Gör urvalstesten här

Konsulter från 

Linköping C/C++

Toyota Material Handling
ACTIA
Veoneer

Linköping C/C++

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet
Är du en kreativ problemlösare som är nyfiken på teknik, system och digitalisering? Nu har du återigen möjlighet att lära dig C/C++ med Academy. Efter examen garanterar vi en tillsvidareanställning med uppdrag som IT-konsult i Linköping eller Stockholm.
Gör urvalstesten här
Påminn mig senare

Lämna din ansökan senast:

Examen:

Start:

2020-01-17

2019-10-14

Uppehåll: v.52 och v.1

Varför en karriär inom IT?

År 2022 beräknas 70 000 personer med rätt IT-kompetens att saknas i Sverige, samma siffra i Europa ligger på 500 000.  Inget undantag gäller för region Östergötland där många företag efterfrågar kompetens inom C/C++. Detta är anledningen till att Academy för andra gången startar ett program i Linköping. Med en karriär inom IT säkrar du en ljus framtid som IT-konsult där dina nyvunna kunskaper kommer göra dig eftertraktad på arbetsmarknaden.

Vad är C/C++?

C är ett av världens mest använda programmeringsspråk med rötter från 70-talet. C++ är en utbyggnad av C som adderar möjligheten att bygga program enligt ett objektorienterat arbetssätt. Båda språken används i stor utsträckning inom inbyggda system (embedded) vilka ofta styr större mekaniska eller elektriska system - alltifrån byggkranar till sopbilar och kölappsystem. Dessa språk har stort fokus på hårdvara och styrs ofta med hjälp av ett styrdon (controller). C++ är även vanligt inom spelutveckling och kan användas vid kodning av program och appar, där Photoshop är ett exempel på program som utvecklats med C++.

Om intensivutbildningen

Academys intensivutbildningar bedrivs i bootcamp-format på heltid under 12 veckor. Utbildningen sker med utgångspunkt i metodiken Accelerated learning, vilket innebär högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete. 500 kodtimmar kommer du lägga på att programmera, både enskilt och i grupp. Även soft skills är en del i utbildningen med pass som intervju- och försäljningsteknik med experter inom områdena samt genomgång i agila metoder som SCRUM. Allt för att du ska förberedas för rollen som IT-konsult och vara produktiv från första dagen på jobbet.

En del av innehållet i utbildningen;

• Introduktion till programmering och hårdvara samt algoritmer och datastrukturer

• Inbyggda system och plattformar; Raspberry PI och Arduino

• Programmering i C och introduktion till utveckling i Linux-miljö

• Programmering i C++ och introduktion till objektorienterad samt funktionell programmering

• Programmering i Python

• Microcontrollers och verktyg

• Versionshantering med GIT

Jobb direkt efter examen

Alla som fullföljer utbildningen på Academy får en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag som IT-konsult. I rollen som konsult kommer du ut på uppdrag hos Academic Works kunder i Linköping eller Stockholm, däribland ingår bland annat Toyota Material Handling, Actia och Veoneer.

Hittills har över 350 företag tagit in konsulter från Academy – allt ifrån storbanker och telekomföretag till produktbolag och mindre startups. Detta är en perfekt chans för dig att komma ut i arbetslivet som junior IT-konsult!

Antagningen

För att söka till programmet måste du vara över 18 år och ha goda kunskaper i svenska och engelska. Academic Work ansvarar för rekryteringen till Academy. Har du vad som krävs? Gör våra urvalstester idag!

Veoneer skapar förtroende i mobilitet. Vi designar och bygger toppmodern hårdvara, mjukvara och lösningar för aktiv säkerhet, ADAS, autonom körning, och bromsstyrning samt elektronik för säkerhetsbälten och krockkuddar. Veoneer, som grundades år 2018, bygger på ett arv av mer än 60 års utveckling av bilsäkerhet. Med huvudkontoret i Stockholm, Sverige, har Veoneer 8.300 medarbetare i 13 länder (inklusive joint ventures) och är noterat på New York Stock Exchange samt på Nasdaq Stockholm. Dessutom, finns Veoneer beläget i 5 olika städer i Sverige, från Skellefteå i norr till Göteborg på västkusten. Våra kamerasystem utvecklas i Linköping med hjälp av våra högt integrerade satellitkontor. Våra ansvarsområden sträcker sig från elektronik och optik till mjukvara, algoritmer och fordonsprövning. Samtliga utvecklingsgrupper inom vision arbetar krossfunktionellt baserat på agila principer. Tycker du om att arbeta i en innovativ organisation med en stark drivkraft för förbättringar och goda karriärmöjligheter? Då kommer du att passa utmärkt in på Veoneer!

ACTIA Nordic AB utvecklar mjuk-och hårdvara för fordonsindustrin. Med vår teknik blir fordonet nåbart och du kan se dess position, låsa/låsa upp det, sätta på motorvärmaren remote, med mera. Vår teknik räddar också liv, då fordonet automatiskt larmar räddningstjänsten vid en krock. Tillsammans med flera spännande partners utvecklar vi också teknik för framtidens uppkopplade vägnät, där fordon kommunicerar direkt när de passerar varandra. Vi finns i Mjärdevi i Linköping, där vi är cirka 150 anställda och konsulter. ACTIA är det lilla, men innovativa automotive företaget i Mjärdevi. Hos oss blir du en viktig kugge för våra framtida affärer.

Toyota Material Handling utvecklar truckar och materialhanteringslösningar i världsklass. Det händer mycket hos oss och inom branschen – automatiserade lösningar, uppkopplade truckar och nya produktmarknader. Det är en spännande tid och det går väldigt bra för oss. Vi tar nu flera steg där klassisk mekanik samverkar i komplexa system med mjukvaruintensiva lösningar. På Toyota i Mjölby har vi vårt huvudkontor och vår produktion. Är du intresserad av en roll där du får arbeta med ny teknik i en kreativ miljö och ha en stor påverkan på våra produkters framtida utveckling? Då kan detta vara rätt för dig.

No items found.