Gör urvalstesten

Konsulter från 

Lönekonsult

Lönekonsult

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet
Lockas du av ett arbete där du kombinerar människor, system och analytiskt tänkande? Nu erbjuder Academy för första gången en intensivutbildning till lönekonsult med affärs- och systemförståelse. Behovet av lönekonsulter med praktisk kunskap och systemförståelse ökar, och det i en sådan takt att marknaden inte har klarat av att mätta förfrågan. Därför gör vi denna satsning för att erbjuda fler en snabb väg in i en ny framtidsanpassad karriär med stora utvecklingsmöjligheter.
Gör urvalstesten
Påminn mig senare

Lämna din ansökan senast:

2019-05-26

Examen:

Start:

2019-09-13

2019-06-10

sommaruppehåll: v.30-31

Snart stänger antagningen och men det finns fortfarande 1 plats kvar att jobba i Bollnäs efter examen. Vänta inte med din ansökan för att säkra din plats!

Om rollen

Som lönekonsult har du en högst viktig roll i form av att hantera det löpande arbetet kring personalens löner. Löneprocessen är komplex och en lönekonsult arbetar brett i en nyckelroll. Arbetet är även varierande, du jobbar med allt ifrån löpande lönehantering, redovisning av skatter, avgifter och statistik samt tolkning, analys och rådgivning av lagar och regler.

Uppgifterna innehåller bland annat löne- och förmånsberäkningar, skatter och sociala avgifter samt redovisning och rapportering internt och externt. I rollen hanterar du reseräkningar och traktamenten och du behöver kunna hantera rutiner, processer och analyser i ett, eller flera olika lönesystem. Förutom löne- och redovisningskunskap kommer du behöva kunskap inom HR-relaterade frågor.

I rollen ingår att kunna tolka kollektivavtal och ha kunskaper om arbetsrättsliga lagar, regler och praxis som får direkt tillämpning i löneberedningen, exempelvis lagstiftning gällande sjukdom, föräldraledighet, semester och Lagen om anställningsskydd (LAS).

Framtiden som lönekonsult

Löneområdet är i ständig utveckling och förändringsbenägenhet och flexibilitet är ett måste för dig som framtidens lönekonsult. Den komplexa löneprocessen i kombination med allt mer omfattande lagar och regler ökar kraven på rollen och det blir allt viktigare att jobba med ständig kompetensutveckling och lifelong learning för att vara uppdaterad kring nya regleringar. Digitaliseringen som genomsyrar samhället påverkar givetvis även lönekonsultens arbete. Det innebär att möjligheterna för lönekonsulten är stora.

Om utbildningen

Under 12 intensiva veckor kommer du få praktisk och teoretisk kunskap inom rollen som lönekonsult, från en bred förståelse för arbetsrätt och personalekonomi till en praktisk tillämpning i flera lönesystem. Samtidigt får du förståelse för hur lönekonsultens roll påverkar den övriga verksamheten. Efter avslutad utbildning är du redo att börja jobba som lönekonsult och går över i en tillsvidareanställning som konsult via Academic Works nätverk.

Programinnehåll i korthet:

  • Lönehantering i teori och praktik
  • Arbetsrätt och Personalekonomi
  • Grundläggande kunskaper i flera lönesystem
  • Avancerade kunskaper i Excel
  • Affärsförståelse
  • Kommunikation

Hur ansöker jag?

Vår rekryterings­process fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att lära dig yrket på 12 veckor. Vi går igenom urvalet löpande
och platserna kan komma att fyllas innan deadline.

Visste du att vi även rerkyterar till program inom Java, C#.NET, RPG, automationsingenjör och distributionselektiker?Du hittar alla program här.

No items found.