på resonemang för att hitta optimala lösningar. Intresset för programmering har följt med sedan barnsben och nu är det dags att göra slag i saken.

Daniel Pihlajamaa

Stockholm

Daniel har som tekniker på ett företag inom verktygstillverkning lärt sig att vara drivande och samverka i förbättrings- och utvecklingsprojekt. Han är van att med ett starkt engagemang och på ett tålmodigt sätt lösa praktiska samt teoretiska problem på arbetsplatsen. Han brinner för utveckling och förbättring av produkter samt tjänster, men även för personlig utveckling. Efter utbildningen på Academy vill Daniel arbeta med programmering av inbyggda system.

Tobias Andersson

Stockholm

Tobias har tidigare studerat till Civilingenjör inom Teknisk Fysik och Elektroteknik med inriktning System On Chip som har gett honom en bra grund för både hårdvaru- och mjukvarurelaterat arbete. Tobias har en stark ansvarskänsla, lär sig snabbt nya saker och har alltid haft en förmåga för kritiskt tänkande. I arbete strävar han alltid efter att se helhetsbilden. Tobias kan snabbt upptäcka brister som behöver rättas till och hittar ofta alternativa lösningar på problem.

Robert Dunblad

Stockholm

Robert har en bred arbetslivserfarenhet då han har arbetat med alltifrån svetsning och målning, till bokföring samt pedagogik. Han är serviceinriktad och strävar alltid efter att leverera hög kvalitet. Robert har fallenhet för att analysera samt lösa problem och brinner för att lära sig nya saker. Han har sedan tidig ålder varit intresserad av teknik samt datorer och är entusiastisk till möjligheten att genom Academy föra samman sitt datorintresse med yrket som IT-konsult.

Tomasz Kloda

Stockholm

Tomasz är forskare med licentiatexamen från Stockholms universitet. Från sin utbildning och arbetslivserfarenhet som experimentell fysiker har han utvecklat en god vana av att ständigt lära sig nya saker samt att lösa praktiska och teoretiska problem. Genom Academy ser Tomasz en spännande möjlighet att få fördjupa sina kunskaper inom programmering och sedan utnyttja sin analytiska förmåga som IT-konsult. Som person är han noggrann, lugn och har god samarbetsförmåga

Lisa Henriksson

Stockholm

Lisa har en civilingenjörsexamen i kemisk biologi från Linköpings universitet. Det var under utbildningen som Lisa blev intresserad av IT och programmering. Genom examensarbetet fick Lisa möjlighet att utvecklas inom programmering och enklare databehandling. Hon ser fram emot att få kombinera sina tidigare kunskaper från civilingenjörsutbildningen med sina nyvunna kunskaper från Academy. Lisa tycker att det är roligt med problemlösning och är inte rädd för att försöka hitta nya lösningsmetoder. Hon tar snabbt till sig nya teorier och och vill gärna prova att tillämpa dem i praktiken.

ITAB
Toyota Material Handling
Kapsch
ACTIA
Veoneer

Linköping Academy C/C++

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet
Bristen på programmerare växer stadigt och för Östergötland och Småland är efterfrågan på kompetens inom C/C++ extra stor. Därför startar nu vi nu en ny intensivutbildning i Linköping med inriktning på just C/C++. Gillar du problemlösning och är intresserad av en ny karriär inom IT-branschen – då är Linköping Academy för dig!

New concept!

This is AW Academy's first Remote JavaScript Bootcamp. As the world changes it's become clear that learning is key for growth and development. That's why we now open up for more people to learn with us. In this Bootcamp you pay a tuition fee and can launch a career with full flexibility outside our network.

Lämna din ansökan senast:

Last day to apply:

2018-05-13

Examen:

Graduation:

Start:

2018-09-14

2018-06-11

Utbildningsuppehåll v.30-31

Om utbildningen

Under 12 veckors intensivutbildning kommer du lära dig inte bara programspråken C/C++ utan du får även rätt verktyg för att kunna gå ut i rollen som junior IT-konsult och vara produktiv från första dagen efter utbildningen. I nära samarbete med lokala företag har vi tagit fram en utbildning som varvar teori och praktik, intresset från branschen är stort och flera företag har redan bokat konsulter från programmet innan det startat. Fem av utbildningsplatserna är reserverade för deltagare från Göteborg som efter utbildningen går ut i konsultuppdrag i Göteborg. En av platserna är reserverad för deltagare från Stockholm som efter utbildningen börjar på konsultuppdrag i Stockholm, resterande platser är dedikerade Linköping och Jönköping.

Utbildningsinnehåll

 • ‍Introduktion till programmering och hårdvara samt
  algoritmer och datastrukturer
 • Inbyggda system och plattformar; Raspberry
  PI och Arduino
 • Programmering i C och introduktion till
  utveckling i Linux-miljö
 • Programmering i C++ och introduktion till
  objektorienterad samt funktionell programmering
 • Programmering i Python
 • Microcontrollers och verktyg
 • Versionshantering med GIT och SCRUM
 • Utvecklarens vardag och rollen som konsult
 • Kommunikation
  och självledarskap

Intensivutbildning med garanterad tillsvidareanställning

Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Utbildningen utgår hela tiden från konkreta uppgifter som är relevanta för yrkesrollen som IT-konsult. Detta gör att lärandeprocessen blir extremt effektiv och är den utbildningsmetod som ger bäst resultat på kortast tid.

Vi vet att lärarledd utbildning är ett bra och effektivt sätt att lära sig ett nytt yrke på under en intensiv tidsperiod. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga konsulter. Både som individer och i grupp. I slutet av utbildningsperioden kommer du inte bara ha en gedigen grund att stå på, ett stort nätverk inom branschen, utan även praktisk kunskap av det arbete som förväntas av dig i din nya roll som IT-konsult med inriktning programmering i C/C++.

Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi erbjuder alla deltagare som fullföljer utbildningen en tillsvidareanställning som IT-konsult med uppdrag via Academic Work i Linköping, Jönköping eller Göteborg.

Så fungerar antagningen

Vi söker dig som är nyfiken på IT-branschen, har en logisk problemlösningsförmåga och är redo att byta karriär under en intensiv 12 veckorsperiod. Academy är öppen för alla över 18 år att söka oavsett tidigare bakgrund. Motivation och drivkraft är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som blir antagna. Vi söker kandidater som är motiverade och ambitiösa och har förmågan att snabbt ta till sig kunskap.

Vår rekryteringsprocess fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att bli IT-konsult på 12 veckor, gör testen här. Hela jobbannonsen hittar du hos Academic Work.

Utbildningen sker i Linköping och bedrivs på svenska, det är därför ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen.

Jobba i Linköping, Jönköping, Göteborg eller Stockholm

Efter utbildningen kan du jobba i antingen Linköping, Jönköping, Göteborg eller Stockholm, detta anger du i sista steget i ansökningsprocessen. Samtliga deltagare som tar examen från utbildningen garanteras en tillsvidareanställning som IT-konsult med uppdrag via Academic Work. Vissa av platserna på programmet är redan förbokade av företag som på förhand visat intresse för att ta emot konsulter efter utbildningen. Du kan anmäla intresse för att jobba på respektive företag i sista steget i ansökningsprocessen. Dessa företag presenteras närmre nedan.

Om C/C++

C är ett av världens mest använda programmeringsspråk med rötter från 70-talet. C++ är en utbyggnad av C som adderar möjligheten att bygga program enligt ett objektorienterat arbetssätt. Båda språken används brett men har starkt fäste i tillämpningar där det finns begränsade resurser – exempelvis inom inbyggda system (embedded). Vanligt förekommande är exempelvis IT-system som används för driftstyrning eller övervakning i teknisk utrustning som maskiner och fordon. Ofta är det relativt små, driftsäkra inbyggda system där programvaran ligger dolt med någon typ av realtidskrav.

Om våra samarbetspartners

ITAB  Shop Concept AB är en av Europas främsta leverantörer av butikskoncept, kassadiskar, belysning, inredningar och butiksutrustning. Vi skapar varje dag kundunika, nyckelfärdiga butikskoncept, exklusiva, varumärkesbyggande miljöer och shop in shop-koncept. Vår rutin från dagligvaruhandel och butiksmiljöer med behov av basinredning, effektiva kassalinjer och flödesskapande entréer är å andra sidan lika gedigen. Bland kunderna finns några utav de ledande aktörerna i större delen av Europa. ITAB bedriver egen verksamhet i 22 länder och har 17 produktionsanläggningar i norra Europa och i Kina. Intresset för nya metoder, säker betalning och effektiv utcheckning i butik har ökat lavinartat de senaste åren. ITAB ScanFlow AB är ett utvecklingsbolag inom ITAB koncernen som driver utvecklingen av nästa generations lösningar inom retail. Nu har du chansen att bli en del av ett innovativt team som präglas av samarbete, kvalité och god stämning. 

Kapsch TrafficCom är leverantör av intelligenta transportsystem (ITS) inom segmenten vägtullssystem, system för trafikhantering, säkerhet och trygghet, smart rörlighet i städer och anslutna bilar. De heltäckande lösningar som Kapsch TrafficCom erbjuder omfattar hela den värdeskapande kedjan hos kunderna i ett enda samlat paket, från komponenter och konstruktion till installation och drift av system. Här får du chansen att arbeta i en kreativ miljö med framtidens teknik i ett företag som har hela utvecklingskedjan. Du kommer börja din karriär på Kapsch i mjukvaruteamet där du kommer fokusera på mjukvarutest. Du jobbar tätt ihop med andra testare, utvecklare och projektledare och får här stor möjlighet att utvecklas inom många olika kompetensområden. 

 

Veoneer ligger i absolut framkant inom utveckling och produktion av aktiva och passiva säkerhetssystem för bilar, system som möjliggör framtidens självkörande bilar. Varje år räddar Veoneers produkter 30 000 liv, och målet är att rädda 150 000 liv årligen. Vi erbjuder en unik möjlighet att arbeta med spännande teknik i utmanande miljöer tillsammans med individer som hjälper varandra att utvecklas. I Linköping utvecklas våra kamerasystem för självkörande bilar från ax till limpa – från kretskort och mekanik till algoritmer och mjukvara. Vill du vara med och forma nästa generations bildbaserade säkerhetssystem? Vill du vara med i det paradigmskifte som bilindustrin står inför, ett skifte som innebär att bilen och dess system tar över ansvaret från föraren? Då kan detta vara uppdraget för dig!

 

ACTIA Nordic AB är ett dotterbolag till ACTIA Group, som har sitt huvudsäte i Toulouse, Frankrike. Från vårt Tech center i Linköping, arbetar cirka 100 dedikerade ingenjörer i telematikprojekt för ledande kunder inom fordonsindustrin. Med vår teknik kan bilföraren koppla upp sin mobil mot bilen – du ser vart den är parkerad, om den är låst och kan sätta på motorvärmaren med ett knapptryck i telefonen. Vår teknik möjliggör också för fordonet att själv larma räddningstjänsten om olyckan är framme. Vi är också med och utvecklar teknik för självkörande bilar.  ACTIA är det lilla, men innovativa automotive företaget i Mjärdevi. Här blir du en viktig kugge för vår framtida utveckling.

 

Toyota Material Handling utvecklar truckar och materialhanteringslösningar i världsklass. Det händer mycket hos oss och inom branschen – automatiserade lösningar, uppkopplade truckar och nya produktmarknader. Det är en spännande tid och det går väldigt bra för oss. Vi tar nu flera steg där klassisk mekanik samverkar i komplexa system med mjukvaruintensiva lösningar. Vi på Toyota finns på flera platser i Sverige. I Mjölby har vi vårt huvudkontor och här finns: produktutveckling, marknad, säljstöd med mera. I Mjölby finns också en stor del av vår produktion. Är du intresserad av en roll där du får arbeta med ny teknik i en kreativ miljö och ha en stor påverkan på våra produkters framtida utveckling? Då kan detta vara rätt för dig.

No items found.