Gör urvalstesten

Konsulter från 

RPG Academy

Tieto
Handelsbanken
Apper

RPG Academy

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet
Vill du lära dig programmera och jobba med viktiga IT-system? Nu lanserar vi RPG Academy tillsammans med Handelsbanken, Tieto och Apper! Under 12 veckor kommer du få lära dig RPG programmering och efter examen väntar en garanterad tillsvidareanställning på Academic Work, med uppdrag hos antingen Handelsbanken, Tieto eller Apper.
Gör urvalstesten
Påminn mig senare

Lämna din ansökan senast:

2019-05-07

Examen:

Start:

2019-09-20

2019-06-17

Sommaruppehåll v.31 & 32

Snart stänger rekryteringen och det finns bara ett fåtal platser kvar till detta program!

Programmeringsspråket RPG togs fram för över 50 år sedan av IBM. Det unika med språket är att det kontinuerligt har utvecklats under åren och är idag ett mycket modernt och effektivt språk. Det används uteslutande för operativsystemet IBM i som är känt för att vara en extremt stabil och tillförlitlig miljö.

Den senaste generationen av språket RPG är helt modern i sin utformning och liknar till viss del Java. Det finns också äldre kod kvar hos flertalet av kunderna med IBM i plattform. Flera av dessa system har teckenbaserade användargränssnitt medan nyutveckling och modifieringar uteslutande sker med modern RPG i kombination med JavaScript/html för webbaserade användargränssnitt.

Om rollen

Rollen som RPG-utvecklare innebär en hel del varierande arbetsuppgifter beroende på vilket IT-system eller projekt du jobbar med. Det vanligaste är dock att ingå i ett team som förvaltar och vidareutvecklar befintliga IT-system där du får jobba med felsökning, analys, programmering och support. Nyutvecklingen sker med modern RPG-kod och en hel del modernisering av äldre kod ingår också i rollen vilket gör jobbet extra utmanande och roligt.

Framtiden som RPG-konsult

Bristen på RPG kompetens är stor, inte bara i Sverige utan även i resten av världen. Det innebär att möjligheterna i framtiden är enorma. RPG har existerat i över 50 år men är i många avseenden lika modernt som exempelvis Java (om man nu kan kalla det modernt). IBM har en uttalad releaseplan för språket samt plattformen i över 10 år framöver samt kommer med uppdateringar varje år med nya funktioner.

Om utbildningen

Intensivutbildningen är skräddarsydd och framtagen i nära samarbete med Tieto, Handelsbanken och Apper för att du direkt efter examen ska kunna vara produktiv som RPG-utvecklare i deras utvecklingsteam. Utbildningsmetodiken baseras på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Utbildningen utgår hela tiden från konkreta uppgifter som är relevanta för yrkesrollen vilket gör lärandeprocessen extremt effektiv och är den utbildningsmetod som ger bäst resultat på kortast tid.

Programinnehåll i korthet

• RPG programmering

• Datamodellering

• SQL programmering

• IBM i plattformen

• Agila arbetsmetoder

• Introduktion till IT

• Förståelse för ITIL

Hur ansöker jag?

Vår rekryterings­process fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att lära dig yrket på 12 veckor. Det är två olika test, varav ena fokuserar på din logiska och problemlösande förmåga, varav det andra fokuserar på vem du är som person. Testerna tar totalt ca 40 minuter att genomföra och du hittar dom här.

Var kan jag jobba efter utbildningen?

Efter examen garanterar vi dig en tillsvidareanställning som IT-konsult på vårt systerbolag Academic Work, med uppdrag hos Apper, Tieto eller Handelsbanken. Utbildningen hålls på svenska på Academy Campus i Stockholm och efter examen är det även i Stockholm du kommer att jobba.

Visste du att vi även rekryterar till program inom Java, C#.NET, lönekonsult och distributionselektiker? Du hittar alla program här.

Vill du läsa mer om vardagen på Handelsbanken och Apper? Läs om medarbetarna Jimmy och Christoffer.

Om Tieto

Tieto vill omsätta möjligheterna i den datadrivna världen till värde för människor, företag och samhället i stort. Vi har som mål att vara förstahandsvalet för kunder som vill förnya sina affärsverksamheter. Vi kombinerar vår mjukvara och våra tjänster med ett starkt driv för innovationssamarbeten och ekosystem.

Om Handelsbanken

Handelsbanken är en av Sveriges största banker och har idag närmare 12 000 medarbetare samt verksamhet i fler än 20 länder. Handelsbankens organisation är starkt decentraliserad och verksamheten utgår alltid ifrån kundens behov. Hos oss är alla viktiga. Vi kommer från olika platser med olika bakgrund, erfarenhet och utbildning. Vi har olika perspektiv, tänker olika och bidrar därför på olika sätt. Allt detta försöker vi dra nytta av i vår verksamhet. Varje dag.

Om Apper

Apper erbjuder tjänster och kompetenser inom effektiv förvaltning av affärskritiska IBM i system skapade i RPG. Apper är idag ledande leverantör i Norden inom modernisering som syftar till att säkerställa både investering och förlängd livscykel av IT-system på IBM i.

No items found.